icon

Robili ste si vodičák po tridsiatke?

sam2
8. máj 2021

Ahojte, robili ste si niektora vodicak takto neskoro?
Ja budem mat 34 tento rok a teda cim dalej tym viac uvazujem, ze idem do toho. Strasne by nam to zjednodusilo zivot. Muz tomu ale nie je velmi nakloneny. Lenze pri dvoch detoch to zacina byt pre mna priam nevyhnutnost. Strasne si nadavam, ze som si ho neurobila hned v 18. Ale strach bol silnejsi. A teda aj moja vyska (153 cm 😂). Lenze teraz uz vidim, ze mi strasne chyba. Len ci nie je uz neskoro 🥺

Strana
z3
luciakovacova0603
8. máj 2021

@sam2 ahoj,ja si ho robim teraz,mam 32, 2,5 rocneho chlapca a tiez si vravim ze som hlupa,uz daaavno som ho mala urobit...

pribinak
8. máj 2021

Vodicak si robia aj 50tnici. Nie každý si ho robí v 20tke, najmä sk nemá na com jazdiť.
Mat vodicak je super, fakt nebudeš takntavisls na mužovi a pri deťoch je to priam nevyhnutnosť

ruzasipova
8. máj 2021

@sam2 Chod do toho. Ja som si ho robila sice v 20tke, ale potom 10 rokov nic a kondicne jazdy az po 30tke. Ked sa manzel boji, nech nesoferuje, ale preco by si nemohla ty? Auto vyrazne zivot zjednodusuje.

liusa82
8. máj 2021

@sam2 Ahoj aj ja si plánujem v blízkej dobe robiť.Mám 32 a tiež výška nič moc 158 cm.Strach mám tiež parádny.Neni si sama kto je na tom podobne🙂

sam2
autor
8. máj 2021

@ruzasipova neviem preco sa boji. On je vyborny sofer, takze by som asi zacala s nim 🤷‍♀️ Ale nevie mi definovat preco ma strach zeby som jazdila ja

janage
8. máj 2021

@sam2 ja som si urobila a par krát pojazdila a potom mala menší ťukes a dáko ma to vykoľajilo, aj predtým som mala z toho stres, a tak som ešte párkrát išla, ale už som bola tehu a dáko som to vzdala. Ale keď ty chceš a nemáš strach tak by som do toho šla

sam2
autor
8. máj 2021

@janage praveze strach mam. Ale proste citim, ze mi chyba pri 2 detoch 🤷‍♀️

pribinak
8. máj 2021

@sam2 to je aj fajn, že máš strach, lebo podľa mna začiatočníci šoféri, ktorí majú neskutočne sebavedomie, ego a malo skúsenosti je strašná kombinácia
Čiže mat zdravý rešpekt je viac než potrebné

janakuul
8. máj 2021

@sam2 vodicsky urobis urcite,uplne to zjednoduchsi zivot,ja som nesoferovala cca 8 rokov od vodicaku,potom som si kupila auto s automatickou prevodovkou a bez auta si to uz neviem predstavit, len dochadzanim do prace busom a vlakom by to bolo 1,5 hodiny,lebo nema m priame spoje,takto to dam za 30 minut a idem kedy chcem. podla mna s vyskou to nema nic,ja mam 158 🙂

janage
8. máj 2021

@sam2 mne sa snívalo noc čo noc že nemôžem ubrzdiť a som havarovala, hnusne živé sny. Čakala som druhé tak som vyhodnotila, že stresu priveľa, mhd celkom spoľahlivá a častá a bolo rozhodnuté 😉ale občas to vážne ľutujem

janakuul
8. máj 2021

@sam2 a ved nemusis hned davat trasy kosice-bratislava,postupne pomaly,zakazdym trochu dalej a zistis,ze si sa bala zbytocne, keby sa aj stratis proste sa otocis vratis,ved cesta neskonci len tak zrazu a jama 🙂
...podla mna sa vobec nemas coho bat.

aandrea9
8. máj 2021

@sam2 nikdy nie je neskoro 🙂 vodicak v 31 rokoch, výška 160 cm 😁 na strach zabudni, inak sa na to nedáš. Smelo do toho 👍🙂

janci05
8. máj 2021

Švagriná si robila dva roky dozadu keď mala 47, takže ty kľudne choď do toho.🙂

sam2
autor
8. máj 2021

@janakuul skor bratislav-kosice 😂
Ale jasne, rozumiem co si chcelas tym povedat 👍

leeo
8. máj 2021

@sam2 moja mama si robila s tromi detmi v tvojom veku a v cudzom state. Otec tiez z toho nebol nadseny, ale je super, ze si ho spravila. Zjednodusilo jej to zivot. Neboj, das to, len chod do toho.

janakuul
8. máj 2021

@sam2 no alebo 😀 a fakt odporucam automat,proste ako auticko na kolotococh brzda/plyn a nemusis nic podradovat,preradovat,vyradovat....to by bola katasofa aj pre mna 😬😀

tosomja
8. máj 2021

@sam2 ahoj. Mám 36r, 150cm a tri deti. Dostala som od priateľa na Vianoce "vodičák"
Teoriu mám za sebou. Teraz čakám na jazdy, ale keďže som 2 týždne pred pôrodom, tak som sa s inštruktorom dohodla, že až po pôrode, keď budem ok. Ale strašne sa bojím. Nemám vzťah k autám, býva mi zle v aute, keď vidím ako niektorí jazdia, tiež mi je zle. No neviem, ako to dám. Ale už keď je to zaplatené, idem do toho. Či budem jazdiť, neviem ..a či vôbec spravím pod tým stresom vôbec jazdy 🙈

siska53
8. máj 2021

@sam2 ano, v 44 🙂

nikkya
8. máj 2021

Moja mama robila pred 40, teraz jazdí viac ako ja čo mám vodičák od 18tky 😂😂

bu1bu
8. máj 2021

Ja som urobila vodičák v 18. Deň keď som mala skúšky som sedela za volantom poslednýkrát. V 30tke som zmenila prácu a pri podpise prác.zmluvy mi dali kľúče od auta a ukázali novučičké auto ( že pred týždňom kúpené,skoro som odpadla) keďže práca bola môj dream job, zavolala som do autoškoly dala kondičné ( bohužiaľ až 10 bolo potrebných) a od vtedy jazdím denne. Keď som to zvládla ja, tak to zvládne každá... Verte mi 🙂

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
janba
8. máj 2021

Ja som si robila ako 18 rocna, ale nejazdila som. Zacala som asi az ked som mala okolo 25, proste bolo treba chodit do prace. Teraz pri malom si to neviem vynachvalit.
A, mam automat, takze o to lepsie. Zle je ns tom jedine to, ze si nemozem od hocikoho pozicay auto, vzdy musim iba na svojom.

martaturi
8. máj 2021

Aj ja sa veru chystám si spraviť vodičak v 30 🙈 strach mam aj veľký rešpekt. Držím palce 🍀

mata1001
8. máj 2021

@sam2 ja robim na odd.dokladov...raz prisla pani ,mala 78r ze teraz urobila prvykrat vodicak...ze ked manzel ochorel tak aby nemusela volat sanitku alebo taxik ,ze ho bude vozit k dr.a ze aj nakupy a tak...ze manzel ju do toho tak nejak dotlacil.
A ja jej vravim ze tak manzel je na vas hrdy....a ona ze on medzitym zomrel... tak mi ju bolo luto...tak som jej povedala ,ze nech ide na cintorin a nech mu ukaze ze ho spravila...
Tym ti chcem len povedat, ze clovek nikdy nie je stary...ked ho chces, tak si ho urob...je to s vp omnoho jednoduchsie a hlavne ked mas deti...🍀

siska53
8. máj 2021

@sam2 a este doplnim, info o vyske som nasla az teeaz, ja mam 155 cm 🙂.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
sam2
autor
8. máj 2021

Dakujem kocky. Tak ja asi do toho pojdem 👍👍

bolarazjedna
8. máj 2021

Moja mama robila vodičak keď mala 55 rokov. Potom kúpila prvé auto našej rodiny, predtým auto sme nikdy nemali. Vôbec není technický typ, ale otec nechcel šoférovať a mame už liezlo na nervy všetko nosiť na bycikly a autobusom. Nehovorím, že je najlepším šoférom na svete, ale odsoferovala sama 200km na moju svadbu, zvládla v pohode aj diaľnicu, dokonca išla už aj za sestrou do predmestia Budapešti (ja by som sa bála). Takže, v tridsiatke určite není neskoro!

martaturi
8. máj 2021

@sam2 výška 159cm a šírka tak že keď som teraz mužovi umývala auto tak som sa za volant ledva vpratala 🙈🤣 ešte som aj 🐐🐐 zatrúbila 🤦‍♀️ to bude so mnou asi sranda za volantom 🤣🤣

sono2
8. máj 2021

Ja. V36 tke tehotná v 22 týždni rýchlokurz zrazu si hovorím teraz alebo nikdy, druhé dieťa.
Presne tvoje dôvody
Skazila som cvičisko, mala som extrému trému ale že neskutočnu
Nikdy som na cvičisku neurobila chybu nikdy
Skúšky na plný počet
Potom už len opäť cvičisko a jazda
A urobila
Ale! Ja som bola vždy antitalent, ako, určite sú ešte horší ľudia, ale ja som fakt nechápala čo a ako prvých 15 jazd
A to už je dosť max je myslím 17 hodín.
Radenie nebolo paradoxne problém atd len to všetko okolo križovatky prax.
Ale? Urobila sadla do auta veľkého nafťaka obrovské combi najdlhšie vo svojej triede a hneď rakúsko, wien, blava.
Jazdím 2 rok a nikdy chyba.
Ale jazdila som do pôrodu a potom už po 2 týždňoch čo sa dalo šla som.
Si vieš predstaviť prechod z nového auta v autoškole do ťažkého veľkého diesla
No kapalo mi to, aj kde sa nedalo, muž mi každú jazdu nadával, mňa brucho bolelo v každej križovatke. Katastrofa.
Ale? Dala som to a jazdím a baví ma to. A diaľnica rýchlo idem 150 kľudne jasné mesta že sa spamätám ináč klasika 130 a bez problémov
Takže keď som to ja dala, fakt to dáš aj ty.
Mne inštruktor povedal že to dá každý musí sa len chcieť a potom jazdiť a mal fakt pravdu.

Strana
z3