icon

Problémový nájomca

13. jún 2022

Ahojte, prenajimam byt. Nájomník mi vcera napisal, ze sa rozisiel s priateľkou a ze odchádzajú z bytu, ze kluce mi hodi do schranky. V zmluve je, ze vypovedna lehota zacina 1. dnom nasledujúceho mesiaca po doručení výpovede z najmu a trva 2 mesiace. Ziadnu vypoved som z ich strany nedostala, iba tuto sms. Na dalsie moje sms nereaguje a nezdviha telefon. Chcem sa s nim dohodnut tak, aby sme boli spoko obe strany. Ako mam postupovat dalej? Zažili ste niekto takuto alebo podobnu situaciu?

3009
13. jún 2022

Voľakedy som prenajímala byt. ˇAno zažila. Hľadaj ďalšieho. Čo sa s ním budeš súdiť?

liljana
13. jún 2022

Ak mas kauciu a nereaguju na kontakt, tak si ju nechaj a zacni hladat dalsieho najomnika.

nwnw
13. jún 2022

Chod si skontrolovat byt v akom je stave a kauciu mu nevrat. Problemovy by bol,keby Ti znici byt,nezaplati anevies ho odtial vyhodit.

zuzanka.zuzu
13. jún 2022

toto je neprijemne ale nie problemove, ser na to a hladaj dalsieho

autor
13. jún 2022

Ďalšieho nájomcu hladam. Kaucia je nizsia ako 1mesacne najomne - moja chyba, poucila som sa, zvysim ju. Nechali tam pokazeny spotrebič, ktory bud budem musiet opravit alebo kupit novy. Nakoniec som niekolko sto € v strate. Preto ma to štve.

liljana
13. jún 2022

Ako dlho prenajimas? ak 5-10 rokov, s pokazenymi spotrebicmi treba ratat. Mozes uzavriet dodatocne poistenie k odberu elektriky, ze ti pridu opravit pokazene spotrebice ... Stale to ponukaju.

nwnw
13. jún 2022

Neviem kto ti robil zmluvu,ale ocividne zlu. Najom mesiac dopredu k nejakemu datumu napr 17. (Po vyplatach) a kauciu minimalne 2m.

autor
13. jún 2022

@liljana 2 roky je byt v najme, predtym ako siel do najmu, boli tam kupovane komplet nove spotrebice. Tento konkretny najomca byval v byte 2 mesiace. 🙂 preberal byt s funkčnými spotrebičmi.

autor
13. jún 2022

@nwnw dakujem za info, urcite ju prerobim. 🙂

saxana000
13. jún 2022

No tak si sa aspon poucila..kauciu si nechaj na vola sa vykasli a do buducna trojmesacku minimalne pytaj popredu..

3009
13. jún 2022

@saxana000 trojmesačná kaucia je luxus, ťažšie sa bude taký byt prenajímať. Ak je nájom 500-600 eur, tak ťažko dá niekto 3-mesačnú a viac kauciu.

luciaaaaa
13. jún 2022

Prenajimame byt a kauciu mame vo vyske 2mes. najomneho. Tebe radim do buducna urobit to iste. Teraz uz podla mna nic robit nevies ,jedine, ze sa s nim budes sudit

zuzanka.zuzu
13. jún 2022

ak to nie je byt po ktorom piští srdce každého nájomníka tak ani 2mes. kaucia nie je dobrý nápad... v BA inzerátoch odhadom 95% pýta len 1 mes.nájom lebo to je napr. 700e nájom vopred + 700e kaucia + 700e provízia realitke a teraz keby pýtala ešte ďalších 700e no neviem. dlhšie jej bude stáť v inzercii.