Rozklad mŕtvoly
23. máj 2025
Kolko priblizne po smrti sa uvolnia zvierace a z cloveka ide moc, stolica?
nahlásila som ťa
Zalezi ake je skladovanie
autor
•
23. máj 2025@mirage
nahlásila som ťa
@mirage Za slusnu otazku nahlasit? Myslim, ze toto bohuzial caka kazdeho cloveka. A tak som spytala. Nikoho som neurazala, ani nebola vulgarna.
Autorka, nahlásenie nebolo potrebné, ale takisto si toto všetko a ešte viac vieš nájsť na Google 🙄
autor
•
23. máj 2025@jesenzima
Autorka, nahlásenie nebolo potrebné, ale takisto si toto všetko a ešte viac vieš nájsť na Google 🙄
@jesenzima Dakujem za info. Pekny den zelam
Ahoj, niekedy sa zvykne už prečisťovať telo aj pred smrťou, ako keby už vedelo, že končí.

internet povedal:
Po smrti sa svaly v tele, vrátane zvieračov, začínajú uvoľňovať v dôsledku straty kontroly centrálneho nervového systému nad nimi. Tento proces môže začať už v priebehu niekoľkých minút až hodín po smrti.
Konkrétne:
Uvoľnenie zvieračov (análny a močový) nastáva pomerne skoro, často do 1–3 hodín po smrti.
Môže dôjsť k samovoľnému úniku moču alebo stolice, najmä ak mal zosnulý plný močový mechúr alebo črevá.
Niekedy sa moč alebo stolica neuvoľnia hneď, ale až pri manipulácii s telom (napr. pri premiestňovaní).
Tento jav je bežný a prirodzený, súvisí s úplným zastavením činnosti mozgu a nervovej kontroly nad svalmi.