icon

Robili ste si test na Helikobaktera?

ivanka1997
30. jún 2019

Prosím vás robila ste si niektorá tento test? Ukázal vám dobrý výsledok ? Rozmýšľam nad ním

viera
30. jún 2019

@ivanka1997 aj mna to zaujima

arcticcode
30. jún 2019

Asi nebude moc doveryhodny, kedze helikobakter sa zistuje zo vzorky stolice laboratorne...

natuska87
30. jún 2019

@arcticcode dnes sa helicobacter zisťuje endoskopiou, a vybratou vzorkou...Ale, v istých prípadoch sa podáva tzv. tabletková endoskopia, ktorá nie je taká invazívna, ako klasická...😉

a1d4k3a
30. jún 2019

Mne zistili helicobactera na gastroenterologickom vysetreni. Mala som vredy+ helicobactera.

natuska87
30. jún 2019

@a1d4k3a prepáčte, aké ste mali príznaky? Mńa pobolieva iba pravá strana brucha...Semo, tamo aj ľavá, ale málo...☹

a1d4k3a
30. jún 2019

@natuska87 keď mal syn 1 rok,tak som začala pociťovať bolesť žalúdka, neskôr už aj na dotyk... V noci som sa začala budiť na veľké množstvo kyseliny, ktorú som musela ísť vypľuť... Bola strašné slaná... Bola som stále hladná,no keď som sa najedla zas mi skrkalo v brušku... (Mala som veľké množstvo kyseliny) ... Objednala som sa na gastro,(samozrejme od mojej dr som mala odporúčenie) a tam mi to potvrdili,že mám vredy v zlom štádiu. Ihneď silné lieky, dieta,a kontoly každého pol roka... :/ Chválabohu,posledná kontrola bola dobrá,žiaden helikobakter,ani vredy.. ale raz ročne sa musím sledovať.

zuzzulicek
2. júl 2019

Ja som mala helikobaktera este v dobe ked asi nikto o nom nevedel.. ako dieta.. priznaky bolest zaludka aj na dotyk..krce v bruchu v zaludku po najedeni .. vela kyseliny.. ale krce pod hrudnym kosom v strede zaludka to je asi ten ukazovatel.. helikobakter je prenosny moze ho mat niekto vo vasej rodine a nemusi mat ziadne priznaky... Odvtedy po nikom nepijem vodu a nejem.. ja som vkuse bola kontrolovana na krv .. a aj hadicku mi davali... Neskor zahajili liecbu po 3 rokoch trapenia... Lebo ako dieta si mysleli ze to mam zo stresu..v podstate som prestala jest lebo vkuse som mala bolesti brucha.. mozem si zaklopat ze som nedostala rakovinu alebo zaludocne kamene co k tomu prispieva tato bakteria..