icon

Skolióza u dospelých

denamir
1. mar 2018

Ahojte nájde sa tu niekto kto ma skoliozu koľko stupňov mate ako dlho od dectva?

0silvia0
2. mar 2018

@denamir mám 43 rokov a od puberty mám skoliózu, cca od 12-tich rokov. Naposledy mi to merali keď som to riešila v puberte a mala som 33 stupňov, ani neviem v akom štádiu to mám teraz, na ortopédiu s tým odvtedy nechodím.

lusiandela
28. mar 2018

@0silvia0 ahoj ja mam 30r.a man tiez skoliozu a momentalne 33stup.je to teda dost ťažká skolioza posledný stupen chrbtica ma bolieva v posl.dobe velmi casto ☹ operovat sa to neda tak skúšam sm systém...uvidim po 3m.intenzivneho cvičenia, teba nic neboli? bola som aj korzetovsna aki dieťa asi 3roky...trpne mi noha ruka...vsetko od chrbtice

0silvia0
28. mar 2018

@lusiandela mňa chrbtica nebolieva, skôr ma bolia kolená. Keď som sa lekára pýtala (bola som s deťmi u ortopéda), ako je možné že pri takej skolióze nemám bolesti, povedal mi na to, že to preto, lebo som štíhla a nezaťažujem si vlastnou váhou chrbticu😲 Sm systém som cvičila, ale už necvičím, ale chodím normálne do posilovne cvičiť 2x týždenne už roky. Ja som nosila korzet len rok od 14-15 rokov.

lusiandela
28. mar 2018

@0silvia0 to je super ze neboli ...a je super ze cvicis ja sa do toho idem pustit a duufam zee to dam aj v tej posilke základ je veru cvicenie...ja som to zanedbala a riadne ako dieťa teraz mi to chrbtica vracia...

0silvia0
28. mar 2018

@lusiandela ja som tiež ako dieťa nerada cvičila, vlastne nepoznám dieťa, ktoré by rado cvičilo. Moja dcéra (takmer 14 rokov) má tiež skoliózu, tiež ju musím doslova nútiť do cvičenia. Tiež cvičí sm-systém a teraz pridala aj jogu na odporúčanie ortopéda. Ja by som chcela opäť začať cvičiť sm-systém, tiež sa do toho neviem dokopať. Fitko je preto lepšie, lebo už keď sa tam dotrepem, tak čo mi iné zostáva ako si to tam odcvičiť? 😎 Sm-systém som cvičievala doma a doma sa do toho neviem prinútiť. Takže ťa chápem a držím palce aby si sa do poctivého cvičenia dokopala.

wawrita
4. mar 2019

@lusiandela ahoj chcem sa spýtať ako ti pomohol sm systém , ja som na tom podobne ako ty s chrbticou a tiež uvažujem nad sm systém

lusiandela
5. mar 2019

@wawrita ahoj ,hlavne od bolestí pichala som si injekcie do stehna a v praci som nemohla vydrzat sediet....bolo mi hroozneeee.Ak mas možnosť skús to, nemáš čo stratiť len získať.

wawrita
5. mar 2019

@lusiandela diki ! Určite skúsim . Aj ja mám riadne bolesti , necakam že sa ni napraví chrbtica to je jasne , ale aspoň trochu úľavu od bolesti by som chcela . A dosť mám obmedzený pohyb .
Po akej dlhej dobe si pocítila slabšie bolesti pripadne kedy úplne vymizli

lusiandela
5. mar 2019

@wawrita po mesiaci cvicila som s fizioterapeutkou 3x do týždňa hodinu venovala sa len mne.Velmi mi to pomohlo,chrbtice nase uz nikdy. nebudú dobre,ide o to aby neboli horšie....drzim place,nech to pomôže minimálne tak,ako mne.

janulla1
5. mar 2019

@denamir ja mam tiež sloliozu od detstva 36 stupňov vychylenie, mam kratšiu nohu, bola som korzetovana celý 2 stupeň ZŠ, v puberte som veľa bicyklovala plávala. Po deťoch som dosť pribrala, často ma boli hlava mam problém obsediet, cvičím kalanetiku to mi odporúčala ako decku ešte stará primárka na ortopedii - ale som v tom strašná cvičím až keď mam problemy :(

palo000
25. apr 2020

Čaute mam 34 a nadváhu a bola mi diagnostikovana skolioza ale chrbát ma tak neboli len mi je zle od žalúdka a celkovo mi je zle môže to spôsobovať skolioza ma tu niekto takú skúsenosť?

anita1978
Odpoveď bola odstránená