Skúsenosti s kuriérmi
Pekný deň, volám sa Michaela
Mám celkom zlú skúsenosť z SPS .... Objednala som si totižto klietku pre kocúrika, na prenos ak ideme napríklad ku veterinárke (či na výlet) V piatok mi volal, že mi stojí pred domom :D ... Doma bol syn, a žiadnu dodávku nikde nevidel ! Potom mi naštvaný zase volal, že "akože kde Vy ste?!" Vravím tak láskavo na mňa Vy nezvyšujte hlas, lebo pracujem v armáde, a som akurát na výcviku..... Tak, že on príde na strelnicu ku závore, vravím to ani náhodou nemôžete. Ale trval vkuse na tom, že stál pred domom, aj ked ho môj syn nikde nevidel, ani susedia (tiež čakala susedka oproti zásielku!)
Druhá vec: Minulý mesiac, mal syn objednaný model tanku T-34 plastikovú stavebnicu, ale mal akurát aj on výcvik (vodič je na bližšie nekonkretizovaných vozidlách OSSR), a tiež kuriér neposlal ani SMS o doručení, ani firma mail z upozornením, ani v deň doručenia kód! A na mňa sa on ide vykričať, že moja chyba lebo my nemáme kód. Je to normálne už?! Tento už bol GLS. Oni nepošlú údaje, a ešte budú mať nervy?? Kde to už preboha žijeme ty kokso, tu už úcta a disciplína neznamená v tejto dobe úplne asi nič. Aké máte skúsenosti Vy???? Ďakujem za každý koment!
s tymito staznostami sa treba ale obratit na kurierske spolocnosti. tu s tym nikto nic nespravi.
@marina447 Ja viem, len sa pýtam.
Nie ešte som zlú skúsenosť nemala a v tvojom prvom prípade mal syn vyjsť na ulicu pozrieť či nestojí omylom o pár domov ďalej nie sa rozčuľovať aká si ty vyššia osoba keď si vojak. Druhý je na sťažnosť priamo spoločnosti.
Ak nie sme doma, tak nikdy nebol problem, ze mi to daju za dom na terasu, ale teda branicku ma otvorenu a psa nemame. A samozrejme zaplatene vopred. Ak potrebuje pin, tak mu poviem cez telefon. Je to tak tretina donasok. Ale vacsinou si posielam do boxov.
Nie ešte som zlú skúsenosť nemala a v tvojom prvom prípade mal syn vyjsť na ulicu pozrieť či nestojí omylom o pár domov ďalej nie sa rozčuľovať aká si ty vyššia osoba keď si vojak. Druhý je na sťažnosť priamo spoločnosti.
@januska12323 Bol pozerať vonku, aj suseda stála, nikde nikto.
V prvom pripade by som synovi poslala cislo na kuriera alebo opacne, nech volaju spolu.
V druhym by som SA.ozvala spolocnosti.
Zle skusenost nemam, tak GLS, DPD aj SPS kurier u nas su max ochotni a mili.
No v prvom rade sa nevyvyšovat nad ostatnými, čo že ste vojačka tým ste akože viac? Nikoho nezaujíma čo robíte ani kuriéra za prvé a za druhé máte mať sms-ku, mne chodí stovky balíkov a ani jediný raz som nemala problém, ak to netrebalo platiť, mal Vám to nechať pri dome alebo dať susede a hotovo
A bol v spravnom meste? Kamarat sa raz takto chvilu hladali, kym zistil ze kurier v Bratislave ale on nie. Ale ulica aj cislo existovalo 😀 Tak sa "zasmiali". Predajca dal zlu adresu, musel potom tusim aj riesit opravu adresy dorucenia cez predajcu.
Ja sme posielali balíky z práce cez DPD a GLS a nikdy sme nemali väčšie problémy. Všetko sa dalo riešiť cez infolinky alebo priamo kuriérov. A ako súkromná osoba objednávam väčšinou cez SPS a tiež žiadny problém. V tvojom prípade by som povedala slušne čo si myslím keď doručia balíky ale vo firme by som sa nesťažovala. Bude ti lepšie keď im strhnú z výplaty? Ver že toho majú veľa a že sú dni keď končia až podvečer.
Ani ja nemám žiadnu zlu skúsenosť, keď aj niesom doma, vždy je ochotný mi to doviezt na miesto, ktoré mu poviem alebo mi to nechá v zasielkovni! Kuriér je tiež len clovek a ako vieme, ľudia sú rozni, možno máš len smolu na takýchto ľudí! Ja nemôžem nič povedat, vždy som bola spokojná
Podla mňa si prehnane útočná a asi máš pocit, že svet stojí na tebe a tvojich balíkoch. Ja som sa vždy vedela slušne dohodnúť, nikdy nebol problém s kuriérom, dokonca bol ochotný to zaviesť aj ku svokre, keď som nevedela prevzat balík a vonku lialo ako z krhly...a nechápem, že načo tu zdoraznujes, kde pracuješ, to je úplne nepodstatné.
Možno mal zlu adresu, číslo domu a stal inde, všetko sa dá slušne vykomunikovat. Spytam sa kde stojí, akej farby je dom a podobne. A viem, ci je správne alebo nie.
To si sa sem prisla pochvalit svojim a synovym povolanim, ci co?
Nemam ziadny problem s kuriermi. Mnohi su az prilis ochotni aj keby nemuseli. Asi su uz vytrenovani a ked sa k nim ludia spravaju slusne, tak oni tiez.
No v prvom rade sa nevyvyšovat nad ostatnými, čo že ste vojačka tým ste akože viac? Nikoho nezaujíma čo robíte ani kuriéra za prvé a za druhé máte mať sms-ku, mne chodí stovky balíkov a ani jediný raz som nemala problém, ak to netrebalo platiť, mal Vám to nechať pri dome alebo dať susede a hotovo
@zuzubb007 presne. To vyvysovanie ma dorazilo. Že ja pracujem v armade :D asi chcela veľkorysý rešpekt získať. Práca ako každá iná
Podla mňa si prehnane útočná a asi máš pocit, že svet stojí na tebe a tvojich balíkoch. Ja som sa vždy vedela slušne dohodnúť, nikdy nebol problém s kuriérom, dokonca bol ochotný to zaviesť aj ku svokre, keď som nevedela prevzat balík a vonku lialo ako z krhly...a nechápem, že načo tu zdoraznujes, kde pracuješ, to je úplne nepodstatné.
Možno mal zlu adresu, číslo domu a stal inde, všetko sa dá slušne vykomunikovat. Spytam sa kde stojí, akej farby je dom a podobne. A viem, ci je správne alebo nie.
@mischy00 ja nemám dojem,že sa pani potrebovala vyvysovat svojou profesiou. Skôr chcela poukázať na to,že je momentálne v práci a nemôže len tak kuriér prísť do vojenského priestoru. A správanie kuriéra? Ja mam s niektorými kuriérmi podobnú skúsenosť s inými veľmi dobrú. Kde som mala negatívnu skúsenosť, volím inú formu dopravy príp ak nie je, radšej objednám inde. Aj kuriér je len človek. Môže mať zlý deň,obdobie. Ich prácu im nezávidím, podľa mňa práca s ľuďmi je ta najťažšia.
Sa nepotentuje ani kurier ani my z tohe, ze ste v armade ne vycviku. Aj doktor moze stat na oparacke ked mu volakurier.
Nabuduci si daj dorucit zasielku do boxu alebo na vydajne miesto a mas po probleme. Nie je chyba kuriera, ze ste nedostihnutelni v case dorucovania, ale vasa
Mam skusenost, ze ked slusne komunikujem s kuriermi, vzdy sa da a nimi dohodnut. Ak si objednam kuriera a nie som doma, tak im nemusim vesat na nos, ze prave zachranujem zivot na operacnej sale. Nechapem ako suvisi armada a vycvikove stredisko s tym, ze sa dospela zena nedokaze dohodnut na prevzati balika, ktory si sama objednala...zamysli sa nad sebou a pristupom k ludom.
No minule mi manžel volá,že či som doma,že príde kuriér. Ja vravím,že hej,som vonku na záhrade,tak budem ho vidieť. O chvíľu mi muž volá,že kde som ,že kuriér stojí pod bránou. Ja mu na to,že určite nie,lebo pod bránou som ja a kuriéra nikde 😃. A potom vysvitlo,že muž sa pomýlil pri zadávaní adresy, automaticky mu tam vyplnilo ešte starú adresu ku svokre. Čiže kuriér síce stal pod bránou,ale o 120 km inde a svokra práve vtedy nebola doma 🙈🙈
Skusenost mam s kuriermi dobru. Nasi kurieri su ochotni, aj zdvorili a da sa s nimi dohodnut, ked je clovek slusny. Na konca roka im vzdy davame tasticku s darcekmi (kava, oriesky a tak) ako podakovanie za cely rok dorucovania.
Takze tak...
@mischy00 ja nemám dojem,že sa pani potrebovala vyvysovat svojou profesiou. Skôr chcela poukázať na to,že je momentálne v práci a nemôže len tak kuriér prísť do vojenského priestoru. A správanie kuriéra? Ja mam s niektorými kuriérmi podobnú skúsenosť s inými veľmi dobrú. Kde som mala negatívnu skúsenosť, volím inú formu dopravy príp ak nie je, radšej objednám inde. Aj kuriér je len človek. Môže mať zlý deň,obdobie. Ich prácu im nezávidím, podľa mňa práca s ľuďmi je ta najťažšia.
@tinatitti balík mal byť doručený domov, nie do práce.....on sa ponúkol, že jej ho tam teda privezie, načo ona reaguje, že je v práci, akože haloooo a kuriér je na vine? Jej správanie je povysenecke, stačilo mi prečítať príspevok, kde zdôrazňuje veci, ktoré nikoho nezaujímajú.
Mozes nam vysvetlit, aky vyznam ma tato informacia "vodič je na bližšie nekonkretizovaných vozidlách OSSR"? Vyznievas komicky s tym zdoraznovanim sluzby vlasti.
A s kuriermi mam dobre skusenosti.
Ja mám doručených x zásielok (rátam aj časy, keď som mala eshop) a nikdy som nemala problem s kuriérmi. Minule síce DHL nefungovalo podľa "mojich predstáv", ale vyriešilo sa to k spokojnosti...
Súhlasím s @hopatko. A tiež nechápem ten súvis. Prečo si cítila potrebu písať o armáde? Správaš sa ku kuriérom tak, ako na výcviku?
@tinatitti a k comu je tu diskutujucim info o tom, co robi jej syn? Nestacilo napisat, ze nebol doma? Ze bol v praci? Toto je take chvastanie sa a pocit dolezitosti, ze az.
Nemala som nikdy problém so žiadnym kuriérom. Vždy boli milí, po dohode doniesli na inú adresu, alebo dali do balikoboxu. Ale ja som sa teda k ním správala slušne, poprosila a poďakovala. Tvoje vystupovanie je katastrofálne..
Za 17r len dobre skúsenosti mám ☺️ a to som mala aj firmu a kuriéri sa u mňa otočia aj 3 za den koľkokrát.
keď si na kuriéra hučala takým spôsobom, aký cítim z tvojho príspevku, tak sa čudujem, že bol taký ochotný, že ti to chcel priviezť do práce
Sú kurieri rôzni, jedna známa si objednala niečo cez slovenskú poštu a prišiel jej balík na jednej strane rozrezaný, ako ho niesla do domu skoro vypadla faktúra a aj predtým, že zistila, že balík bol otvorený. Nechýbalo našťastie nič, ale už neobjednáva cez Slov.poštu.
Osobnú skúsenosť, že by bol niekto na mňa nepríjemný nemám. Max takú, že dpd nenapísali kedy prídu, žiadny mail nič, ani len nevolali a balík mi strčili do najvzdialenejsieho boxu aký existuje. Ale inak nič.
V ostatnom case mam len pozitivne skusenosti. Najma so SPS - ten chlap je pre tu pracu asi narodeny tak je prijemny, ze vzdy volim tuto spolocnost ked sa da.
Najvacsi problem bol u nas vzdy s DPD - uz ho vymenili a aj s GLS - aj ten je novy - a zrazu po problemoch.
S kuriérmi mám dobré skúsenosti, SPS mi nosí zásielky pravidelne - vždy vopred príde mail aj sms - info o doručení, kuriér volá cca 5 minút vopred, príde milý, aj keď má veľa balíkov.
Aj ostatné spoločnosti boli ok,
Horšie to je u nás s Packeta boxom - tam neobjednávam, ale pravidelne vidím na FB v miestnej skupine, že mali v boxe cudzí balík a hľadajú ten svoj. Minule som dokonca videla foto, ako bolo asi 20 - 30 zásielok vysypaných pred boxom - to riešila polícia.
Ja nie som povýšenecká vojačka a tak mne kuriér nosí bez problémov, každý jeden, aj pokecáme, aj tringelt im dám. Asi Ti treba zmeniť profesiu a svoje správanie sa k iným luďom a budeš mať všetko načas doručené.

s tymito staznostami sa treba ale obratit na kurierske spolocnosti. tu s tym nikto nic nespravi.