Rozdiely v sadeniciach
Dobry den. Prosim vas co ak su rozdelene sadenicky. Niektore su trvalky. Niektore su tahave a niektore proste teraz rozkvitnute a vhodne na sadenie. Ake su tam rozdiely ? Ja som z toho jelen ked sa niekto rozumie poradte prosim
Všetky môžeš zasadiť už teraz..ťahavé k opore..nechceš dať fotku? Letničky..tie neprezimujú..ale niektoré sa môžu vysemeniť..alebo prežijú napr.v črepníku v pivnici, dvoj či viac ročné..a trvalky..každá má inú životnost, iný čas kvitnutia..aj ťahavé sú väčšinou trvalky.. a tie rozkvitnuté tiež môzu byt hocičo z tých skupín..keď nevieme názov ťažko povedať..posaď všetko..letničky radšej do kvetináčov...
@reenie no ja tiez neviem ake to su len hovorila ze mozem vsetky posadit a len tak spomenula ze tie su trvalky tie su tahave atd atd. Prvykrat si idem takto podavat tak preto sa radsej pytam 😄
Vsak daj zoznam ake trvalky mas kupene. Poradime ku kazdej konkretne.
Ale vo vseobecnosti je idealny cas na vysadzanie trvaliek. Ked mas silne sadenice mozes ich aj delit, v pohode sa ujmu a budes mat vac rastliniek. Teraz som kupovala sadenice, okrem cyklamenu su vsetky tak natlacene v kvetinacoch, ze ich budem pred vysadzanim delit. Za malo penazi bude vela muziky.

Zaklad je vediet o ake sadenice sa jedna. Predpokladam, ze sa jedna o sadenice kvetov. Jednorocne sa kazdy rok musia vysadit ako nove. Vlastne sa zaseju iba semienka vacsinou priamo do zeme. Ale pri niektorych sa daju aj predpestovat ako sadenice a pri vhodnom pocasi vysadit do volnej zeme. Trvalky podobne vysejes raz a vydrzia na svojom mieste aj 2 az vela rokov. Tie sa daju rozmnozovat rozne. Napriklad delenim trsov ci hluz a pod.