icon

Pytón kráľovský v užovka červená

17. feb 2022

Ktorý z nich ? Čítala som že pyton je viac lenivejsi čiže pomalší ako užovka ale tak premýšľam že či není aj nebezpečnejší ? Čítam o ňom väčšinou len dobré veci.

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
blondiee83
17. feb 2022

Mame tu chovatelku, @katarinaba snad som dobre oznacila

autor
17. feb 2022

@blondiee83 ďakujem 🙂

katarinaba
17. feb 2022

Ahoj 🤗 ano ja mam aj pytona aj uzovku. A este mam koralovku. Pyton je lenivec 😂 je dost plachy a dost casto nechce zrat. Koralovka je ziva, zvedava, zrava. Uzovky mam najkratsie, su malicke ale velmi zrave. Su radsej schovane ako "vonku" na ociach. Uz som zachytila aj info, ze byvaju agresivne. No myslim si, ze ked ju mas od malicka a pravidelne ju beries na ruky, tak si zvykne.
Ak by som si mala opat vybrat hada, volim koralovku. A v podstate si idem este jednu kupit 🤗

katarinaba
17. feb 2022

Koralovka, samec (lampropeltis negrita)

katarinaba
17. feb 2022

Pyton kralovsky (python regius)

katarinaba
17. feb 2022

Uzovka cervena (pantherophis guttatus)

katarinaba
17. feb 2022

A este moj drobec 🤭 takto s nou beha po dome.

lenkavalova
17. feb 2022

@katarinaba práve ma vystrelo 🙈😩

jaja20
18. feb 2022

Ja som chovala pytóna kráľovského,volal sa Leon,aj veľhada kráľovského - Esmeraldu,ten pytón bol úžasný miláčik, kľudný, prítulny,dala som ho dcére prvýkrát do ruky,keď mala 1 a 1/2 roka 🙂

jaja20
18. feb 2022

Koralovky sú moja srdcovka,mala som niekoľko druhov,sú veľmi milé,farebne krásne,nehryzu. Aj užovky červené sú dobré hady,ale narastú väčšie,než tie koralovky

jaja20
18. feb 2022

Sorry za nekvalitné fotky,ale odfotila som ich len z albumu,z klasických foto.

autor
18. feb 2022

@jaja20 jej wau perfektne fotky 🙂🙂 nakoniec som kúpila toho pytóna kráľovského 🙂

jaja20
18. feb 2022

Super 👍 Určite budete spokojní 🙂

andy71097
18. feb 2022

Normálne sa teraz s údivom a otvorenými ústami pozerám že ako dokážete chovať takéto veľké známe nebezpečne hady 🙈 však to keď ma človek to na sebe, tak to kľudne môže uhrýzť a do par minút byť mŕtvy aj keď už chováte dlho, keďže človek nikdy nevie, to iste ako aj so psami že človek nikdy nevie čo do toho psíka môže napadnúť, ale mate môj obdiv 🙂 👍

katarinaba
19. feb 2022

@andy71097 prepac, ale evidentne ani len netusis o com hovoris. Spominane hady su skrtice, nemaju ziadny jed. Ano, mozu uhryznut, ale to len vo vynimocnych pripadoch a nesposobia vacsie zranenie. A uskrtit ta tiez nedokazu, nemaju tolko sily aby si s nimi clovek lahko neporadil. Navyse skrtia len ak chcu zrat a clovek ani zdaleka nie je ich potrava, minimalne velkostou. Tu spominany pyton dorasta max do 120 cm, nejde o dvojmetrovy druh.

jaja20
19. feb 2022

@andy71097 Tak to určite nie,nemáš správne znalosti. Užovky,koralovky,pytony a veľhady patria medzi škrtiče,nemajú jed. Uhryznúť ťa môžu,aj mne sa to párkrát stalo pri krmení,že trafil namiesto myši/potkana moju ruku,ale to len kôli tomu,že máme rovnako teplú krv.

jaja20
19. feb 2022

@katarinaba Písali sme naraz 🙂

parvinka0001
19. feb 2022

Panenanebi otvoriť túto otázku bola najväčšia chyba 🤦😁

jaja20
19. feb 2022

@parvinka0001 Ale veď sú také krásne,no uznaj 😀😉

katarinaba
19. feb 2022

@parvinka0001 a co povies na toto? Krasny, vsak?

katarinaba
19. feb 2022

@parvinka0001 a este mam aj takychto krasavcov:

jaja20
19. feb 2022

@katarinaba Ja len takéhoto z Tuniska 😅

katarinaba
19. feb 2022

@jaja20 ja mam vlastne 🤣🤣🤣 ale je to nadherne, ozaj krasny kusok.

jaja20
19. feb 2022

@katarinaba Super,my by sme si rozumeli 🙂

katarinaba
19. feb 2022

@jaja20 veru, sme ako ohrozeny druh 🤣🤣🤣 je nas ako safranu 🤭

katarinaba
19. feb 2022

@jaja20 ak sa mozem opytat, aka je boa? A ako velke terarko potrebuje?

jaja20
19. feb 2022

@katarinaba Moja narástla 1,80 cm.,v najširšom mieste bola hrubá ako mužovo rameno a mala som pre ňu urobené terárko zo skrine. Keď si pozrieš tie prvé dve fotky,tak v pozadí ho vidno.

katarinaba
19. feb 2022

@jaja20 ved tohto sa bojim, ze z nej vyrastie take hovadisko. Kam ju dam 🤷🏼‍♀️ Musim pockat, kym aj stredny syn vypadne z domu a z jeho izby si urobim jedno obrovske terarium 🤣🤣🤣🤣 a este si zalozim kralikaren, nech to mam cim krmit 😂
Su nadherne, ale obrovske narastu. Teraz na bazosi je jeden, ze 11 kilo 🤦‍♀️ - no mozu srnky v lese chytat pre neho 😂😂😂

parvinka0001
19. feb 2022

@katarinaba no hnus velebnosti 😁😁😁preboha ešte horšie ako hady 😁🤦ja u teba len tie chlpatinky mačacie milujem ❤️

Strana
z2