icon

Recepty novembroviek 2009

strapco13
14. mar 2010

Tak novembrovky 2009 vitam Vas tu.
Zvolila som iny nazov temy..aby sa ukulembo nehnevala, ze zneuzivam jej meno 😀 ...ale jej recepty su super
Tak ma napadlo, aby to bolo prehladnejsie a nemuseli pracne prehladavat nas pokec, tak hodime recepty tu..cisto len recepty a komentare od kucharky..na pokec sa stretneme na nasej stranke.
A kedze ukulembo uz dala zopar freceptov, tak som ich sem skopirovala.

deina
7. nov 2011

Do cokolady sa dava muka, ze bezlepkova? 😕

@mia1111 a korpus si aky robila? Tusim si spominala cokoladovy? Hodim recept aj nan?

mia1111
7. nov 2011

@deina - hej, čokoládový 😉 . Klasická piškóta, len miesto kakaa som dala roztopenú vychladnutú čokoládu 😀 .

deina
7. nov 2011

@mia1111, aha a len samotna cokolada rozpustena? nic k tomu?

mia1111
7. nov 2011

@deina - vydrrrrrrž, hodím presný rozpis, ok? Nech o tom nepíšeme celé litánie 😀

mia1111
7. nov 2011

6 vajec , 250g cukru, 1dcl oleja,1dcl vody, 100g čokiny - ideálna je 60% - tak to mám odskúšané 😅 , 250g hladkej múky, 1 PDP. Žĺtka vyšľahať s cukrom riadne do penista, potom pridať rozpustenú a vychladnutú čokinu (musí byť tekutá) šľahať, potom olej s vodou, zasa šľahať, potom múku s PDP, zasa šľaháme a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Pečieme vo vymazanej a múkou vysypanej forme 😀 .Uff 😅

mia1111
7. nov 2011

Inak, @sakura77 - kukla som na Milku a tam píšu, že sú tam stopy orechov a pšenice. Takže túto ako bezlepkovú isto nie 😒

sakura77
8. nov 2011

@mia1111 sak to ze stopy,to pisu aj na niektore bezlepkove veci ale pre istotu aby boli kryti,keby nahodou..no postudujem to dneska v bille,dufam ze aj mascarpone zozeniem
@mia1111 a ten korpus co si pisala,tento cokoladovy,je tenky alebo hruby vo forme? ze ci by mi to vyslo na plech natiahnut z tejto davky,co myslis?
@deina to by si sa divila kde vsade to je,este aj v kecupe,horcici niektoorej a tak,skoro vsade🙂a ak nie zrovna muka,tak napr skrob,na zahustenie a tak,no tazko nieco vybrat

mia1111
8. nov 2011

@sakura77 - no, mne z toho vyšiel korpus v 26cm forme a bol vysoký asi 6-7cm, na plech fakt netuším, možno z 1,5 dávky, aby bol taký vysoký... Ale neskúšala som, tak len tipujem. Z koľkých vajec a múky a orechov si chcela robiť ten orechový?

mia1111
8. nov 2011

@sakura77 nestíham, ale ešte sa Ťa opýtam, kedy máte oslavu a kedy ideš piecť?

adka_praha
8. nov 2011

baby toto som znarodnila babam z marcipanovych 😅 nechce sa mi to teraz opisovat a tiez pisu jak zandari, tak nech to nestratim... 😅

Kokosovo-puncove rezy :
Cesto
8 vajec,400g pr.cukru,380g poloh.muky,1 PDP,6 lyzic vody
Puncova plnka
750g marhuloveho kompotu,ribezlovy lekvar,upecene cesto,rum
Kokosova plnka
500ml mlieka,300g kokosu,300g masla,250g pras.cukru,2 van.cukre
Cokoladova poleva

Cela vajcia vyslahame s cukrom,pridame vodu a muku s PDP.Spolu premiesame a rozdelime na 2 casti.Kazdy upecieme na plechu.Jednu cast cesta potrieme lekvarom a navrch rozotrieme puncovu plnku,nato dame kokosovu plnku a polejeme cokoladou.
PUNCOVA PLNKA :
Jednu cast cesta natrhame na male kusky,marhuľovy kompot aj so stavou rozmixujeme,pridame cesto,lekvar a rum podla chuti.Vsetko premiesame a nechame chvilu postat.
KOKOSOVA PLNKA :
Do tepleho mlieka pridame struhany kokos a kratko povarime.Premiesame a nechame vychladnut.Maslo vymiesame s praskovym cukrom a vanilkovym a pridame do vychladnutej masy a spolu premiesame.

sakura77
8. nov 2011

@mia1111 oslava je v sobotu,cize vo stvrtok musim urbit vecer krem do chladnicky a v piatok upiect a naplnit a v sobotu doobeda to nejak dotvorit🙂vlak chcem jeden rusen a dva vagony,take vacsie,bude nas 16 ooo,takze jeden plat budem robit ten bezlepkovy a asi dva normalne tie coko co si dala..oni nemusia byt nejak vysoke,to budem spajat a lepit na seba..tak neviem dokeluuu..alebo to vezmem z nejakeho receptu na kolac,to mnozstvo,alebo co...

adka_praha
22. nov 2011

ulozim si tu miesanie farieb 😅 dakujem za pochopenie... 😅 😀
http://www.pevnost.eu/index.php?option=com_cont...

strapco13
autor
22. nov 2011

@adka_praha komando kaki ma dobre miesanie 😀 😀

adka_praha
22. nov 2011

@strapco13 😀 tak ono ich tam je viac takych haluznych, ale minule som to hladala a nemohla najst a teraz to baby na marcipanovom hodili, tak som si to tu skopirovala... 😅 mozno aj vy vyuzijete... 😵

gabika11
2. dec 2011

Zrucene makke a chutnucke medovnicky 😉

staci aj polovicna davka, no ale pre nas urco nie, vsak teraz sa nimi pcham, takze dieta u mna musi byt 😀
36 dkg krystaloveho cukru, 1 Hera ale kludne aj normalne maslo myslim ze to je lepsie a zdravsia ako umelina, 8 PL medu, 4 vajcia, 1 cl skorice, 1 cl pernikoveho korenia, 900 g hladkej muky Special, 1 a pol cl sody bikarbony

Miesame nad parou. Do horucej masy pridame 90 dkg muky ja som nedal ado horucej som sa obavala ze vzniknu hrudky davala som do vlaznej az teplej, 1 a pol cl sody bikarbony.
Zamiesit. Nechat 30 minut postat, ja som to mala zabalene v chladnicke. Rozdelit na dve casti, vyvalkat, vykrajovat rozne tvary, dat na suchy plech ja som daval ana papier na pecenie. Nicim nepotierat. Piect na 170°C asi 5-6 minut, nemaju sa vlemi spiect, aby neboli keksikove.
Hned po upeceni potriet rozslahanym vajickom. Budu pekne leskle a makkucke 😉

Dobru chut a peceniu zdar!!!

adka_praha
7. dec 2011

PECIVO S VAJECNYM LIKEROM

cesto

400 g hl. muky
100g prask. cukru
1 cl vrchovata kypr. prasku
2 vanilkove cukre
2 PL vajecneho likeru
200 g masla
2 zltky
spachat cesto, vavylkat asi na 3 mm, povykrajovat, piect v elektrickej na 180/20min. cca

lepime kremom:

1 balenie "kremova napln s prichutou vajecny liker" od dr. oetkera
200 ml studeneho mlieka
3 PL prask. cukru
125g masla

ALE! u nas som nezohnala hentu blbost od oetkera, takze ja budem lepit tymto:

3 dl mlieka
200g masla 120 g prask. cukru
80 g roztopenej bielej cokolady
1 vanil. puging
3 PL vajecneho likeru

uvarit puding z mlieka a pudingoveho prasku, ked bude vlazny, vmontovat do neho zvysok...

adka_praha
7. dec 2011

POMARANCOVE PUSINKY

3 bielka
150g kryst. cukru
1 vanil. cukor
kora z 1 pomaranca
1 PL pomarancoveho dzusu (ja si odstavim pomaranc 😀 )
200 g mletych mandli
50 g struhanky (znie to divne, ale ano struhanky klasickej)

z bielkov vyslahat sneh, postupne pridavat cukre, pom. dzus, koru... slahat nad parou... pridame mandle a struhanku- uprimne netusim kedy ju tam pridat, pridam asi az ked uz to ztuhne, ze to budem z pary odstavovat (?)... na plech ukladame hrudky a susime v el. trube 140/ 60 min cca

hotove mozte poliat cokoladou, ja budem asi este podlepovat lineckymi kolieskami a maslom s cukrom vslahanym...

adka_praha
7. dec 2011

PUNCOVE GULE

200 g piskotovej struhanky
4 PL rumu
4 PL malinovej stavy ( @mia1111 mala dobry napad, proste urobit malinovu vodu zo sirupu 😵 )
sirup z 1 dl vody a 100 g cukru
60 g masla
30 g kakaa
50 g orechov
postruhana cokolada

struhanku zalejeme rumom, stavou a sirupom a nechame postat... primiesame zvysok (okrem cokolady), robime gulicky a obalujeme v cokolade...

adka_praha
7. dec 2011

KAKAOVE ROZKY S ORECHAMI

250 g hl. muky
150 g prask. cukru
200 g masla
100g mletych orechov
1 PL kakaa
1 cl mlieka

adka_praha
7. dec 2011

PARIZSKE ROZKY

cesto

300 g hl. muky
120g prask. cukru
250 g hery
90 g mletych orechov
2 zltky

spachat cesto, pomocou "vyklepavacich" formiciek vytvarovat rozky, upiect

krem

2 vajcia
4 zltky
300 g prask. cukru
375 g masla

vajcia a zltky vyslahat s cukrom a uvarit nad parou... vychladnute vyslahat s maslom, striekat na rozky, polievat cokoladou...

adka_praha
7. dec 2011

MASLOVE KOKOSOVE GULICKY

200 g kokosu
240 g prask. cukru
80 g masla
2 vajcia
60 g kakaa

spravit cesto, spravit gulicky, obalovat v com chcete... cokolada, kokos, kakao, tie kupovane ozdobky...

adka_praha
7. dec 2011

zvysok zasa zajtra alebo kedy... idem si kavu urobit, kym teri spi... 😉

adka_praha
7. dec 2011

pokracujeme... 😀

VISNOVE PRALINKY

cesto

1 poleva "trpaslik" od dr. oetkera
125 g masla
125 g prask. cukru
1 vanil. cukor
1 cl rumovej aromy, alebo rumu
2 PL kakaa
5 PL mletych mandli
2-3 PL mletych piskot

maslo+ cukre+ aroma/rum+ kakaouslahat do peny, + vychladuta rozpustena poleva+ mandle+ piskoty... na hodku dat vychladit

napln

cca 30 kandizovanych visni
4 PL rumu

na noc nechat odlezat v chladnicke visne nalozene v rume

robit gulicky v strede s visnou a macat v bielej vychladnutej poleve

adka_praha
7. dec 2011

COKOLADOVE GULICKY

cesto

BB puding kkaovy
250 g masla
2 PL prask. cukru

vymiesat cesto, dat na pol hodky do chladu

napln

100 g masla
2 PL prask. cukru
2 PL rumu
visne v rume 20 ks

zvysok je asi jasny... plnit cestove placicky visnou a naplnou, spravit gulicky... obalit, v com chcete...

adka_praha
7. dec 2011

ROZKY S KREMOM

cesto

14 dg praskoveho cukru
18 dg orechov
1 vajce

spravit rozky, mierne piect...

plnka

15 dg cukru
3 vajcia
2 PL kakaa
250 g masla

vajcia, cukor a kakao vyslahat, uvarit nad parou, do vychladnuteho vmiesat maslo... striekat na rozky, poliat cokoladou

adka_praha
7. dec 2011

NEPECENE TRUBICKY

2 balicky piskot pomletych
3 baliky "arasidky v cukre"
3 PL kakaa
2 cele vajcia
3 bielky

spravit cesto a treba na to trubickove formicky... obtocit cesto na ne, nechat vychladit, stiahnut ho dole a plnit kremom, akym chcete- ja pouzivat ten, ktory mi ostane- nie som krepa, aby som si robila este robotu navyse 😀 ozdobit podla seba, polievam cokoladou a napatlam na to, co pride, minule som to pofrkala este bielou...

adka_praha
7. dec 2011

MOCCA OVALKY

cesto

210 g hl. muky
70 g prask. cukru
140 g masla
50 g mletych orechov
20 g jemne namletej kavy

spravit cesto, vykrojit, upiect

plnka

60 g masla
80g cukru
1 zltok
trocha silnej studenej kavy

vymiesat krem, lepit upecene "neviem co" 😀 , poliat bielou cokoladou a poprasit trochu jemne namletou kavou...

skybaby
12. dec 2011

MEdvedie labky

20dkg hl. muky
12dkg prask. cukru
12dkg masla
15dkg mletych orechov
1 zltko

Ja peciem na 200 stupňoch asi 25 minút ( len ja nám dost pomalu ruru)
A nezabudnut vymastit formicky

babu9
13. dec 2011

Výborná Bábovka

25 dkg hladkej múky
20 dkg kryštalového cukru
3 vajíčka
1 šlahačka
1 prášok do pečiva
1 vanilkový + hrozienka

všetko zamiešať..môže byť aj dvojfarebná, jedná časť bledá a do druhej dám kakao ...je fakt výborna 😉

tatuska1
14. dec 2011

Guľky-,,Marlenka"

medové pláty-alebo ak sa vám zvýšili medovníčky nepodárky
1balenie medové pláty
1PL medu
1konzerva uvareneho salka (variť 2hodiny)
100g masla
3 hrste vlašských orechov
všetko zmiešať -oriešky,platy-rozsekať
tvarovať guľky -obaliť v orechoch
ukladať do košíčkov