icon

Rakovina

Včera o 12:52

Ahojte nemáte strach? Na mňa príde taka úzkosť občas. Viem že ľudia umieraju aj umierali. Ale teraz mám pocit že je toho strašné veľa. Aby 37 ročný muž zomrel na rakovinu pankreasu. To až tak sa nedá zistiť skôr táto potvora? Ja sa priznám že nemám najlepší jedálniček, ale nepijem nefajčím pohybu mám veľa pri synovi. Čo môže byť spúšťač?

anonym_260037
Včera o 14:18

@anonym_autor cukor je jed. a cukor je vsade.

dennissa16
Včera o 14:19

@pribinak tam nič nie je o tom, že je tehotná.

pribinak
Včera o 14:20
@dennissa16

@pribinak tam nič nie je o tom, že je tehotná.

@dennissa16 tak si nájdi iný článok

anonym_e81acb
Včera o 14:21

@anonym_autor najlepsi liek na to je byt vzdy pripraveny na vlastnu smrt. Nevieme dna ani hodiny.

alickapusinka
Včera o 14:26
@anonym_260037

@alickapusinka chalan to podcenil. skoda mladeho zivota.

@anonym_260037 veru škoda

anonym_c0397c
Včera o 14:46
@anonym_autor

@anonym_c0397c môžem sa spýtať, tiež nechcem provokovať očkovanie naco konkrétne? Covid tetanus alebo ?

@anonym_autor covid

anonym_c0397c
Včera o 14:47
@anonym_819d45

@anonym_c0397c
Dalsia krava co nema co robit a chce za kazdu cenu provokovat, ano tiez mam rakovinu aj moj otec ju mal.

@anonym_819d45 krava je tá na ktorú sa každé ráno pozeráš do zrkadla

ivanakal
Včera o 15:01

Moja babka z otcovej strany mala rakovinu pecene. Moja babka z maminej strany mala rakovinu prs, aj zomrela, metastazy vsade, mama mala rakovinu, aj mamina sestra. Este par rokov dozadu som si hovorila, ze som na rade.. ale prestala som to riesit, nezamyslam sa nad tym. Na kontroly chodim pravidelne kazdy rok, ked sa bude mat nieco stat tak sa stane.. tiez nefajcim, nepijem, chodime na prechadzky, turistiku, ale nemyslim ze to zavisi od toho...

anonym_9ca740
Včera o 15:02
@anonym_c0397c

@anonym_autor covid

@anonym_c0397c ešteže sa je na čo vyhovoriť. Len trošku neskoro po 4 rokoch od očkovaní. Rakovina bola roky, je a vždy bude na vzostupe aj bez očkovania na covid.

anonym_218d83
Včera o 15:15

@anonym_autor 37 ročný chlap zomrel na rakovinu, ktorú mi nediagnostikovali skôr, lebo on sám odkladal vyšetrenia, aj keď indikácie boli. Bohužiaľ, rakovina pankreasu je stále jedna z tých najhorších s rýchlym spádom… Je to veľmi smutné, lebo takí ako on by mali žiť aspoň do 90tky.

anonym_c0397c
Včera o 15:23
@anonym_9ca740

@anonym_c0397c ešteže sa je na čo vyhovoriť. Len trošku neskoro po 4 rokoch od očkovaní. Rakovina bola roky, je a vždy bude na vzostupe aj bez očkovania na covid.

@anonym_9ca740 ty si prvá stála v rade na včeličku a na všetky 3 dávky, preto ťa tak iritujem? 😂

anonym_9ca740
Včera o 15:36
@anonym_c0397c

@anonym_9ca740 ty si prvá stála v rade na včeličku a na všetky 3 dávky, preto ťa tak iritujem? 😂

@anonym_c0397c Nie nestála. Ja si totiž o tých vakcínach aj niečo čítam. A preto nemám ani deti zaočkované povinnými vakcínami. Len je vtipné ako za všetko môžu covid vakcíny. Ešte 10 rokov sa bude na to vyhovárať

anonym_c66ba6
Včera o 15:48

Mala som kolegu športovec do prace na bycikli zdravé jedlá si nosil do prace nepil nefajčím nikdy nebol PN a zrazu vypadol z prace ze je PN a o 3tyzdne ze zomrel rakovina pečene 🫣sme nechápali 42rocny chlap a k tomu očkovaniu na covid rakovina bola vždy aj v minulosti keď ešte nikto nemal v sebe vakcínu na covid len sa o tom nepisalo ľudia zomreli a len rodina vedela načo zomrel dotyčný len teraz sa každá známa osobnosť preberá v médiách

janka54321
Včera o 16:14

@anonym_autor Ja si myslím, že je že tým do značnej miery stres a nesprávna životospráva...ale zase keď človek vidí, ako trpia malé detičky ..tak potom neviem ...genetika je tiež isto podstatna, ako napríklad pri rakovine prsníka ..a čo sa týka pankreasu je asi jedno kedy sa na to príde, aj tak je percento prežitia že minimálne, tak je jedno, kedy sa to odhalí ......ja sama som mala zápal pankreasu, a ten záchvat, čo som dostala bola neopísateľná bolesť ...ti, čo maju rakovinu pankreasu musía veľmi trpieť tie bolesti ...takže ja osobne sa nezamýšľam a každý máme niečo predurčené a čo nás postrehne nevieme aj tak ovplyvniť, tak len skús žiť šťastne a spokojne a nepremyslaj, nadtym čo bude ako bude pokisl ide o to, aká choroba tá ,,navštívi,

anonym_632b92
Včera o 16:47

@anonym_autor Z čoho mať strach? Ja mám 20 a mám pankreatitidu z užívania biologického lieku na inú chorobu. Môže sa stať čokoľvek. O 100 rokov tu nebudeš ani ty, ani ja, ani nikto, koho poznáš. Nič s tým nespravíš.

No možno tu nebude žiadny človek už, lebo sa vyzabíjame navzájom (keď Čína napadne Taiwan, tak zabudni na život). To bude USA proti komáčom.

anonym_a9564a
Včera o 16:56
@janka54321

@anonym_autor Ja si myslím, že je že tým do značnej miery stres a nesprávna životospráva...ale zase keď človek vidí, ako trpia malé detičky ..tak potom neviem ...genetika je tiež isto podstatna, ako napríklad pri rakovine prsníka ..a čo sa týka pankreasu je asi jedno kedy sa na to príde, aj tak je percento prežitia že minimálne, tak je jedno, kedy sa to odhalí ......ja sama som mala zápal pankreasu, a ten záchvat, čo som dostala bola neopísateľná bolesť ...ti, čo maju rakovinu pankreasu musía veľmi trpieť tie bolesti ...takže ja osobne sa nezamýšľam a každý máme niečo predurčené a čo nás postrehne nevieme aj tak ovplyvniť, tak len skús žiť šťastne a spokojne a nepremyslaj, nadtym čo bude ako bude pokisl ide o to, aká choroba tá ,,navštívi,

@janka54321 ale kdeže , že zlá strava. Ladislav Pohrobok, narodený 1440 zomrel 17 ročný. Celé stáročia sa historici domnievali, že ho otrávili. Až pred niekoľkými rokmi ho exhumovali a zistili, že mal lebku rozožratú od leukémie, aj po tých stáročiach. Moja teta sa dožila 4 rokov. Zomrela v 1945, na začiatku vojny. Keď som sa babky pýtala, čo jej bolo, povedala, že začala horieť. ( Rozumej horúčka) A zomrela.. Kľudne mohla mať aj nádorové ochorenie aj leukémiu, tam sú dlhotrvajúce horúčky. Ani doktor ju nevidel, pochovávali za vojny. Nikto to v minulosti dajako neskúmal. Ľudia na kadečo pozomierali.

anonym_260037
Včera o 17:02
@anonym_632b92

@anonym_autor Z čoho mať strach? Ja mám 20 a mám pankreatitidu z užívania biologického lieku na inú chorobu. Môže sa stať čokoľvek. O 100 rokov tu nebudeš ani ty, ani ja, ani nikto, koho poznáš. Nič s tým nespravíš.

No možno tu nebude žiadny človek už, lebo sa vyzabíjame navzájom (keď Čína napadne Taiwan, tak zabudni na život). To bude USA proti komáčom.

@anonym_632b92 mozno kebyze vieme ze za par rokov bude vojna, si ten zivot zacneme inac uzivat. a nebudeme viac mysliet na smrt. lebo ju budeme pokladat za samozrejmost. ze pride a ze pride coskoro

grof_monte_christo
Včera o 17:11
@pribinak

@anonym_8f61a8 strašný debil

@pribinak Prečo by mal byť debil? Mas doma postihnute dieťa a vieš, ako taky deň vyzerá? Môjmu priateľovi zomrela žena a zostala mu dcera s ťažkou formou autizmu, starostlivosť 24/7, nepreháňam, nemôžeš ju nechať samu ani 15 minut, ani v noci. Je teraz v zariadení a je tam o ňu príkladne postarané, berie si domov každý druhý víkend a príkladne sa o ňu stará. Nonstop starostlivosť by zvládal určitý čas, toto každého časom zabije. Treba si uvedomiť aj to, že ľudia s postihnutím aj tak jedného dňa skončia v nejakom zariadení, keď tu ich rodičia už nebudu a čím skôr si na to zvyknú, o to lepšie pre nich.

pribinak
Včera o 17:16
@grof_monte_christo

@pribinak Prečo by mal byť debil? Mas doma postihnute dieťa a vieš, ako taky deň vyzerá? Môjmu priateľovi zomrela žena a zostala mu dcera s ťažkou formou autizmu, starostlivosť 24/7, nepreháňam, nemôžeš ju nechať samu ani 15 minut, ani v noci. Je teraz v zariadení a je tam o ňu príkladne postarané, berie si domov každý druhý víkend a príkladne sa o ňu stará. Nonstop starostlivosť by zvládal určitý čas, toto každého časom zabije. Treba si uvedomiť aj to, že ľudia s postihnutím aj tak jedného dňa skončia v nejakom zariadení, keď tu ich rodičia už nebudu a čím skôr si na to zvyknú, o to lepšie pre nich.

@grof_monte_christo nepíše že dieťa má zdravotný problém. Netreba si domýšľať diagnózy

grof_monte_christo
Včera o 17:18
@pribinak

@grof_monte_christo nepíše že dieťa má zdravotný problém. Netreba si domýšľať diagnózy

@pribinak Pise, že jej dieťa má veľa veľa diagnóz.

anonym_9ca740
Včera o 17:20
@pribinak

@pribinak práveže píše

pralinka25
Včera o 17:40

zas? rakovina tu bola aj pred ockovanim. konkretne na rakovinu pankreasu zomrel napriklad Dudo z Hexu este pred kovidom. Steve Jobs, Patrick Swayze a je ich omnoho viac.
na rakovinu je "najlepsia" prave ta uzkost. to isto pomoze.
jedine co vo svojom zivote mozes urobit je zit. nie prezivat, uzierat sa strachom ale realne zit. uzit si kazdu minutu, vytlct z zivota co sa da aby keby nahodou, si si mohla povedat ze som skutocne zila.
ludia sa boja rakoviny, smrti ale to ze kopec ludi doslova umrie za ziva malokto vnima. ze prezivaju zo dna na den bez toho aby si ten den aspon trochu uzili, aby zazivali to co by chceli .... vsetci chcu dlho zit. ale ziju naozaj? su tie dni naozaj naplnene niecim? niekto moze zit 100 rokov a nezazit vobec nic, niekto moze zit 25 a zazit toho aj za 3 zivoty.
neboj sa rakoviny ani smrti, boj sa toho ze si zivot neuzijes ako sa patri. horsie je zit dlhy zivot v nude, strachu a uzkosti ako kratky ale plny vsetkeho mozneho.
zijes zivot ktory by si chcela? zijes naplno? ak ano tak by si vlastne nemala cas premyslat nad tymto.
mnoho ludi sa z rakoviny v dnesnej dobe uz dostane. nie je to automaticky rozsudok smrti ako kedysi.
su aj horsie veci ako rakovina.

anonym_8401c7
Včera o 17:51

moje dieta si preslo uz 2 rakovinami .... takze, ano, velmi sa bojim .. o neho.

autor
Včera o 17:52
@anonym_8401c7

moje dieta si preslo uz 2 rakovinami .... takze, ano, velmi sa bojim .. o neho.

@anonym_8401c7 och prajem veľa zdravia 🙏

anonym_8401c7
Včera o 17:52
@anonym_autor

@anonym_8401c7 och prajem veľa zdravia 🙏

@anonym_autor ❤ dakujeme ❤

majlo1234
Včera o 17:59
@anonym_9ca740

@anonym_c0397c Nie nestála. Ja si totiž o tých vakcínach aj niečo čítam. A preto nemám ani deti zaočkované povinnými vakcínami. Len je vtipné ako za všetko môžu covid vakcíny. Ešte 10 rokov sa bude na to vyhovárať

@anonym_9ca740 mna by zaujimalo, co si tak citas. Ale zdroje, ake studie. Len cisto pre zaujimavost. A tvoje dosiahnute vzdelanie🤗

anonym_9ca740
Včera o 18:14
@majlo1234

@anonym_9ca740 mna by zaujimalo, co si tak citas. Ale zdroje, ake studie. Len cisto pre zaujimavost. A tvoje dosiahnute vzdelanie🤗

@majlo1234 čítam príbalové letáky daných vakcín, konkrétne nežiadúce účinky a liečenie tých chorôb, proti ktorým sú dané vakcíny. A z preventívneho hľadiska som zatiaľ nevidela dôvod očkovať deti a riskovať tie nežiadúce účinky.

pralinka25
Včera o 18:21
@anonym_9ca740

@majlo1234 čítam príbalové letáky daných vakcín, konkrétne nežiadúce účinky a liečenie tých chorôb, proti ktorým sú dané vakcíny. A z preventívneho hľadiska som zatiaľ nevidela dôvod očkovať deti a riskovať tie nežiadúce účinky.

@anonym_9ca740 a citas si aj bezne pribalove letaky ktore maju kilometer? napriklad blby nurofen? alebo bezne ine lieky proti teplote, bolesti a na ine bezne ochorenia?

anonym_9ca740
Včera o 18:26
@pralinka25

@anonym_9ca740 a citas si aj bezne pribalove letaky ktore maju kilometer? napriklad blby nurofen? alebo bezne ine lieky proti teplote, bolesti a na ine bezne ochorenia?

@pralinka25 tie lieky čo píšeš nedávam preventívne, ale z nevyhnutnosti. To je trošku rozdiel

majlo1234
Včera o 18:44
@anonym_9ca740

@anonym_9ca740 a o akych vakcinach sa bavime?