Reagoval by človek v realite ako v sne?
Zaujimal by ma váš názor
Snívala sa mi fakt škaredá vec, a v podstate som ani svoje spravanie v tom sne “nespoznávala”.
Myslite že keby sa to zopakovalo aj v realite, že by človek reagoval tak, ako v sne? Že či to môže mat spojitosť, že áno, takto by sa človek pravdepodobne naozaj zachoval, keby k tomu došlo.
Viem, asi taká teoretická úvaha, ale rozmýšľam nad tou svojou reakciou celkom :D
v sne nemas zabrany, aj mne sa niekedy take sniva, ked sa zamyslis mozes byt toho schopna v nejakej extremnej situacii, v realite nemozes len tak nafackovat niekomu, teda mozes, ale malo by to dosledky v sne nema🤩🤣
@cajchana Akože teoreticky, toto nebola úplne situácia, ktorá by sa nikdy nemohla stat. Mohla, keď to preženiem hej. Ale keby k nej došlo, že či by som aj ja reagovala tak ako v sne. Taký hnev som nezažila naživo asi nikdy. Fakt až strašidelný hnev a zlosť som citila a toho druhého človeka som fyzicky napadla. Ale v tom sne to bola pre mna krajná situacia. Pritom v reálnom živote, ja som introvert, vyhýbam sa akýmkoľvek hádkam, nemám rada ani keď je zvýšený hlas. Manzel sa na tom rano zasmial, že tak to by si teda kukol ako by som ja take nieco dokazala.
Nie
V sne môžeš robiť hocičo a reálne by si sa do takej situácie ani nedostala. Aj naozaj si môžeš myslieť ako zareaguješ a daná situácia ťa prekvapí.
Určite nie.
Ked to mam nejak rychlo a jednoducho sformulovat, tak: ked irl vyhodnocujes nejaku situaciu v ktorej si a to, ako sa v nej zachovas, tak sa pritom uplatnuju urcite mozgove procesy/struktury/spojenia špecifické pre vedome rozhodovanie, ktore predstavuje uplne inu funkciu/subor funkcii ako proces snivania.
Nie.
Sen je sled nejakých ilúzií a utrzkov reality. Vo sne je úplne normálne ze viem byť na 4 miestach naraz, zrazu úplne iný človek so mnou a pripadá mi to normálne.
I keď boli sny, že som sa normálne nasrala, že som sa zobudila a teraz neviem.ako by to cele skončilo 😆
Nie
V sne sa ti podla mna zobrazil hned, ktory realne niekde v pozadi citis, len v bdelom stave je cenzurovany. Myslim si, ze reagovat tak nebudes, ale urcite by som sa zamyslela, preco je ten hnev taky velky a ci sa da nejako primerane prejavit aj naozaj, alebo ci sa da nejako pohnut so situaciou, vdaka ktorej vznikol. Aj tichi introverti vedia byt poriadne nahnevani, je to prirodzena ludska emocia.

Na toto sa ozaj neda odpovedat. Mozog si vytvara situacie, ktore velakrat nie su realne, takze je to 50:50 😉 Mozno ano, mozno nie.