Recepty novembroviek 2009
Tak novembrovky 2009 vitam Vas tu.
Zvolila som iny nazov temy..aby sa ukulembo nehnevala, ze zneuzivam jej meno 😀 ...ale jej recepty su super
Tak ma napadlo, aby to bolo prehladnejsie a nemuseli pracne prehladavat nas pokec, tak hodime recepty tu..cisto len recepty a komentare od kucharky..na pokec sa stretneme na nasej stranke.
A kedze ukulembo uz dala zopar freceptov, tak som ich sem skopirovala.
@ukulelembo - neviem, koľko ich bolo, myslím okolo 20-25 vo veľkosti lievancov, z cca pol kila karfiolu. Ale my sme len 2+1, pre vás určite aspoň z kila karfiolu - čiže z dvojitej dávky 😉 . Mňaaaam, teraz si mi chute narobila, môžem sa pozvať na obed? 😉
@mia1111 my sme zatial doma len s deckami, takze asi jedna davka postaci 😉 A kludne zober Misiacika a nacupitaj ku nam na obed 😉 Hadam to aj stihnes, kym este budu 😅
@mia1111 moja zlata, tak asi by si sa u nas moc tych placiek nenajedla 😖 Keby stihnes dojst
Vobec sa mi nevydarili - som neschopna 😝 Vnutri su akoby mazlave, a kes som ich obracala na panvici, tak sa mi potrhali, ach jooo 🤐 Aj som skusila muku pridat a nist 😒
Asi len u teba si ich dam take fajne ako maju byt 😉
@ukulelembo - jaj, čo sa stalo? Mne sa zatiaľ vždy vydarili 😕 . ja ich robím ako lievance, ani hrubé, ani tenké, tak sa mi pekne prepečú aj vnútri. Pečiem na strednej teplote, nikdy som ich nemala mazľavé. Fakt nemchápem 😕 😕 😕 . Možno vajíčko by pomohlo, aby držali pokope. Myslím, že aj iné baby okrem mňa ich robili, tak niekde sa stala chyba....A nie si neschopná, len proste nevyšli. Aj mne sa stane, že sa mi nepodarí uvariť tak, ako by som chcela...
@mia1111 no neviem, co som pototo 😒 Snazila som sa ich aj tenke robit, aby sa prepiekli A aj ked som ich dala dolu z panvice na tanier Tak jak boli na sebe a chcela som dat par dole, tak sa mi polepili a potrhali 😖 Ale zvonka boli prepecne- tak uz nechapem ☹
No co necham to utriast A skusim inokedy znovu 😉 Hadam len zly den som mala 😖
COKOKORPUS
150 g hl. muky
120 g masla
100 g krup. cukru
90 g horkej cokolady (davam celych 100 g akejkolvek, ktora mi padne pod ruku)
2 vajcia
50 g kakaa
1,5 dcl mlieka
0,5 dcl medu
2 čl kypr. prasku
rozpustit cokoladu s medom a vyslahat s vajciami
v inej miske vyslahat maslo s cukrom
v dalsiej zmiesat muku, kypr. prasok a kakao
tu cast s cokoladou vyslahat s maslovou castou a vmiesat mlieko a nakoniec mucnu cast... malo by sa po troche na striedacku pridavat mlieko s tou mucnou castou, ale tak co som prastena palicou, aby som sa s tym tri dni hrala???? 😝 piect na 180c cca 35-40 minut...
akurat to cesto bude dost tuhe, odporucam ho natiahnut na kraje formy, ze sa spravi "priehlbina", lebo ked to nechate zarovno, narastie v strede desny kopec a este to rozpraska jak svina... tak prijemnu zabavu a dobru chut... 😉
@adka_praha dakujem dakujem dakujem 🙂
@janulka182 raaaaaado... 😅
@bodzlomu pouzivam tieto cukriky http://www.google.sk/imgres?q=haribo+cukriky&um... (dufam, ze sa ti to otvori 😨 ) haribo... umyjes z nich ten ruzovy cukor, ostanu biele... davam do mikrovlnky na minutu, rozpustia sa, dobre ich premiesas, davam asi tak za lyzicku masla a lyzicu vody, premiesat a uz len pridavat praskovy cukor, kym to neni dost tuhe, aby sa to dalo v pohode tvarovat... ale davaj pozor, nech to s tym cukrom neprepisknes, sa ti to zacne sypat... vtedy bud pridat trosku vody, alebo si potri ruky nejakym tukom- maslo, hera a prepracuj tak... 🙂
@adka_praha dakujem velmi pekne, urcite to skusim a dam vediet 🙂
Výborný stracciatelový krém do torty alebo na koláčik:
1,5 sáčku vanilkového pudingu, 250ml mlieka, kryštálový cukor;
2kyslé smotany, 1kocka tvarohu-stačí 250g - jemný, nie hrudkovitý,1šľahačka, 1 vanilka a 100g čokolády na varenie.
Uvaríme si puding: 250ml mlieka, 3 lyžice kryštálového cukru 1 a pol sáčku vanilkového pudingu. Po uvarení necháme vychladnúť. Potom si vyšľaháme tvaroh, kyslé smotany, vanil.cukor... pomaly po lyžiciach pridávame vychladnutý puding, vždy dobre prešľaháme. Potom pridáme nastrúhanú alebo nadrobučko nasekanú čokinu na varenie, premiešame vareškou a úplne nakoniec opatrne primiešame dotuha vyšľahanú šľahačku. Je to strašná dobrotka, ja som ho robila do falošnej krtkovej torty...mňaaaaam
Ako plnku do torty treba dať menej šľahačky, nech je krém tuhší. Ja som posledne dala o čosi menej aj šľahačky, aj kyslej smotany a pridala som stužovač 😉 . Torta bola supeeeeeeer, dala som na krém na kolieska nakrájané banány 😵 😵 😵
Jednoduchý tvarohový krém do torty:
500g tvarohu,250g masla, 100g prášk.cukru, 2 vanilinove cukry... Všetko spolu vymiesat a krém je na svete 😉 .. najlepsi je na to Pilos jemny tvaroh z Lidlu - mám odskúšaný 😵 😵 😵
1/4 litra mlieka
3 PL hl. muky
25 dkg masla
20 dgk cukru kryst.
1 zltok
2 vanilkove cukre
mlieko varit, pridat muku ... vychladne...
zatal vyslahat maslo s cukrami a zltkom poriadne a vsetko spolu zmiesat... mandlovy neviem... si budes musiet vygooglit... 😕
Tak tu je spomínaný fantastický krém z parížskej šľahačky a mascarpone:
500ml šľahačky (33%),200g bielej čokolády, 500g mascarpone,maliny. Do hrnca dáte šľahačku s nalámanou čokinou, necháte zohriať, kým sa čokina neroztopí, keď je úplne roztopená, odstaviť, nechať vychladnúť a potom šupnúť do chladničky najlepšie na noc (aspoň na tých 12 hodín). Potom túto masu treba vyšľahať na hustú šľahačku a nakoniec jemne zašľahať mascarpone - naozaj jemne, len na 1.stupni elektrického šľahača a nie dlho. Vznikne perfektný hustý krém. Natrieť na korpust enkú vrstvu krému, poukladať maliny, ak sú moc kyslé, treba ich trošku pocukrovať, ale krém samotný je dosť sladký, tak to neprehnať s tým cukrom 🙂 a na to zasa vrstvu krému . Ak sa bude torta poťahovať, treba dať pozor, aby sa šľahačka nedostala na boky torty, lebo by sa poťah potom topil!!! Treba ju riadne potrieť po obvode vrstvou maslového krému, alebo len maslo s odrezkami z korpusu a potom potiahnuť.
@sakura77 - maliny som dávala mrazené - predtým som ich ale rozmrazila, takže už neboli také pekné, ale v plnke sa to stratilo 😉 . Cesto som mala čokoládové, ja som orechové ešte ani nerobila 😅. Len veeeľký pozor pri tom poťahovaní, nesmie sa ti tá šľahačková plnka dotknúť poťahovky...by sa ti topila. 😒
@mia1111 jej,dik,takze navrch ptom natres maslom s cukrom,alebo takym dacim,pod potahovku?ja som robievala orechove cesto do torty,strasne to mam rada,ale k tomuto by sa to nehodilo,navyse ja to musim upiect normalne na plechu,potom nakrajat a spajat,no to som si zas vymyslela hovadinu,co 😀
@sakura77 - juuuuj, čokina stačí, cukor už určite nedávaj, na môj vkus to bolo až moc sladké samé o sebe, tie maliny to pekne vyrovnali 😉 . A ja vrch torty mažem s rozmixovaným maslom+odrezky z korpusu. Cukor nedávam, ja nemám rada presladené torty a poťahovka je sama o sebe dosť sladká 😉
@mia1111 dik,tak plnku mam,sakra teraz ma napadlo,ze biela cokina asi bude normalne lepkova,ja potrebujem bezlepkovu,do keluuuuuuuu,ma rachne...klasicka hneda varova je bezlepkova,ale ci je aj biela,no to je otazka...lebo posledny vagon bude bezlepkovy,kvoli svagrovi a synovcovi...noa este to cesto doriesit amam to ako tak pochystane,no...

@mia1111 prosim ta ked si robila tie karfiolove placky z tej jednej davky, kolko si mala asi ks-v? Mne asi bude treba z 2 davok 🙄