Ahojte, zakladám túto tému s cieľom, aby sme si pokecali, páči sa mi, keď sa takto mažú hranice, čo vy nato?
tak mám Ondru v kolíbce u sebe u PC. Leží na břiše, stahuje rukou mantinel a snaží se napříč zakousnout do šprušlí 😀 😀
ahojte 😉 mozem sa pridat? My bvame v Prahe 😉
sisstin: gratulujem k miminku 😉 uz byvate v Seredi? Ja pochadzam z jednej dedinky pri Seredi 😉
No, počkaj, musím si to preložiť:
1 kg kyslej kapusty
800 g rôzneho mäsa(bravčové, hovädzie...)
1 mrkva
1 petržlen
1/2 zelera
150 g klobásy
150 g údeného bôčku
50g slaniny
3 cibule
50g hríbov, lesných, sučených
2 jablká
50g sušených sliviek
--------------------------------------------
Mäso zalejeme vodou, pridať zeleninu a variť hodinu. Zeleninu vybrať, mäso nakrájať na kocky. Kapustu vytlačiť, posekať a zaliať vývarom z mäsa, pridať hríby, mäso a dusiť na malom ohni. Slaninu nakrájať, posmažiť s cibuľou, údeninami a dodať do kapusty. Pridať jablká nakrájané na kocky, slivki, zeleninu.
No a pak nastává problém, máš tam dať to korenie do bigosu, 😅 😅
Prelúskam ingrediencie
červená paprika, kmín, rozmarín, kurkuma, černý pepř, bobkový list, soľ...
No, asi sa nič nestane, keď si to ochutíš podľa chuti... 😉
No, neďakuj, aspoň som si precvičila poľštinu... 😎
dáváš tami ty jabka a zeleninu? já to znám jako maso+klobása+zelí+houby
Ja to nerobievam... 😅 😅
Ja to robím len jako ty, okrem hríbov, 😝 😝 a dávam normálne zelí, ale tie jablká tam podľa mňa ani necítiš, ja robievam kuracie prsia s jablkami a necítiť ich tam
tak uvidíme. o víkendu to zkusim. díky za recept 🙂
Dobrá ráno 🙂
monkula, koukala jsem do perliček, dobrý hlášky 😀
Ahoj Míšo, robila si ten bigos? 😀 😀
caute holky, varite?
je tu niekto?
ahojky, tak my momentálně poletujem kolem Ondry, absolutně odmítá papat už třetí den. jsem z něj už napůl šílená. ale hned jak se srovná, tak to zkusím.
kukyny 🙂
susik: až na jar 😒
se to nějak zasekloooo 😕
sissdtin, akurát som to chcela napísať, Míša asi kŕmi ondríka 😀 😀
Tešíš sa do Serede?
ahoj holky 🙂
tak už papáme líp, uf 🙂
jak se máte? teď někdy zase bude test národa ČRxSR
tak nejdřív si stěžujete, že sem nikdo nechodí a pak tu nejste? no teda... 😀
Míšo, ja chodím na net, keď je manža v práci, pretože nemám chuť počúvať, že som zase na nete a pod.
Test národa bude v sobotu...
jj, jsem zvědavá, kdo bude lepší 😀 😀 to se zase doma požerem 😀
Ondra má poprve látkovou plenku 😵
A prečo má látkovou plenu?
Si ekomaminka? 😀 😀 😀
schnek: já mám taky látkovou výbavu..ale ještě se na to necítím vůbec 😔
siss, já bych se na to nazačátku asi taky necítila, ale abych řekla, není to o moc víc práce než s pamperskou, spíš zabere čas zkrotit dítě a zapnout snappku 😀
jestli u vás ten Nutrilon neseženeš, tak ti ho klíďo u nás koupím a pošlu. To je fakt hovadina, že se nevyrábí 😖
mon, jsem se rozhodla, že to chci zkusit a je to prima a Ondra je v bavlnce a ne v nějakých chemických kdo ví čem. Ale do teď jsem používala samozřejmě pampersky a nic proti nim 😉 já a eko? ani omylem. Kdyby šli okolo greenpeace, tak mě utlučou 😀
Míšo, ale to už teraz asi sú kadejaké moderné bavlnené plienky, však? Nie tie hrúzy, do čoho nás balili naše maminky... 😀 😀 😀
něco mám z moderních takových jako vice savých na ven a na noc a tak, ale většinu budu mít čtvercových klasických, ale dá se přes ně separační plenka, takovej jakoby tenoučkej papírek a ten udrží suchou prdelku, počůranej se dá vyprat a pokakanej se spláchne. A ještě jsou vkládací plenky, to jsou takový vložky do těch plen na zvýšení savosti (nebo šoupneš složenou čtvercovku). No a pak jde taky o to, jakej si vybereš materiál - bavlnu, konopí, bambus,... No a hlavně jsou super ty kalhotky. To se vůbec nedá srovnat se Sandrama, nebo co to dřív bylo. Takže je to furt to samý, ale ty separačky a kalhotky to modernizujou 😀 Dneska tu byla moje mami, pořád si myslela, že to bude jako když jsme byli malí my no a čučela jak puk ale prej ona mu bude dávat pampersky 😀
schnek: já mám čtvercovky IV, separačky IV, vv popolinky a svrchnáčky Bambino Mio 😉
siis, to prostě musíš sama cítit, že je ten pravej čas. před porodem jsem si myslela, že jsou látkařky cvokny, po porodu že ještě větši no a najednou jsem se do toho zamilovala. a jsem sama cvok 😀
separačky iv jsou ty imsy baby?
schnek: IV jsou imse Vimse 😉 já jsem do toho byla zažraná v těhu...ale teď si netroufám zatím 😒
no a ani jsi nezkusila třeba jednu mu dát a sledovat, co na to řekne? Ondra třeba vůbec nehlásí. Tomu by tam mohla bouchnout atomovka a stejně ani nepípne 😀 😀 ale jak říkám, to musíš sama cítit, že na to máš. A sama za sebe se svou leností a pohodlností můžu říct, že mě to nadchlo a zatím nepozoruju úbytek času nebo tak něco 😉 😀
no jenom ho sem hoď 🙂