icon

Slnečné svetlo ako všeliek

19. máj 2025
Slnečné svetlo ako všeliekSlnečné svetlo ako všeliekSlnečné svetlo ako všeliek
rude_baby
19. máj 2025

Nechce sa mi to ani citat...ale asi je to slnko intenzívnejšie ako pred 100 rokmi...🤦

beata_k
19. máj 2025

Dnes sa vitamin D uz neziskava len zo slnka. Koniec zahady..

danica2711
19. máj 2025

to napísal Kotlárov klon?

diewcatqoo
19. máj 2025

Clovek by si myslel, ze na Rockefellera a NWO sa uz aj zabudlo 🙂
Ja na to len tolko, ze treba pouzivat zdravy rozum.

ivanakal
19. máj 2025

Nedočítala som.. Ale - ja som tiež do 30tky nepoužívala žiadny opaľovací krém. Nič. Bohužial po pôrodoch, možno aj kvôli hormónom alebo neviem čomu mi tak neskutočne ofľakateľa tvár, až tak nechutné pigmentové škrvny, že som najskôr nevedela čo to je. Veľmi rada by som nepoužívala nič, ale ak chcem aspoň trošku normálne v lete vyzerať, a nemaľovať sa, musím používať spf 50 na tvár celoročne. A aj tak mám fľaky, ale nie v takom množstve ako keby som nepoužívala nič. Zasa cez zimu mi zmiznú, ale v lete trpím. Tak mi je úúúplne jedno čo americkí vedci zistli, alebo Baba Vanga napísala, nie som z tých šťastnejších, ktorí sa krémovať nemusia.

simca06022011
19. máj 2025

ty nevies pred sto rokmi kolko ludi mohlo mat v tych lokalitach napr tu rakovinu koze... okrem toho je jasne, ze slnko je dnes ine = silnejsie, ludia nachylnejsi, od mala menej zvyknuti byt vonku na slnku. fakt je, ze od slnka pokozka starne a urcite by si videla rozdiel cloveka zijuceho vonku na slnku a takeho co sa slnku vyhyba.

Ale ano, slnko, alebo skor pobyt vonku je velmi osozny, napr. ak niekto nevie, uz 90-120minut denno denne vonku, pomoze ociam zvyknutym na interier/technologie do ktorych cumime atd a mozeme tak oddielit kratkozrakost a problemy s ocami... ;) ALE za predpokladu, ze oci pre uv chranime a necumime do slnka :D pobyt vonku na cerstvom vzduchu v nemocniciach bol normalka... vsak okrem ineho nebola vzduchotechnika (?), takez bolo lepsie ludi drzat vonku na cerstvom vzduchu ako zavretych aby choreli jeden od druheho..

hiro
19. máj 2025

"Slnečné svetlo ako všeliek" :D
Jo jo, taky dlhorocny kamionista by o tom vedel rozpravat :D