Skúsili ste pobyt v tme?
Bol niekto? Čo mu to prinieslo?
@liz_lemon prečo? 😳
tiež poznám ľudí čo tam boli a po dvoch dňoch to vzdali.
ja by som išlaaaa (pozn. mám doma mrňa, ja by som išla bárskde 😀 )
Kamos bol, niekolko dni a zvladol to. Ja ho beriem ako maximalne vyrovnaneho cloveka. Ineho taketo zrovnaneho nepoznam vo svojom okoli. Neviem uz prene ake mal presne pohnutky to absolvovat, ale vravel, ze to bolo pre neho prinosna skusenost.
Čítala som o tom článok, ale teda vôbec ma to neláka a pravdupovediac, netuším, čo z toho kto môže mať. Jedine by som to chápala ako liečebnú metódu pre nejakých psychiatrických pacientov, ale aby zdravý človek platil a míňal si dovolenku na to, aby bol dobrovoľne zatvorený na samotke a ešte v úplnej tme... ? Nie, ďakujem.
nezvladol to
Ahoj, ja som sa teraz po tyzdni vratila …. A zrcite odporucam terapiu tmou dalej😌
Ahoj, ja som sa teraz po tyzdni vratila …. A zrcite odporucam terapiu tmou dalej😌
@michaelakimlickova Ahoj, prosim napises mi viac? Uvazujem nad tym, potrebujem akoby najst v sebe nejaku vnutornu silu urobit v zivote vazne rozhodnutie, ktore roky odkladam a hladam cokolvek, co by mi pomohlo pristupovat k tomu s cistou myslou. Obavam sa ale ze ma tam chyti panika, pocit ze sa dusim, predsa byt v interieri 7 dni je narocne. Dakujem za viac info
Pobyt v tme, bol kedysi zasvacovaci rituál v mnohých kultúrach, zúčastňovali sa ich ženy, ale aj muži. Vydržia silné povahy. Najťažšie je vydržat sám zo sebou osamote. Ľudia utekajú od seba, čo najďalej a venujú sa len zábave, ktorá ich odpútava od seba samotných. Pobyt v tme a až na sedem dní, je veľmi dlho. Skúste si to na dve tri bodky, niekde a uvidíte , čo sa bude diať. 🙂

muzov kolega bol, ale nevydrzal tam, musel to ukoncit