icon

Recepty novembroviek 2009

strapco13
14. mar 2010

Tak novembrovky 2009 vitam Vas tu.
Zvolila som iny nazov temy..aby sa ukulembo nehnevala, ze zneuzivam jej meno 😀 ...ale jej recepty su super
Tak ma napadlo, aby to bolo prehladnejsie a nemuseli pracne prehladavat nas pokec, tak hodime recepty tu..cisto len recepty a komentare od kucharky..na pokec sa stretneme na nasej stranke.
A kedze ukulembo uz dala zopar freceptov, tak som ich sem skopirovala.

ukulelembo
25. feb 2011

@hegina uz si hladna cicuš 😀 A zda sa ze to aj rychlo pripravis

hegina
1. mar 2011

Nesmážaný "vyprážaný syr"
recept mám z tadeto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=992 ale trochu som ho prispôsobila na svoj obraz. Takže ingrediencie na večeru pre dvoch:
*200-250 gr. tvrdého syra (ja som mala eidam)
*kúsok masla a trocha strúhanky
*4-8 plátkov šunky
*2 vajcia
Postup: ja som použila takú menšiu janskú mysu ktorú som vymastila maslom a vysipala strúhankou tak aby trocha aj zostalo na spodku. potom som strúhala syr priamo do mysky na jednu vrstvu, poukladala 4 plátky šunky, zaliala vajíčkami ktoré som zmiešala so štipkou vegety a čierneho korenia (ale nemusíte ak nechcte lebo aj šunky aj syr dajú svoju chuť), potom dalšia vrstva šunčičiek a nakoniec vrstva syra. Janskú mysu (nezakrytú) som vložila na vyšší pekáč ktorý som zaplnila do polky vodou a dala do predohriatej rúry (na 250-300 stupnoch cca 20 minút). Ked už ten vrchný syr začal chytať takú zlatohnedú farbu tak to bolo hotové. Vyklopila som to na tanier a servírovala po štvrtinách. Je to chutné, ovela lahšie ako vyprážané či robotou či tukom. Podávať sa môže s opekanými zemiačikmi a tatárkou ale pre nás chudnúce poslúži aj zeleninka a celozrnný chlebík. Dobrú chuť

ukulelembo
3. mar 2011

@gabika11 ten uvareny puding som hned horuci vyliala na to surove cesto, on pekne ostane sadnuty dole po upeceni a vychladeni 😉 A ja som to na konci neposypala skoricovym cukrom, ale hned to tych smotan som dala plnu cajovu lyzicku mletej skorice a cukru som dala len 2 PL praskoveho c. do smotan, aj tak to bolo bars sladke 😉

gabika11
3. mar 2011

@ukulelembo juj dikes moja za info, idem ho urobit, kym maly ako tak spinka...alebo sa idem upravit, elbo idem po Kajku do skolky, dnes a uz aj vcera vraj plakala za mnou, jej bolo smutno, betarke malej...

mia1111
3. mar 2011

@ukulelembo - mňaaaaaaaaaam, tento koláčik robievam, recept mám z mmb, zbožňujem ho, je fajnýýýýýýý 😵 .
@gabika11 - tu máš aj fotopostup - myslím, že je to to isté 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2971

gabika11
3. mar 2011

@mia1111 ano dikes, ja osm uz vlastne ten kolac aj piekla, ale neviem co mi na nom nevyslo, tak som to nechala tak, ale terz som navnadena tak hadam zajtra uz budem mat cas toto upiect...

gabika11
4. mar 2011

@ukulelembo uz mam tenkolac v rure, ale predstav si, ze mi vyteka ten puding 😠 . Celu ruru mam zasvinenu z toho a este mi kysne cesto na pizzu tak neviem budem musiet nechat nech vychladne a vytriet to, sa to tam bude spekavat...ako to, ze ti to bez probelmov upieklo? Ja som mala doteraz ruru zapnutu na teplvozdusne pecenie ale prepla som na normalne, tka nevbiem co preto, alebo pouzit asi len puding z pol litra mlieka? neviem 😒

ukulelembo
4. mar 2011

@gabika11 tak tomu nerozumiem 😒 Ja som ho robila minule prvy krat a vsetko v poho A presne tak, ze najprv si teplym vzduchom vyhrejem a potom prepnem na vrchny a spodny ohrev Mne tiez trochu bublal ten puding z toho, ale z len pekne v plechu A plech mas klasicky cca30*40cm

A ak das len pol litra pudingu, tak by to asi bolo suche 😖 No neviem, kde je problem ☹ Mrzi ma, ze sa ti tak pekne nevydaril ako mne 🤐

gabika11
4. mar 2011

@ukulelembo no, vidis, tento kolac mi uz na 2x nevysiel, ale asi preto lebo som nechala teplovzdusny ohrev, a to tam rozfukavalo? no ale vytiekla mi asi polka z toho. Na kolac som natrela tu polevu a som zvedava, aky bude: Nabuduce prepnem ruru na dolny a horny ohrev, to mi akosi nedoplo toto urobit ale az ku koncu.
Diky za rady, idem ulozit betara maleho....a ked ho uspim, hadam aj hej idem vycistit ten puding v rure...

gabika11
4. mar 2011

@ukulelembo nakoniec ten kolac chuti aj Kajke, aj Davidko spapa bez problemov a aj rodicom chutil, takze budem robit aj nabuduce 😉

carmen86
10. apr 2011

baby vyskusajte tuto bublaninu je fantasticka a lahuckaaaa http://www.dobre-recepty.sk/detail/2523-bublani...

mia1111
23. máj 2011

Toto sme dnes mali na večeru - supeeeeeeeeeer žranica 😀 😀 😀 Neskutočne dobré sedliacke fondue od Stana Dančiaka:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25989&use...

tilly
10. jún 2011

baby poradte nejake dobre jedlo z chudej hovadziny, take, co zvladnem aj ja 😀

janka1874
10. jún 2011

@tilly ja som minule robila toto a neskutočne to všetkým chutilo
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26473

tilly
10. jún 2011

@janka1874 dik a ake masko si pouzila? rostenku ci co?

janka1874
10. jún 2011

@tilly vieš že ani neviem mala som takú peknú hovädzinku takú čistú tak to som dala a bolo to mňam

tilly
10. jún 2011

@janka1874 dik, vyskusam

mia1111
29. jún 2011

VÝBORNÉ KARFIOLOVÉ PLACKY:

2 vajíčka, 2deci mlieka, 160g hladkej múky, trošku soli - vymiešať na hladké cestíčko, pridať karfiol (cca polkilový - rozobratý klasicky na ružičky a uvarený v osolenej vode, potom pokrájaný nadrobno) , riadne premiešať s cestíčkom a na rozohriatom oleji opekať z oboch strán placky. Ja som to robila v lievancovej panvici, tak boli placky také malé, ale fajnéééééééééé. Jednoduché, rýchle a hlavne prudko jedléééééé . Na tanieri som si ich posypala strúhaným syrom, ale fajné sú aj bez syra 😉 😉 😉

mia1111
29. jún 2011

Jasné, že karfiol treba nechať po uvarení chvíľu odkvapkať a vychladnúť 😉. To som ani nepísala, lebo šak všetky ste tu super-kuchárky, toto viete, však? 😉

mia1111
12. júl 2011

Baby, mám tip k receptu na str.4 - superrýchla omajda na cestoviny. Dnes som robila tak, že som dala iba 1 šľahačku 250ml a 250ml plnotuč.mlieka. Aby ste nemuseli špiniť odmerku, tak to mlieko odmerajte v krabičke zo šľahačky 😀 . Chuť skoro taká istá, len je to trošku "ľahšie" na žalúdok 😉 (a aj o pár centov lacnejšie, že áno? 😀 )

mia1111
17. júl 2011

CHEESECAKE s drobným ovocím

Korpus: 250 g kakaových keksov Hobitt's, 50 g mandlí (mala som nastrúhané plátky, môžu ísť aj celé), 125 g masla
Plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 250 g pochúť. kyslej smotany, 50 g masla, 1 vajce, 25 g mandlí, 2 lyžice hladkej múky, 150 g kryštálového cukru, citrónovú šťavu z polovice citróna, 1 balíček vanilkového cukru
Zapneme rúru na 180 °C. Dno tortovej formy - priemer 26 cm - vyložíme papierom na pečenie, zapneme obruč a pretŕčajúci papier odstrihneme. Keksy s mandľami rozmixujeme v mixéri. V mikrovlnke, alebo na sporáku rozpustíme maslo a primiešame k nemu rozdrvené keksy, dobre premiešame. Vzniknutú hmotu vysypeme do tortovej formy a lyžicou vtlačíme – uhladíme, aby bola v celej forme rovnomerná vrstva. V predhriatej rúre pečieme 12 minút pri teplote 180 °C. Po 12-tich minútach vyberieme, dáme vychladnúť a rúru prepneme na 150 °C. Kým korpus chladne, vymiešame si kyslú smotanu, tvaroh, maslo, vajce, mandle, hladkú múku a kryštálový cukor. Dobre vymiešame, nakoniec pridáme vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Spolu premixujeme a vylejeme na vychladnutý korpus. Zarovnáme a pečieme cca 45 minút vo vyhriatej rúre pri 150 °C. Po upečení necháme koláč vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach. Keď je studený, posypeme ho ľubovoľným drobným ovocím (mala som mrazené čučoriedky a čerstvé čerešne, tak som použila toto) a dáme ho najlepšie na celú noc do chladničky. Keď sa neviete dočkať, možno budú stačiť aj 3-4 hodiny 🙂... Prajem dobrú chuť

ukulelembo
20. júl 2011

@mia1111 akurat dnes v Bez servitky robila ten Cheese cake Kalisova Ale davala tam maslove keksy a mascarpone
Kolko gramove je to balenie Hobitsov?

mia1111
20. júl 2011

@ukulelembo 250g.-1 balenie. To sa dá urobiť aj s mascarpone, aj s natierkovým maslom, aj s tvarohom. 😉. Komu ako chutí, pre mňa je mascarpone tuze drahé 😅

tatuska1
20. júl 2011

tu je recept na
HLIVOVÁ polievka

všetko dať variť spolu do jedneho rnca ,hlivu narezanu na ake kusočky chcete,mrkvičku,petržlen,kaleráb,ja som mala aj cibulku tak som hodila celu ,viazaničku zeler.a magovych listkov ,pridala som vegetu,soľ,čier.korenie,ked sa všetko uvarilo do mäkka tak som urobila zásmašku -olej +červ.paprika a vyliala do polieky a nechala prevrieť a hotovo
k tomu male fliačky

ukulelembo
20. júl 2011

@mia1111 sak to 😒 Fajne ale drahe Sak 250g stoji v Kaufaci 2,99€ A v Rakusku v Spar 500g ze 2€ Tak to kde sme 😠

mia1111
20. júl 2011

@ukulelembo - no neviem, prečo je to u nás také drahé... ešte skúsim mm poprosiť, nech ho kukne v Čechách v Kauflande, alebo Penny. Ale tak mne sa tá tvarohová verzia veľmi páčila, ten tvaroh z Lidlu bol ako stvorený na tento dezert, úplne lahodný a vláčny 😉 . Keď raz budeme strašne bohaté, budeme piecť iba s mascarpone 😉

mia1111
21. júl 2011

-

mia1111
21. júl 2011

Šunkovo-syrové minižemličky:

Rozvaľkáme si lístkové cesto na tvar obdlžníka, natrieme ho syrokrémom (typu Bambino), pofŕkame kečupom, (nie veľa, aby sa žemličky nerozchádzali), rozotrieme ho po celej ploche, na to poukladáme vedľa seba plátky šunky (alebo slaninky, budú to slaninovo-syrové mini), pofŕkame kečupom, zasa rozotrieme, nech je všade, posypeme nastrúhaným syrom, zvinieme do rolády, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Ja krájam pred pečením, aby sa mi cesto potom nedrobilo, ale jasné, že môžete pokrájať aj po upečení. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri 200°C cca 20-25 minút. Dobrú chuť 😉

ukulelembo
21. júl 2011

Robim, takisto Pizzovy zavin

1 pizove cesto, pretlak (kecup), cesnak, bambino (iny taveny syr) pizza korenie, sunka platky, syr platky, A podla chuti : olivy, susene pradajky, mozarela, cerstve paradajky a pod.

Pizzove si necham na tom papieri, a vylakam do obdlznika Potriem pretlakom z miesanym s cesnakom, posypem pizza korenim Nastriekam bambinom, rozlozym sunku, syr, zasa potriem pretlakom, nakydam prilohy dla chuti Zvinieme tym papierom, popritlacame, potriem vajcom alebo kecupom, posypeme bud pizza korenim, rascou, sezamom Dame upiect na tom papieri , staci 15-20min Po upeceni nakrajame
Mozme tak isto nakrajat este pred pecenim 😉

carmen86
4. aug 2011

vynikajuci cibulovy kolac, ja idem dat bryndzu namiesto tvarohu alebo dam oboje 😉
http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-cibu...