icon

Recepty novembroviek 2009

strapco13
14. mar 2010

Tak novembrovky 2009 vitam Vas tu.
Zvolila som iny nazov temy..aby sa ukulembo nehnevala, ze zneuzivam jej meno 😀 ...ale jej recepty su super
Tak ma napadlo, aby to bolo prehladnejsie a nemuseli pracne prehladavat nas pokec, tak hodime recepty tu..cisto len recepty a komentare od kucharky..na pokec sa stretneme na nasej stranke.
A kedze ukulembo uz dala zopar freceptov, tak som ich sem skopirovala.

miska22200
26. dec 2010

dakujeme za recepty,vyzeraju fakt super 😉 si šikovna 😉

adka_praha
26. dec 2010

@miska22200 dik... 😅 😵

mia1111
1. jan 2011

Pridávam recept na perfektnú silvestrovskú kapustnicu 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9821

mia1111
12. jan 2011

pridávam recept na superrýchlu omajdu na cestovinky :
Takže smotanová:
Na troške oleja opražím nadrobno nakrájanú cibulku spolu so šunkou - ja dávam tak, že plátky šunky (asi tak 10dkg, dávam od oka, tak neviem) nakrájam na malé štvorčeky. Opražím, aby bola cibulka do sklovita a šunka trošku opečená, zalejem šľahačkou (ja dávam dve šľahačky na pol balíka cestovín) a miešam, šľahačka sa vybuble zhruba na polovičku svojho objemu - tým zhustne a mám lahodnú omajdu 😀 . Ja už ničím ani neprichucujem, len pridám do panvice uvarené, scedené cestovinky, premiešam a je hotovo. Na tanieri posypem strúhaným syrom a mňamka je na svete.
Robím aj so slaninkou a šampiňónmi - postup ten istý, len vynechám cibulu a šunku. Začnem slaninkou nakrájanou na kocky, pridám šampiňóny......

Alebo ešte táto je super - to je paradajkovo-smotanová omáčka:
na oleji spením cibuľu, pridám na tenké kocky nakrájanú šunku a šampiňóny, asi 3 minúty spením. Potom pridáme paradajkové pyré (500ml)a necháme zovrieť. Pridám šlahačku (250ml) a zasa nechám zovrieť. Cestovinky na tanieri polejem omáčkou a posypem syrom. Keď vynechám šampiňóny, mám ďalšiu verziu 🙂

tilly
14. jan 2011

@mia1111 supeeer, taketo recepty zboznujem... dnes som to robila na obed, jednu z variacii 😀 a aj mm zjedol, aj adam spapal.... a hlavne, netrvalo to cele dlhsie ako 15 min... take potrebujem 😀

mia1111
15. jan 2011

@tilly - presne, takéto aj ja môžem, keď je to rýchlo uvarené a ešte to aj všetkým chutí 😀 . Tak som rada, že aj vám chutilo 😵

mia1111
15. jan 2011

Trasený krém:
2 šľahačky 33%, 2 malé konzervy mandariniek, 2 vanilkové pudingy Créme Olé od dr.Oetker.
Všetko toto dáme do misky, mandarinky aj so šťavou, misku dobre uzavrieme a trasieme ňou v rukách, hmota tým krásne zhustne a vznikne nám super krém, ktorý môžme natrieť na piškótové cesto - máme rýchly koláčik, alebo krém len tak dáme do pohárov a máme rýchly dezert 😉 . Komu je to veľa, môže urobiť z polovičnej dávky - všetky suroviny po 1ks 😀

janka1874
15. jan 2011
janka1874
15. jan 2011

tak ten trasený krém je pecka to keby som vedela tak ide do torty pre Sendy 😀 😀 😀 nevadí ešte sa bude piecť 😀 😀 😀 😀

mia1111
15. jan 2011

Krémová zemiakovo-pórová polievka:
Potrebujeme: 1 stredne veľký pór - 3-4 stredné zemiaky - 250 ml smotany na varenie (10-12%) - kocka bujónu - soľ, - 50 g masla - pertžlenová vňať.

Zemiaky a pór očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Maslo rozpustíme a upražíme na ňom pór do zmäknutia. Potom pridáme aj zemiaky, osolíme a poriadne premiešame. Chvíľku ešte pražíme. Zalejeme 0,5 l vriacej vody, pridáme kocku bujónu a varíme cca 15 minút, resp. kým zelenina úplne nezmäkne a nerozvarí sa. Zopár zemiakov vyberieme, zvyšok rozmixujeme tyčovým mixérom, vybraté zemiaky vložíme naspäť do hrnca. Potom prilejeme smotanu a necháme prevrieť. Ak sa polievka zdá príliš hustá, dolejeme vodou. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. (Pozn. Ja som smotanu nedávala, polievka bola super aj bez nej 🙂 , vynikla pórová chuť 😉 )

hegina
19. jan 2011

Mleté mäsko Ala chilli con carne (neštiplavé)
Ingrediencie: 500 gr. mletého mäska, 1 stredne velká cibula, konzerva Bonduelle mexicana (pozor! tá s červenou fazulkou a kukuricou v chilli omáčke), korenie (sol, sladká mletá paprika, biele korenie mleté, vegeta, bazalka - oregáno alebo korenie na pizzu, ak chcete tak 2 lyžičky horčice)
na takú väčšiu panvicu dám na olej orestovať cibulku, na to usmažiť mleté mäsko (cca. 500gr) okorením (sol, mletá sladká paprika, vegeta, mleté BIELE korenie kvôli detom, bazalka alebo oregáno alebo korenie na pizzu - kto čo má radšej) podleješ trochu vodou a necháš bublať nejakých 20-30 minút pri občasnom premiešaní a podlievaní, ked už je mäsko hotové tak vykydneš nato Bonduelle konzerva Mexicana s červenou fazulkou a kukuricou v pálivej omáčke (ktorá nemusíte sa báť vôbec neštípe a je taká sladko-kyslá) ešte pomiešaš a necháš bublať asi 3-5 minút nech sa tie chute spoja a hotovo. Môžeš k tomu špagety a potom to je len ako zmes na špagety alebo normálne ako keby na spôsob ohnivého len s chlebom, poprípade si to viem predstaviť aj s ryžou. Dobrú chuť prajem (môžete využiť aj rôzne iné dochucovadlá čo máte radi, ja som naposledy dala dve lyžičky horčice)

janka1874
19. jan 2011

@hegina ja robím niečo podobné s cestovinami a dávam to ešte zapiecť do rúry + syr mňamka

janka1874
20. jan 2011

VAJÍČKOVÁ POLIEVKA:
masť, múka, cibuľa, rasca, paprika, mleté čierne (alebo biele) korenie, bôbkový list, vajíčka, ocot
urobíš si zápražku tam dáš masť+múku a všetko korenie, pridáš studenú vodu a bôbkový list necháš zovieť a za stáleho vrenia vody pridávaš vajíčka podľa toho kto má ako rád buď ich tam dáš a rozmiešaš alebo nemiešaš a budú v celku (asi ako hemendex) a necháš ariť no a na konci pridáš trošku octu
a hotovo rýchla polievočka a my ju máme radis opraženým chlebíkom

hegina
20. jan 2011

ja robím vajíčkovú podobne ako janka len:
na olej hodím rascu asi na 2 sekundy aby sa opražila, stiahnem z ohňa, dám múku (spravím zápražku), naspäť na oheň, zaliať potrebným množstvom vody (kolko polievky chceš), pridám červenú papriku,sol, vegetu, privediem do varu a pridám bud rozmiešané vajcia alebo ako janka píše v celku ich hodím do vriacej polievky (poprípade aj aj) a hotovo.

janka1874
20. jan 2011

ja som akuráz zabudla štipku soli

janka1874
20. jan 2011

STROGANOV:
1/2kg hydinového mäsa (môžebyť aj iné to kto na čo má chuť a aj množstvo)
1 cibuľa
3-4 kyslé uhorky
3 PL kečup
2 PL horčica
2 PL worcestrovej omáčky
2 PL sójovej omáčky
mleté čierne korenie
soľ
1 1/2dc oleja
vodu na podliatie

okrem cibule a oleja si všetko pekne nachystáme pokrájame músko, uhorky a spolu s koreninami okrem soli dáme to jednej nádoby dobre premiešame a necháme v chladničke odstáť akože malo by to byť 12 hodín ale toto ja nedodržiavam ja dávam tak na hodinu ak sa dá tak aj viac
potom si na oleji opražíme cibuľku celú zmes tam pridáme podľa toho kto chce aký hustý podľa toho pridáme vodu a až tak posolíme veríme mäsko do mäka (to záleží od toho aké mäsko sme použili)

no a k tomu príloha bu)d ryža alebo hranolky alebo oboje 😀 😀 😀 😀

kwatka
22. jan 2011

tak tu je ten recept na čínu - obľúbený, lebo je rýchly :
zmiešať všetko dokopy: cca 1/2 kg kuracieho mäsa nakrájaného na prúžky + 1/2 lyžičky soli + 1 lyžička ml. korenia + cca 1/2 lyžičky mletého zázvoru (ten tomu dodá takú správnu chuť) + 2-3 lyžice solamylu (resp. hl. múky) + cca 1/2 dcl (až 1 dcl) sójovej omáčky (tá je tiež dosť dôležitá ). Môže sa pridať podľa chuti aj cesnak a cca 2 hrste arašidov. Všetko poriadne premiešať a nechať v chladničke odstáť min. polhodinku, ale čím dlhšie, tým lepšie, takže väčšinou si to pripravím už večer a do druhého dňa super prejde všetkými chuťami. No a potom ho už len hodiť na cibuľku a opražiť najprv prudko zo všetkých strán a potom podliať vodou a cca 30 ešte nechať povrieť. Pred koncom ešte zvyknem pridať trochu mrazenej zeleniny - mrkva, hrášok, kukurica - nemusí to byť, ale je to krajšie a farebnejšie na pohľad no a podávať s ryžou...

adka_praha
24. jan 2011

175 gramove cukriky marshmellow od hariba- maju ich v lidli po eure- byvaju mdro biele- smolkovia, nejake ruzovo-zlte a cervene- obalene v cervenom cukre... ak chcete bielu hmotu, tak len umyjete ten cerveny cukor z nich... nahrievate v mikrovlnke, ale vraj to treba obcas stopnut a premiesat, ked sa to roztopi (nie uplne) zamiesate do toho praskovy cukor podla potreby... davaju aj citronku do toho, popripade aromy a myslim, ze niekde som videla, ze aj heru do toho motaju... uprimne povedane, davam len ten cukor a cukriky, ale nedari sa mi to moc hladko zmiesat... neviem, kde robim chybu, takze asi nie som uplne kompetentny clovek rozdavat rady, ale tak skuste... 😕
ja do toho idem skusit zamotat cokoladu nejako... 😕

inak mi to pride chutovo ovela prijemnejsie ako ta K2... z toho az zuby boleli... 😒 ale zase sa s nou perfektne robilo... 😵

adka_praha
24. jan 2011

http://www.zlacnene.sk/detail/penove-cukriky-ha... tu su aspon naznakom obaly, tych druhov cukrikov je viac...

adka_praha
24. jan 2011

jo! a este som zabudla, toho cukru tam ide fakt dost, takze sa nelakajte, ked tam natrepete pol kila a bude sa to stale hnusne lepit... 😉

mia1111
26. jan 2011
miska22200
26. jan 2011

@mia1111 super,určite vyskušam 😉

ukulelembo
26. jan 2011

@mia1111 dakujeme Urcite spacham cez vikend 😉

adka_praha
31. jan 2011

baby dodatok k tej hmote z cukrikov...

ked si rozpustite cukriky, zamiesajte do toho cokoladu nastruhanu (pekne sa tam rozpusti), alebo rozpustenu vopred, ako chcete a do toho cukru, podla potreby... ide ho tam v tom pripade menej a pride mi, ze je to chutovo lepsie a je to take viac plastickejsie... 🙂 nabuduce skusim s bielou, ake to bude chutovo a poviem... 😉
no inak tej hmoty bude menej, mne to vyslo LTT na potah a tu chabu ozdobu (vid fcb)... 😕 ale cert to vem... 😀 mnam 😀

bodzlomu
14. feb 2011

PRIBINACIKOVY KOLACIK 🙂

-4 az 5balickov kakaovych BeBe keksov (lepsie viac, ak sa keksy polamu)
-200g vanilkoveho Pribinacika
- 2dl smotany na slahanie (33%)
- 4dl hustej kyslej smotany (16%)
- 1stuzovac slahacky
-150g praskoveho cukru
-300g nakrajanych kompotovych broskyn

POSTUP: Smotanu na slahanie vyslahame dotuha so stuzovacom slahacky. Kyslu smotanu vymiesame s prask. cukrom, pridame vanilkovy Pribinacik, premiesame, zlahka vmiesame vyslahanu slahacku a opat premiesame. Na dno misy rozlozime cast kakaovych susienok (vyjde to presne na taky mensi hlbsi plech), potrieme ich pirpravenou plnkou a posypeme castou nadrobno pokrajanych broskyn. Poukladame znova BeBe keksy, krem a ovocie. Naplneny plech nechame v chlade stuhnut (najlepsie do druheho dna) a potom pokrajame na kocky 🙂 (krasne sa to kraja,lebo tie keksy sa "napiju" tym kremom )

dobru chut!!! u nas sa po nom len tak zaprasi, vzdy ked sa urobi 🙂

mia1111
15. feb 2011

@bodzlomu - toto vyskúšam, vyzerá to mňamkovo 😉

gabika11
16. feb 2011

Dodatok k mrkvovemu kolacu, som nsla v emaile, co som posielala kamoske:

Posielam Vam link na mrkvovy kolac.
Robila som ho bez vlasskych orechov kvoli Kajke, a vrch kolaca som potrela tensou vrstvou pikantnejsieho lekvaru. Lucinu som nemala doma, tak som pouzila smotanovu natierku z tesca a jemny hrudkovity tvaroh a potom vymiesala ponornym mixerom.
Este, tu polevu som robila z 2 davok. A cesto treba vyliat na velky hlboky plech, lebo masy je dost.

Tu je na neho link:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5795

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 1,5 h (hrnčeky) hnedého cukru** 4 vajíčka** 3/4 h oleja** 2h polohr.múky** 2 čaj.lyž- soda bikarbona** 2 čaj.lyž. prášku do pečiva** 1/4 č.lyž. soli** 1 č.lyž. škorice** 4h strúhanej mrkvy(ja dávam takých 5 väčších mrkiev)** 3/4 h nasekaných vlašských orechov***

POLEVA: 113g masla** 226g Lučiny** 1 3/4 h prášk.cukru** 1 vanil.cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

pri fotkách
Najprv si posekám orechy a postrúham mrkvu, robím to hneď za sebou v kuch. robotovi.
Zmiešam postupne všetky suroviny. Začínam cukrom a vajíčkami, do toho olej, múka, škorica, soľ, soda, pdp...
Nakoniec vmiešam mrkvu s orechami
Masu vylejem na vymastený a vysypaný plech
Pečiem pri 180°C kým sa cesto prestane lepiť na špáratko
Upečený...
Kým sa piekol tak som si vymiešala Lučinu s maslom, (je dobré aby mali rovnakú teplotu, preto si ich dopredu vyberiem z chladničky) a do toho práškový a vanilkový cukor. Toto som zabudla nafotiť.
No a touto masou sa obleje vychladnutý koláč (ináč by sa vám to roztieklo.)
Ja som to oblievala mimo plechu, ale väčšinou to robím v plechu, aspoň mi to nikam neutečie :o)
Dobré je dať hned do chladničky celý koláč, nech poleva trochu stuhne. Ale dá sa to natierať aj polevou s chladničky a potom sa to môže hneď krájať.
a papáme... je vynikajúciiiii a zdravý aj pre detičky...
možno im nehovorte že tam je mrkva, mne sa to voľakedy zdalo nechutné, aby som jedla koláč so zeleninou, ale ked som vyskúšala toto, nemám slov... 🙂

Dobru chut!!!

Gabika

mia1111
18. feb 2011
ukulelembo
25. feb 2011

Zákusok - Rýchla smršť
Potrebujeme:
PIŠKÓTA: 4 vajcia, 200g práškového cukru, 1 vanilka, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200g hladkej múky, 1 prášok do pečiva,
PLNKA - PUDING: 1 l mlieka, 2 smotanovo -vanilkové pudingy, 1 vanilka, 4 lyžice kryštálového cukru.
POLEVA: 2 kyslé smotany, 4 lyžice práškového cukru a 1 vanilka.
Postup:
Vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame. Nasypeme múku a prášok do pečiva a opäť spolu už len veľmi jemne premiešame vylejeme na pripravený vymastený a múkou vysypaný plech. Medzitým uvaríme puding. Vylejeme na SUROVÉ cesto a dáme piecť na 150 C na 45 minút. Keď je koláč hotový, tak kým je ešte horúci, natrieme naňho smotanovú polevu a posypeme škoricovým cukrom...

hegina
25. feb 2011

@ukulelembo
vyzerá to chutne 😀