icon

Recepty novembroviek 2009

strapco13
14. mar 2010

Tak novembrovky 2009 vitam Vas tu.
Zvolila som iny nazov temy..aby sa ukulembo nehnevala, ze zneuzivam jej meno 😀 ...ale jej recepty su super
Tak ma napadlo, aby to bolo prehladnejsie a nemuseli pracne prehladavat nas pokec, tak hodime recepty tu..cisto len recepty a komentare od kucharky..na pokec sa stretneme na nasej stranke.
A kedze ukulembo uz dala zopar freceptov, tak som ich sem skopirovala.

adka_praha
6. aug 2011

tak teda ta kubanska torta:

korpus: 4 vajcia, 120 g kryst. cukru, 2 PL mlieka,
120 g poloh. muky, 20 g kakaa, 2 čL prasku do peciva
-cele vajcia slahat chvilu s cukrom, pridat mlieko a vyslahat do bielej peny
-muku, kakao a prasok zmiesat a postupne pridavat do peny
-piect na 160 stupnoch cca 20 minut

parizska slahacka: 500 ml smotany na slahanie (33%), 50 g kryst. cukru, 1 vanilkovy cukor, 50 g kakaa
-smotanu s cukrom priviest do varu, varit asi 1 minutu, vypnut a domiesat kakao
-nechat vychladnut, najlepsie aspon 12 hodin

na rozkrojeny korpus dat pikantny dzem, banany, slahacku, priplacnut na to druhy plat korpusu, dominut slahacku 😀 a ked sa torta zachladi, obliat cokoladou (100 g cokolady na varenie, 50 g hery, 1 čL oleja)

mne osobne sa zda malo tej cokolady, ale ja ju neriesim, ja na to idem nahodit potah...

hegina
8. aug 2011

@adka_praha
juuuuuuuuj vyzerá to super a na prípravu ani nie tak náročné ako na čakanie 😀 ked tá šlahačka musí tolko stáť, a tú polevu by som urobila z dvoch porcií a hotovo, nemáš náhodou fotoš aby to moje slintanie bolo dokonalé? 😵

adka_praha
8. aug 2011

@hegina ja som to potahovala, ale teda neni nad cim slintat... 😢 teda chutovo hej, ale vyzor- 0 bodov... hold ked raz nieco nejde, tak preco by sa malo darit ostatne...

ukulelembo
8. aug 2011

@adka_praha a to varis tu slahacku na priamom plameni 😕 Sak my sme v skole vo vodnom kupeli museli, inak by nas majstrova odstrelila 😝 😅
Amy sme to tusim ze slahacka + cokolada zvarili

adka_praha
8. aug 2011

@ukulelembo no hodila som to na elektricky sporak ale do hrnca na mlieko, nech sa mi to nepodari priskvarit a tak som to zvarila s tym cukrom... 🙂

ukulelembo
8. aug 2011

@adka_praha a karamelovy krem zo salka jak robis Len uvarene salko a maslo, ci?

tilly
9. aug 2011

inak uz predavaju karamelove salko 😉

adka_praha
9. aug 2011

@ukulelembo hej hej, presne ako vravis... 😉

ukulelembo
9. aug 2011

@tilly sak to ze ho mam uz kupene, nech nemusim varit 😝 😅

carmen86
9. aug 2011

@ukulelembo len ja som raz to karamelove salko pouzila a bola som sklamana lebo mi to nestuhlo ako normalne salko ked uvaris a cely kolac tiekol aj ked to bolo zmiesane s maslom 😒

ukulelembo
10. aug 2011

@carmen86 ako myslis, ze ked si to maslo so salkom vyslahala, tak ti ten krem nesthol potom ? 😕
A sak ked si otvorila salko, tak bolo stuhnute, nie? Lebo ja som ho chcela len ochutnat a lyzickou som sa do toho ledva dokazala zapichnut 😕

carmen86
10. aug 2011

@ukulelembo presne tak ako pises,ja som to salko kupila v lidli

ukulelembo
10. aug 2011

A normal Tatra salko?

tilly
10. aug 2011

hento tatra salko je uplne tuhe, som ho chcela trosku roztopit, tak som ho varila s mliekom 😀

poradte nejaky dobry krem s tym salkom na medove platy 😉

adka_praha
11. aug 2011

@tilly na medove platy? vyslahaj zkaramelizovane salco s maslom 250g a pridat namlete orechy... 😉

tilly
11. aug 2011

@adka_praha dakujeeem, zajtra vykonam 😉

adka_praha
12. aug 2011

@tilly nooo? akoooo??? spachala si? 😀

tilly
12. aug 2011

@adka_praha kdeee by som to stihla, ved ma tak dozrali ti moji caparti, ze som musela poumyvat a povysavat cely barak + som prezliekla vsetkych 6 posteli, co okupujeme + som vsetko poprala, len aby som sa ich zbavila 😀 dnes boli obaja hrozniiii

ukulelembo
19. aug 2011

@adka_praha kolko tych orechov asi davas?

adka_praha
19. aug 2011

@ukulelembo to ti nepoviem... od oka... 😅 ked sa mi zda ze ich je dost, tak prestanem sypat... 😀

ukulelembo
20. aug 2011

@mia1111 mozes sem prosim ta napisat ten recept, co si robila naposledy ten coko kolacik so smotanovou polevou Je nepeceny, ze? Dakujeme 😉

mia1111
20. aug 2011

@ukulelembo - koláčik sa piekol, len doňho nešla múka, ale 750g tvarohu 😅 . Recept mám doma 😒

ukulelembo
21. aug 2011

@mia1111 tak ja cakam na recept A pozeram, ze mi vobec nezobrazilo v Kto ma spomina, ze si mi uz odpisala 😕
A lacny kolacik 😝 😅

ukulelembo
22. aug 2011

Receptik krasnej a urcite lahodnej torticky od @mia1111 😉
Tvarohovo-čokoládová tortička

3 vajíčka
250g kryštálový cukor
750g jemného krémového tvarohu
100g horká čokoláda (ja som dala 60%nú z Lidlu)
125ml mlieko
1 PL kakao
2 čokoládové pudingy – iba prášok, nevar puding!
štipka soli
Smotanová poleva :
250g kyslá smotana
1 vanilkový cukor

Roztopíme si čokoládu (buď nad parou, alebo v mikrovlnke), necháme ju trochu vychladnúť. Vyšľaháme spolu celé vajíčka a cukor - poriadne do penista, šľahať minimálne 5 min elektric.metličkami. Potom pridáme tvaroh, rozpustenú (už skoro vychladnutú, ale stále tekutú) čokoládu a mlieko, prešľaháme. Potom pridáme kakao, pudingové prášky a soľ, všetko dokopy prešľaháme a vylejeme do maslom vymastenej formy (ja som mala okrúhlu priemer 26cm). Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C, pečieme cca 55minút. Po upečení bude korpus trošku nafúknutý, ale počas chladnutia postupne spľasne… Necháme vychladnúť vo forme, po úplnom vychladnutí odpojíme z formy obruč, tortičku natrieme smotanovou polevou a dáme riadne vychladiť do chladničky, ideálne je cez noc. Podávame s kopčekom fajnej šľahačky .

adka_praha
30. aug 2011

baby ten kokosovy traseny krem... kedze tam ma ist kompot, tak som si ho spravila... 😅 na noc som si dala macat kokos suseny- od oka, do kokosoveho mlieka... pouzila som polovicu plechovky, ale mozno keby som to este vodou nariedila nic by sa nestalo... cez noc to ten kokos vypil... postup klasicky, gebla som do tej zmesy ten kokos a zvysok mlieka a este som pridala trocha vody... mozno by mohlo ist aj obyc mlieko... a vytriast... inak podla mna to kokosove mlieko z plechovky len tak preslo okolo kokosu... 😝 skusim nabuduce nejake ine... ale jedle je to tak ci tak... 😉

ukulelembo
2. sep 2011

MRKVOVY KOLACIK

2 hrnceky muky (dala som hladku. ale mozte aj polohrubu skusit)
1 hrncek cukru (mne staci aj trochu cez pol hrnceka, nakolko mrkva je sladka)
2 velke mrkvy (dobre nadrhnute, nech stavu pustia)
150g margarinu (masla)
2 vajcia
štava z 1 citrona
2 čl prasok do peciva
1 čl skorice
popripade aj 0,5cl rumu
ribezlovy dzem, 2 ks De luxe Oetker tmava poleva (alebo oboje podla chuti 😉 )

Margarin (maslo) + cukor vyslahame do peny, prislahame vajcia. Prisypeme struhanu mrkvu, citronovu stavu, muku, prasok do peciva a skoricu. Vsetko vymiesame.
Dame do vymastenej vysypanej okruhlej formy (ja mam 26cm) Ja som dala tak, ze na dno formy som dala papier na pecenie, zacvikla obrucou a len boky formy som omastila a vysypala. Pecieme cca. 40min. pri 170 c - kazdy podla svojej rury.
Nakolko sa mi zdal taky suchsi, tak som povrch potrela ribezlovym dzemikom domacim a poliala De luxe Oetker horkou polevou. Najlepsi je na druhy den, ked ho nechate odstat v ladnicke, trochu zvlacnie. A pred konzumaciou som ho nechala asi 20min von z ladnicky 😉
DOBRU chuT 😵

adka_praha
5. sep 2011

daaamy, pravdepodobne to budete poznat, to len ja som dnes objavila ameriku... 😀 ale jahodovy krem s jahodami... 😀 mala som dva kompoty jahodove, 2 zlate klasy, trocha cukru... vraj by tam mal ist vanilkovy cukor, ale ten previt mi dosiel, tak som si vystacila s obycajnym... 😅 urobi sa puding zo zlatych klasov, cukru a kompotovej stavy a klasicky do vychladnuteho zaslahat maslo a potom na drobnejsie pokrajane ovocie... 😀 a je to dobleeeeee... 😀

janulka182
5. sep 2011

@adka_praha tento presne robievam ja. mozes dat aj pol masla, polovicu jemneho tvarohu, to je tiez super.

janulka182
5. sep 2011

@adka_praha hod este ak mozes recept na ten cokokorpus. dikes

adka_praha
5. sep 2011

@janulka182 dik za radu, budem mat na pamati, aj ked ja tvaroh nerada... 😅 😉 😵

hodim, ked dam teri spat... sa tu po mne vesia jak keby jej za to platili... 😉