icon

Reklamácia auta z AAA

nikadamianko
21. mar 2025

Mate niekto skusenosť s reklamáciou v AAA auto ? Pred 3 týždňami som kupovala auto ktoré bolo následne teraz na STK neprešlo emisnou kontrolou Jednalo sa o benzín následne bolo kontrolované vo viacerych servisoch kde boli rôzne závery či sa jedna o Katalyzátor alebo Tzv. stav bohatá zmes čiže neviem či sa jedna o motor alebo čo konkrétne prehliadky by stali okolo 500 € čo mi príde priveľa a to že auto stalo 7 000 A neviem tak nakoniec čo by vozidlu bolo a koľko by stála oprava aké mám možnosti. Chystam sa ho dať na reklamáciu načo majú 30 dní ale ideálne by bolo buď vybrať iné vozidlo alebo vrátiť financie podarilo sa to niekomu z vás?

alenamihal
21. mar 2025

Vela ludi neuspelo s reklamaciou...AAA je uplny bordel..znamy kupoil od nich a do 1/2roka mal vela oprav a nic mu nechceli uznat..zevraj v zmluve neakom bode maju,ze reklamacie neberu..neviem ,co je na tom pravdy...

saskia_98
21. mar 2025

Veľa šťastia s AAA auto a ak ti nahodou uznaju reklamaciu, otvor šampanske. 🫶🏻

nikadamianko
autor
21. mar 2025

@saskia_98 toho sa práve obávam preto by som bola vďačná aj za kontakt na právnika. V podstate by mi stačila výmena vozidla ale chcem najprv skúsiť financie… u mňa sa jedna že vozidlo nieje prispôsobene na jazdenie čiže je to vlastne skrytá vada už pri kúpe keďže na ňom bolo minimum jazdené. Budem kontaktovať aj obchodnú inšpekciu v prípade neúspechu.

nikadamianko
autor
21. mar 2025

Otec kupoval pred 2 rokni auto a úplne v poriadku bez chýb preto som kúpila aj ja a už to ľutujem

saskia_98
21. mar 2025

@nikadamianko pozri toto je beh na velmi dlhu trať. Spocitaj si naklady na pravnika. Soika sa bude tvarit ze oznamenie dostali a tam to konči. A uprimne ? Benzinove auto a emisna je hop alebo trop. S tym maju problem aj nove 5 rocne auta…

katica06
21. mar 2025

@nikadamianko podala som reklamáciu, odmietli vrátiť peniaze, už som tam chodila ako na klavír, brala som so sebou papiere so servisu aj automechanika, nakoniec ponúkli možnosť že započítavajú ak kúpim druhe auto, no r@ť Paľovu nie druhé auto od nich.Nakoniec niekto z rodiny potreboval auto, a šla som s nimi ba započítali. Inak nevidím od nich ani deravéhp groša. Mala som vtedy čerstvých 20. Od vtedy som mala viac áut ale aaa sa vyhýbam, oni ak sa zmenili ntak iba k horšiemu
Good luck

strawberry0797
21. mar 2025

@nikadamianko Ked kupujes ojazdene auto (jedno kde, ci bazos alebo jednotlivec), treba vzdy ratat s tym, ze niekto sa ho zbavil z nejakeho dovodu, ze asi s nim je nieco zle a treba ratat, ze don bude treba investovat. Ak jednorazovo investujes 500€, to vobec nie je vela. To auto ti potom moze este dlho posluzit.

sinsity
24. mar 2025

@nikadamianko ja som im chcela predať auto a povedali mi že ak im ho predám dnes je to za 500 zajtra tá ponúka nemusí platiť. Oni sú pekne vydrbaný chcú kúpiť za čo najmenej a za čo najviac predať

nikadamianko
autor
25. mar 2025

@strawberry0797
@strawberry0797 keby to bolo 500€ tak to naozaj neriešim tu sa jedna o minimalne 1700€ a auto stalo 7000

mikrocepi
26. mar 2025

Ahojte, rád by som pridal aj svoju čerstvú skúsenosť s AAA Auto. Kúpil som od nich auto pred dvomi týždňami. Všetko sa udialo dosť rýchlo. Bral som to na splátky, čiže vybavovanie kúpnej zmluvy a podpisovanie všelijakých dokumentov bolo elektronicky. Pani ma iba v rýchlosti oboznámila s tým čo podpisujem. Nič som si nečítal. Samozrejme som sa vypytoval na nejaké veci, ktoré ma zaujímali. Takže po vybavení a odsúhlasení splátok som mal už len od mechanika prebrať protokol o skúšobnej jazde a odovzdaní automobilu, ktoré kupujem. Auto, ktoré som kúpil je 5 ročné a najazdené do 100.000km. Na tom protokole boli uvedené nejaké nedostatky, s ktorými ma oboznámili a ešte tam boli uvedené nedostatky, ktoré to auto ani nemalo. Pýtal som sa čo to má znamenať a povedal, že proste aj auto, ktoré by malo najazdené len 8000km by mal tie nedostatky vypísané. Vraj to generuje a vypĺňa počítač automaticky.
Vytešený som odchádzal domov na "novom" aute. Auto som doma odstavil a nejazdil som na ňom. Po 4 dňoch som ráno chcel auto naštartovať a nešlo to. V podstate som auto naštartoval až na nejaký 6-ty krát. Dal som auto na diagnostiku a zistili, že je problém so žhavením. Podotýkam auto som nemal ešte ani týždeň a nespravil som na ňom ani 100km. Išiel som ho reklamovať. Vypísali sme preberací protokol na reklamáciu a povedali, že akurát tu bolo jedno auto na reklamáciu a už aj to je vybavené. Čiže moju reklamáciu vybavia rýchlejšie ako do 30dní. Po 4 dňoch mi volali, že neuznávajú reklamáciu nakoľko auto vzhľadom k veku a najazdených km už môže mať nejaké nedostatky a bol som s tým oboznámený v preberacom protokole. Ešte povedal, že to patrí medzi bežnú údržbu auta vzhľadom na vek a km auta. Neviem či žhaviče patria medzi bežnú údržbu auta... Podotýkam v protokole o žhavičoch nebolo ani slovo a nebol som oboznámený, že auto za studena neštartuje. Auto na obhliadku som mal pristavené naštartované a zohriate! Zohriaty motor naštartoval bez problémov. Ponúkli mi kompenzáciu (dohodu) s tým, že mi pošlú na účet 150E. Ževraj, keď si to dám opraviť za menej ešte mi ostanú aj peniaze 🙂)) Momentálne čakám na približné vyčíslenie opravy z autorizovaného servisu, tak uvidím čo povedia v áčkach, keď im poviem čo bude stáť oprava.
Poprípade viete mi poradiť ako ďalej? Ďakujem

vikiki29
26. mar 2025

Ľudia, vy nečítate recenzie? Veď na AAA nie je jediná pozitívna. Kto môže, každý sa im veľkým oblúkom vyhýba. Aj my sme od nich pred cca 15 rokmi kúpili staršie auto, len aby sme nejaké mali keď budeme na SK tak 2-3 krat do roka. Nehavarované samozrejme. Potom sme náhodou natrafili na predošlých majiteľov a tí nám povedali o tom “nehavarovanom” aute. Nám poslúžilo, ale v živote už od nich nič nekúpim. Dať niekoľko tisíc týmto klamárom za auto je skutočne risk.