Problémový nájomca
Ahojte, prenajimam byt. Nájomník mi vcera napisal, ze sa rozisiel s priateľkou a ze odchádzajú z bytu, ze kluce mi hodi do schranky. V zmluve je, ze vypovedna lehota zacina 1. dnom nasledujúceho mesiaca po doručení výpovede z najmu a trva 2 mesiace. Ziadnu vypoved som z ich strany nedostala, iba tuto sms. Na dalsie moje sms nereaguje a nezdviha telefon. Chcem sa s nim dohodnut tak, aby sme boli spoko obe strany. Ako mam postupovat dalej? Zažili ste niekto takuto alebo podobnu situaciu?
Ak mas kauciu a nereaguju na kontakt, tak si ju nechaj a zacni hladat dalsieho najomnika.
Chod si skontrolovat byt v akom je stave a kauciu mu nevrat. Problemovy by bol,keby Ti znici byt,nezaplati anevies ho odtial vyhodit.
toto je neprijemne ale nie problemove, ser na to a hladaj dalsieho
Ďalšieho nájomcu hladam. Kaucia je nizsia ako 1mesacne najomne - moja chyba, poucila som sa, zvysim ju. Nechali tam pokazeny spotrebič, ktory bud budem musiet opravit alebo kupit novy. Nakoniec som niekolko sto € v strate. Preto ma to štve.
Ako dlho prenajimas? ak 5-10 rokov, s pokazenymi spotrebicmi treba ratat. Mozes uzavriet dodatocne poistenie k odberu elektriky, ze ti pridu opravit pokazene spotrebice ... Stale to ponukaju.
Neviem kto ti robil zmluvu,ale ocividne zlu. Najom mesiac dopredu k nejakemu datumu napr 17. (Po vyplatach) a kauciu minimalne 2m.
@liljana 2 roky je byt v najme, predtym ako siel do najmu, boli tam kupovane komplet nove spotrebice. Tento konkretny najomca byval v byte 2 mesiace. 🙂 preberal byt s funkčnými spotrebičmi.
@nwnw dakujem za info, urcite ju prerobim. 🙂
No tak si sa aspon poucila..kauciu si nechaj na vola sa vykasli a do buducna trojmesacku minimalne pytaj popredu..
Prenajimame byt a kauciu mame vo vyske 2mes. najomneho. Tebe radim do buducna urobit to iste. Teraz uz podla mna nic robit nevies ,jedine, ze sa s nim budes sudit
ak to nie je byt po ktorom piští srdce každého nájomníka tak ani 2mes. kaucia nie je dobrý nápad... v BA inzerátoch odhadom 95% pýta len 1 mes.nájom lebo to je napr. 700e nájom vopred + 700e kaucia + 700e provízia realitke a teraz keby pýtala ešte ďalších 700e no neviem. dlhšie jej bude stáť v inzercii.

Voľakedy som prenajímala byt. ˇAno zažila. Hľadaj ďalšieho. Čo sa s ním budeš súdiť?