Pupočníková krv - dotazník
Vážené a milé maminky,
jsme studentky a studenti 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a v rámci předmětu "Lékařská biologie II." se zabýváme tématem "Život s cizím orgánem". Abychom byli o tématu moudřejší, potřebovali bychom nasbírat nějaká data - proto si Vás dovolujeme zdvořile požádat o vyplnění tohoto NAOZAJ KRÁTKEHO dotazníku, kde nám během necelé minuty můžete sdělit Váš postoj k odběru pupečníkové krve a tím tak pomoct s úspěšným shrnutím tématu.
Předem převelice děkujeme za pomoc a přejeme požehnané Vánoční svátky!
Se srdečným pozdravem
Studentky a studenti 2. LF UK
@oblecenie_123 hotovo. Pupocnikovu krv som dala odobrat pri narodeni oboch synov.
@kika831 no veď práve, malo by to byt napísané v papieroch, mne sa zdá dost divne, že mi mame množstvo do 30 kg, dcéra váži už 60 kg.
A stále to treba platiť , tak ak máte neake informácie by ma potešili.
Lebo čo keď náhodou bude treba krv a povedia, že sa už nedá, že dieťa je veľké!!!!!
V dnešnej dobe by ma to už ani neprekvapilo, každý len prach pýta a potom že vaša chyba.
A ešte , je aj verejný systém darovania krvi, nič sa tam neplatí, ale vaša krv môže byt použitá aj pre iného človeka.O tom sa ale nevraví, lebo zadarmo....
@lija22 ja by som sa rada spytala....ako ste ju vyuzili? Ono asi postupilo vyuzitie tej krvi pocas niekolkych rokov....ale na slovensku mi to pride este v plienkach...neviem..

vyplnene a v mojom pripade uz sme raz takuto krv vyuzili. druhykrat fetal stemcell. Kludne mi napiste, ak mate otazky