icon

Rozdiely v sadeniciach

17. apr 2023

Dobry den. Prosim vas co ak su rozdelene sadenicky. Niektore su trvalky. Niektore su tahave a niektore proste teraz rozkvitnute a vhodne na sadenie. Ake su tam rozdiely ? Ja som z toho jelen ked sa niekto rozumie poradte prosim

roja01
17. apr 2023

Zaklad je vediet o ake sadenice sa jedna. Predpokladam, ze sa jedna o sadenice kvetov. Jednorocne sa kazdy rok musia vysadit ako nove. Vlastne sa zaseju iba semienka vacsinou priamo do zeme. Ale pri niektorych sa daju aj predpestovat ako sadenice a pri vhodnom pocasi vysadit do volnej zeme. Trvalky podobne vysejes raz a vydrzia na svojom mieste aj 2 az vela rokov. Tie sa daju rozmnozovat rozne. Napriklad delenim trsov ci hluz a pod.

autor
17. apr 2023

@roja01 ano kvety mam uz normalne rozkvitnute v kelimkoch. Dakujem ☺️

reenie
17. apr 2023

Všetky môžeš zasadiť už teraz..ťahavé k opore..nechceš dať fotku? Letničky..tie neprezimujú..ale niektoré sa môžu vysemeniť..alebo prežijú napr.v črepníku v pivnici, dvoj či viac ročné..a trvalky..každá má inú životnost, iný čas kvitnutia..aj ťahavé sú väčšinou trvalky.. a tie rozkvitnuté tiež môzu byt hocičo z tých skupín..keď nevieme názov ťažko povedať..posaď všetko..letničky radšej do kvetináčov...

autor
17. apr 2023

@reenie no ja tiez neviem ake to su len hovorila ze mozem vsetky posadit a len tak spomenula ze tie su trvalky tie su tahave atd atd. Prvykrat si idem takto podavat tak preto sa radsej pytam 😄

autor
17. apr 2023

@reenie dobre posadim vsetko a uvidime

reenie
17. apr 2023

Nechceš dať fotku?

viestta
17. apr 2023

Vsak daj zoznam ake trvalky mas kupene. Poradime ku kazdej konkretne.
Ale vo vseobecnosti je idealny cas na vysadzanie trvaliek. Ked mas silne sadenice mozes ich aj delit, v pohode sa ujmu a budes mat vac rastliniek. Teraz som kupovala sadenice, okrem cyklamenu su vsetky tak natlacene v kvetinacoch, ze ich budem pred vysadzanim delit. Za malo penazi bude vela muziky.