Pumpárka ma ošmekla o 50 eur
Ahojte, neočakávam že ste sa niekedy ocitli v takejto situácii a poradíte mi, tak to bude asi len taky výlev😀 dnes som išla podvečer do obchodu a cestou naspäť som sa zastavila natankovať, ponáhľala som sa domov k deťom a v aute som mala nákup do chladničky, tak som sa veľmi nezamýšľala čo robím, automaticky som zaplatila kartou, lenže na tom svietiacom displeji vyskočila suma 77,67€ a ja som tankovala za 28€. Bohužiaľ platba už prebehla, ale ohradila som sa, že toľko to určite nemohlo byť lebo som si to sledovala a ani by sa mi nafta za toľko nezmestila do nádrže. Pumpárka sa hneď na mňa oborila, že sa ju snažím oklamať a ujsť bez zaplatenia a že na mňa zavolá políciu, potom ma obvinila, že som si natankovala drahší typ nafty a chcem zaplatiť lacnejšiu. Ja som sa tak na chvíľu zarazila, ale vlastne som si uvedomila že to nie je možné, lebo auto bolo stále zaparkované pri stojane a ten drahší typ nafty na ňom ani nebol. Tak som ju požiadala aby kontaktovala nadriadeného alebo pozrela záznam z kamery, dosť ma naštvalo že robila zo mňa idiota a sama musela dobre vedieť čo majú na danom stojane za palivá a že to nevychádza, až vyhrážka so SOI pomohla, a pani pumpárka pozrela, že zákazníčka predo mnou mala platiť 77,67€ za drahší typ nafty a omylom jej naúčtovala mojich 28€, čo absolútne nechápem ako sa mohlo stať, bohužiaľ ja som už zaplatila a fakt som sa ponáhľala a ona mi povedala, že mi nemôže dať peniaze z pokladne a ani odísť k svojim osobným veciam a dať mi zo svojho. Až muž mi doma vynadal, že to bolo jej manko 50€ a malo byť strhnuté z jej výplaty, všetko bolo na kamerách a nemala som sa dať a odísť bez peňazí, ja viem že som zle zareagovala, ale ona ma tak domotala a ešte útočila s tou políciou, že som sa cítila previnilo aj keď som bola v práve a sama som nevedela, že či si tú sumu a typ pamätám dobre. Myslíte, že keby tam zajtra prídem, tak by sa to dalo ešte nejako dodatočne vymôcť?
Uz kasli na to a davaj si vacsi pozor nabuduce. Poucenie do zivota,sice neprijemne ale stava sa
Ja by som to tak nenechala. Ak sa sama cítiš slabá tak zober muža.
Nabudúce keď ti niekto povie, že zavola políciu, tak povedz že áno.
A určite by som kontaktivala vedenie pumpy, milá pani pumparka tá jednoducho okradla
@danieladeley keď ja som to zistila priamo pri pokladni, len ona mi tie peniaze ani za nič nechcela dať a nevedela som už čo mám robiť
Ak si platila kartou mali ste to stornovať a vybavené! Danú pani čo platila menej - chyba pumparky, si môže dohľadať ak sa dá, ak nie, má uhradiť manko na kase.
Normálne choď a žiadaj písomne vrátenie rozdielu.
Škoda, že si to neriešila hneď.
Mne sa stalo to iste v papiernictve, ale suma bola vyssia. Predavacka volala hned do banky a povedali jej ako platbu vystornovat. Platba sa mi vratila spat na ucet po niekolkych dnoch. Ale nesmela uz blokovat po mne inym zakaznikom... hned zatvorila obchod a riesila.
Ejcipana, dobry biznys, som si to nikdy neuvedomila, ze takto moze niekto odrbavat, ze natankuje plnu a zada cislo ineho stojana, kde bude natankovane za menej. Dakujem za zdielanie tvojej skusenosti.
Pomoct neviem, ale ja by som to dalej riesila s vedenim a popripade aj s policiou. Len musis cim skor, kamerove zaznamy su jediny dokaz, ktory (ne)mas. Urcite ich po nejakom case vymazavaju.
Minimalne by som takyyyy email niekam napisala ako hrom. Ale aspoň pnaučenie.. škrieť ta to bude ( mna takto sere pokuta za rychlost.. a to je fakt davno)
mne sa stalo nieco podobne panko predo mnou omylom nahlasil zle cislo stojanu a zaplatil moju naftu. Pumparka nevedela stornovat platbu kedze platil kartou ( da sa to aj tak) ale panko nabehol a so mnou sa dohodol, ja som mu previedla sumu cez banking a hotovo. Ale tiez to bolo dotahovaciek.
Vsetko sa da a najma na pumpe maju vsade kamery, nechapem ze si sa nechala tak odbit, nezajem vas problem stornujte, sadnem a cakam na peniaze.
Juj, hnusna to bestia!
Ale ked to je na kamere, tak by sa s tym dalo nieco podla mna robit!
Ja mam od manzela taky zvyk, ze tankujem na cenu nie mnozstvo...20e,30e... sa mi stalo, ze zly stojan som povedala, ale obsluha ma opravila.
@dominika1988 ja viem že som spravila blbosť, ale už sa neodstane, úprimne pumpa je jediný ,,obchod’’ kde mi nikdy nenapadlo riešiť, či ma neoklamú😀 a ona tam začala robiť hrozný cirkus, ako keby som ja bola zlodejka a cítila som sa totálne trápne, lebo v rade stáli ľudia a čakali a mne v aute stálo mäso na zajtra, ona robila zo mňa blázna a mňa tam pot zalieval v rúšku, takéto situácie človek nečaká
Keby povie, ze vola policiu, tak by som povedala, že volám prvá. 😂 Alebo nech kľudne zavolá. Veď ona spravila chybu, nie ty.
Združenie pre bankové karty
Menu
Platobný terminál a platba kartou
Čo je to POS terminál?
Je to zariadenie, ku ktorému prikladáte kartu v predajniach. EFT POS terminál (označovaný tiež ako POS terminál alebo Platobný terminál) je určený pre všetky obchody a prevádzky ako alternatívny spôsob úhrady za hotovosť.
Čo všetko umožnuje POS terminál
Na EFT POS termináloch je možné vykonávať nasledovné typy transakcií :
Predaj – platba.
Návrat – vrátenie akejkoľvek sumy zákazníkovi.
Storno – poslednej transakcie
Predautorizácia – operácia slúži na blokovanie určitej sumy na platby v hotely, servise a pod.
Dokončenie predautorizácie
Predaj s prepitným
Medzisúčet – Vytlačenie medzisúčtu transakcií uskutočnených na platobnom termináli od poslednej uzávierky.
Uzávierka
Cash back – výber hotovosti priamo pri platení
Top- Up – dobitie kreditu
KvaziCash – využíva sa v kasínach
Výber hotovosti
*typy transakcií sú individuálne podľa ponuky banky
Ja ked neviem co robit, tak volam manzelovi, on ma chladnejsiu hlavu ako ja.
@oliolijanka pumpárka mohla počuť číslo iného stojana alebo zákazník mohol povedať zlé číslo alebo sa jednoducho pomýlila. Ak si vymenili zákazníčky platby za palivo, pumpárka na tom nezarobila nič, zarobila ak tak tá pani čo tankovala za 77 a platila 28€. Pumpárka by zarobila len v prípade, žeby autorka platila v hotovosti a rozdiel by si nechala alebo tá druhá zákazníčka bola dohodnutá s pumpárkou a rozdiel by si rozdelili pre seba. Tiež sa mi to ako pubertiačke pumpárke stalo, pomýlený stojan (pánovi som rozumela iné číslo a bolo to). Ja som nemala prístup na storno platby, ale keďže tam bol nadriadený, ten to vybavil a platbu stornoval. Ešte lepší prípad bol, keď pán natankoval, odstavil auto a išiel s deťmi na kávu a pečivo, zdržal sa asi 30 minút, kúpil ešte sladkosti pre deti a neuráčil sa mi oznámiť, že predtým aj tankoval a že mu nahodiť aj tankovanie, samozrejme odišiel bez zaplatenia paliva. Samozrejme, že som si to odniesla ako 16 ročná neskúsená ja, že som sa ho mala opýtať ako nesvojprávneho či náhodou ešte aj netankoval. Odvtedy som sa to musela pýtať úplne každého každý deň, naozaj to bolo na vyťaženej pumpe na hlavnom ťahu vyčerpávajúce.
Autorka sa nemala nechať odbiť a trvať na stornovaní platby, resp. to mala pumpárka dohodnúť s tou druhou zákazníčkou ak by bola taká možnosť a ešte sa tam nachádzala. Autorka skús tam ísť zajtra znova a domáhať sa svojich peňazí, za skúšku nič nedáš a možno dôjde k vybaveniu v tvoj prospech.
Tak ako sa písalo vyššie, ak po Vás nikto neplatil, tak Vám mohla hneď stornovať Vasu platbu a peniaze by sa Vám vrátili. Vy by ste vyplatili svojich 28€ a o tých 77,67€ nech sa stará pani pumparka ako sa k ním dostane. Zajtra je nedeľa, vedúcu tam mat nebudú, až v pondelok. Ísť tam, a žiadať svoje peniaze spat. Dá sa to. Skontaktuju políciu, zistia majiteľa čo pred Vami zle zaplatil ale hlavne sa nenechajte odbiť. Všetko sa dá poriešiť len treba s kľudnou hlavou. Ponaučenie pre všetky strany. Ale pani za pokladňou sa veľmi neprofesionálne zachovala. Takto sa k zakaznikom nespráva.
Ty kks ja by som ju vytiahla z poza toho pultu za sticu a zavolala tu policiu ja nikomu by som nenechala len tak svojich 50€.Ty si riadne slaby jedinec sorry. Co by tych 50 eur mala vygrcat musela by mi ich vratit.
Stalo sa mi raz presne to iste. Pumpar mi nauctoval tiez o dost viac, vsimla som si to ked som nasadala do auta ze na bloku je vyssia suma. Vratila som sa a vytmavila mu to. Povedal mi, ze zakaznikovi predomnou omylom nauctoval menej, tak na mne si to akoze vykompenzoval 😂😂 magor proste. Som mu povedala svoje.... Peniaze mi samozrejme vratil.
Na tvojom mieste bezodkladne kontaktujem vedenie benzinky, podla mna sa to doriesi.
Doteraz sa mi to nikdy nestalo, lebo tam predsa riešim jednu položku, ale teda riešila som raz 80 jogurtov namiesto 8 a odvtedy kontrolujem účty do bodky všetky, lebo to naťahovanie bolo neskutočné a bola to vtedy ešte vyššia suma (preboha načo by mi bolo 80 jogurtov😀).
Ja som sa tak minule natahovala o 1,50€ v Draciku. Predavačka sa vyhovarala, ale nakoniec musela zavolať vedúcu a opraviť to, vedúca sa mi potom ospravedlňovala. Ani euro im nenechám a nie to ešte 50€.
@lilope No to si nepochopila. Nie pumparka smejdila, ale ta "zakaznicka" pred autorkou tohto prispevku.
Natankovala za 77e a pri pokladni zadala cislo ineho stojanu. Ak by bola suma na inom stojane vyssia, tak by povedala, ze sa pomylila. Zaplatila 28e. Policia sa s nou nahahovat nebude, lebo 50e nie je ani na priestupok a keby aj, tak povie, ze si to nevsimla, ze jej pumparka zle nablokovala.
Treba ísť spať, keď to nie je ďaleko....to je jedno či tá predtým zadala zle číslo, alebo pumparka zle natukala číslo stojanu do pokladne jednoducho to treba stornovať.mas ten doklad?Takéto prusery sa na pumpe dejú denne všetko je na kamere, ak tá pani predtým platila kartou majú jej údaje.
Veď ona možno tiež automaticky priložila kartu a ani si nevšimla, že zaplatila menej.Vobec si nemyslím, že to bol jej úmysel oklamať a možno počula od pumparky nižšiu sumu, tak neriešila a rýchlo zaplatila...normálne mala pumparka volať vedúcemu, alebo oblastnemu managerovi a, keď nemajú jej údaje tak aspoň tebe to stornovať.Nenechaj to tak môj muž bežne zdvíha telefóny a rieši takéto storna.Ona uvidí či platila hotovosť či karta...12 hod sa uchováva väčšinou zaznam
@oliolijanka lilope má pravdu
Netvrdim že to tak bolo, ale podla mňa tu chybu spravila schválne zo zufalstva, že bude ťahať šichtu zadarmo. Pomýlila sa pri predošlej zákazníčke a tym že ta skasirovala viac ako mala, svoj problém vyriešila. Mohla ti dať peniaze rovno z kasy, veď aj tak by jej chýbali. Urcite by som sa tam vrátila. Kamerovy systém má každá benzínka.
Ani z pumpy by som neodišla.

myslim, ze uz nie....za rozdiel zisteny mimo pokladne totiz nezodpovedaju.....a zajtra to uz bude zistene mimo pokladne