icon

Rakovina

Dnes o 12:52

Ahojte nemáte strach? Na mňa príde taka úzkosť občas. Viem že ľudia umieraju aj umierali. Ale teraz mám pocit že je toho strašné veľa. Aby 37 ročný muž zomrel na rakovinu pankreasu. To až tak sa nedá zistiť skôr táto potvora? Ja sa priznám že nemám najlepší jedálniček, ale nepijem nefajčím pohybu mám veľa pri synovi. Čo môže byť spúšťač?

Strana
z2
sisamisaaa
Dnes o 12:59

@anonym_autor človek je komplexná bytosť. Emočná záťaž, chemická záťaž, stresy, strava, prostredie.... Hlavne potlačené emócie, ktoré si často ani neuvedomujeme... Do toho môže byť aj predispozícia, lieky... Kúp si nejakú knihu od Gábora Matého a prečítaj si. Asi ťa to neukľudní ale sú v tom mega informácie. A áno je to nespravodlivé že mladí ľudia takto odídu...

anonym_534244
Dnes o 13:00

@anonym_autor mojej spolužiačke zomrela 2rocna dcéra na rakovinu….. nezamýšľaj sa nad spúšťačom, rieš prítomnosť 🙏

anonym_47a86a
Dnes o 13:01

Hlavne si treba upratat v hlave. Na rakovinu zomieraju aj male deti. Bud to mas alebo nemas. Ale privadzat si kvoli tomu este strach.... Mysli na pekne veci. A zomierali aj v stredoveku.

autor
Dnes o 13:01
@anonym_534244

@anonym_autor mojej spolužiačke zomrela 2rocna dcéra na rakovinu….. nezamýšľaj sa nad spúšťačom, rieš prítomnosť 🙏

@anonym_534244 áno máš pravdu snažím sa ,len teraz to vyskakuje z každej strany a to už potom človek sa zľakne keď ho niečo zabolí

ivik4
Dnes o 13:04

Mala som ho zapaleny 2x, skoro som zomrela ale nie nebojim sa. Nemyslim na take

anonym_778f34
Dnes o 13:07
@anonym_534244

@anonym_534244 tiež som to chcela napísať. Pobudla som dosť dlho na detskej onkologii s vlastným dieťaťom. Skamaratila inými mamičkami s podobným osudom. Jednej z najlepších kamarátok zomrel 6 ročný syn po troch rokoch ustavičného boja. Boli tam aj pár mesačne babetka bojovníci.

anonym_534244
Dnes o 13:08
@anonym_autor

@anonym_534244 áno máš pravdu snažím sa ,len teraz to vyskakuje z každej strany a to už potom človek sa zľakne keď ho niečo zabolí

@anonym_autor kvôli mojej psychickej pohode som prestala pozerať správy, zrušila fb, instagram a nič mi nevyskakuje. Som ok, možno až moc ok. Čas venujem úplne iným veciam. Skús sa odpútať od všetkého. Hlavne ak máš dg úzkosti 🙏

anonym_9204b2
Dnes o 13:10

Náš obvoďák tvrdí, že percento onkopacientov rastie. Asi to nie je len lepšou diagnostikou.

stellarstar
Dnes o 13:15

@anonym_autor nebohá svokra nepila, nefajčiar, športovala, dbala na stravu a zomrela na rakovinu. Takze toľko o tom

anonym_c0397c
Dnes o 13:18

@anonym_autor môj obvodný lekár po 70tke, sa ma na preventívnej prehliadke spýtal , prečo som sa nedala zaočkovať. Že veľa jeho pacientov po očkovaní, spušťač rakovina. V mojej rodine 2 prípady a doktor rakovinu prekonal tiež, dlho neordinoval. Viac k tomu písať netreba. Píšem anonymne, nechcem provokovať , ani vyvolávať zbytočne hádky

alickapusinka
Dnes o 13:19

Ak ide o toho repera Osťa tak priznaky mal už pred 3 rokmi manželka ho posielal k lekárovi ožltli mu očne bielka. A povedal že to nič nie je už až ked bolo veľmi zle ťažke bolesti mal vtedy išiel.Takže ak by bol išiel včas tak by sa ešte podľa mna dalo s tým niečo robiť.Aj môj brat tak čakal na transplantáciu pečene a chytil sa pankreas a nebolo pomoci zomrel 38 roční.

anonym_a9564a
Dnes o 13:19

@anonym_autor a načo tá istá téma znova? Veď včera sa to tu riešilo. Keď nevieš to nejako obsorbovať, tak skús psychológa.

autor
Dnes o 13:31
@alickapusinka

Ak ide o toho repera Osťa tak priznaky mal už pred 3 rokmi manželka ho posielal k lekárovi ožltli mu očne bielka. A povedal že to nič nie je už až ked bolo veľmi zle ťažke bolesti mal vtedy išiel.Takže ak by bol išiel včas tak by sa ešte podľa mna dalo s tým niečo robiť.Aj môj brat tak čakal na transplantáciu pečene a chytil sa pankreas a nebolo pomoci zomrel 38 roční.

@alickapusinka aha toto som vôbec netušila že mal príznaky už skôr

autor
Dnes o 13:33
@anonym_c0397c

@anonym_autor môj obvodný lekár po 70tke, sa ma na preventívnej prehliadke spýtal , prečo som sa nedala zaočkovať. Že veľa jeho pacientov po očkovaní, spušťač rakovina. V mojej rodine 2 prípady a doktor rakovinu prekonal tiež, dlho neordinoval. Viac k tomu písať netreba. Píšem anonymne, nechcem provokovať , ani vyvolávať zbytočne hádky

@anonym_c0397c môžem sa spýtať, tiež nechcem provokovať očkovanie naco konkrétne? Covid tetanus alebo ?

anonym_a9564a
Dnes o 13:38

@anonym_autor pozri, keď je raz tvojim osudom skapať na rakovinu ako 38 ročný, tak sa to stane. Môžeš žiť aj na lazoch a dojiť vlastnú kozu, piť vodu z lesnej studničky, aj tak sa to stane.

anonym_8f61a8
Dnes o 13:40

Mam. Najvacsi na svete. Mam dcerku s vela vela dg., manzel sa vyjadril ak by sa mi nieco stalo on ju da asi do ustavu. 😞

anonym_a9564a
Dnes o 13:44
@anonym_8f61a8

Mam. Najvacsi na svete. Mam dcerku s vela vela dg., manzel sa vyjadril ak by sa mi nieco stalo on ju da asi do ustavu. 😞

@anonym_8f61a8 😰 To je teda ocko.

autor
Dnes o 13:47
@anonym_8f61a8

@anonym_8f61a8 preboha :( ❤️

ivicatolic
Dnes o 13:53

@anonym_autor to že nepiješ, nefajčíš je veľké plus, a aj keď budeš všetko dodržiavať na 100%, aj tak môže prísť.... zničili sme si pôdu, vzduch, vodu a teraz zaplatíme.... 👉

pribinak
Dnes o 13:54
@anonym_8f61a8

@anonym_8f61a8 strašný debil

anonym_b89f2a
Dnes o 13:58

Osťo ktorý zomrel….je mi ho ľúto, mladý chlap, mal ženu, malé deti.
Ale manželka tehotná, on dlhotrvajúce zdravotné problemy a napriek tomu nevyhľadal lekársku pomoc? Taký zvláštny prístup, až nezodpovedný
Nechce súdiť, nech odpočíva v pokoji

anonym_819d45
Dnes o 14:01
@anonym_c0397c

@anonym_c0397c
Dalsia krava co nema co robit a chce za kazdu cenu provokovat, ano tiez mam rakovinu aj moj otec ju mal.

dennissa16
Dnes o 14:01
@anonym_b89f2a

Osťo ktorý zomrel….je mi ho ľúto, mladý chlap, mal ženu, malé deti.
Ale manželka tehotná, on dlhotrvajúce zdravotné problemy a napriek tomu nevyhľadal lekársku pomoc? Taký zvláštny prístup, až nezodpovedný
Nechce súdiť, nech odpočíva v pokoji

@anonym_b89f2a odkiaľ vieš, že mal tehotnú manželku?

alickapusinka
Dnes o 14:02
@anonym_autor

@alickapusinka aha toto som vôbec netušila že mal príznaky už skôr

@anonym_autor hej písalo v članku na novom čase že manželak jeho ho posielal a že nechcel že s vyhovorkou to nič nie je.

autor
Dnes o 14:03
@alickapusinka

@anonym_autor hej písalo v članku na novom čase že manželak jeho ho posielal a že nechcel že s vyhovorkou to nič nie je.

@alickapusinka fúha ,len to že v dnešnej dobe kto nemá problémy s trávením občas bolestí chrbta a hnačky skoro každý jeden pomaly

pribinak
Dnes o 14:04
@dennissa16

@anonym_b89f2a odkiaľ vieš, že mal tehotnú manželku?

alickapusinka
Dnes o 14:09

Napríklad ja som mala kamarátku mala rakovinu na pľúcach a zomrela minuleho roku a žila od vypuknutia choroby 15 rokov. Aj druha moja znama zakaznička u mna v obchode tiež na prsníku a už 25 rokov a dobre.Takže to hlavne zaleži na akom organe aka je diagnostika a hlavne všetko je o psychike si myslim pri každej chorobe. Mala som spolužiačku na strednej škole zistili jej epilepsiu a skočila pod vlak.V živote sa stave všetko nikdy nevieme čo nás postretne a zvlašť v dnešnej dobre ked nie je žiadna istota a človeku sa obrati život aj za minútu.

anonym_260037
Dnes o 14:15

@anonym_autor kazdy den na temu rakovina? vazne?

anonym_260037
Dnes o 14:15
@anonym_autor

@alickapusinka fúha ,len to že v dnešnej dobe kto nemá problémy s trávením občas bolestí chrbta a hnačky skoro každý jeden pomaly

@anonym_autor tak toto normalne nie je

''hnačky skoro každý jeden pomaly''

anonym_260037
Dnes o 14:16
@alickapusinka

@alickapusinka chalan to podcenil. skoda mladeho zivota.

Strana
z2