icon

Slovensko sa pripravuje na blackout

eva8
5. dec 2025

?
Slovensko sa pripravuje na blackout: Štát odporúča, aké zásoby potrebuješ na prežitie
https://www.startitup.sk/slovensko-sa-pripravuj...

Strana
z3
doriiis
5. dec 2025

Sumu na tvojtýždňový nákup🤣.A pri blackoute budú kasy v obchodoch čo? Fungovať na baterky?

petamich
5. dec 2025

Ministerstvo pripravilo prirucku - cele 🙂 a pre clickbaits vsetko....Slovensko sa na ziadny blackout nepripravuje.

anonym_5e5026
5. dec 2025

Nezijem na Slovensku, a prirucky na prezitie sme dostali do schranok uz davno. Nezaznamenala som, ze by bol niekto panikaril.

mandzula
5. dec 2025

Tieto bombastické titulky by mali zakázať, lebo u mnohých poslabších to úplne zbytočne vyvoláva paniku. Je to presne to isté, ako keď má budova vypracovaný evakuačný plán, ak by niečo a nie, že už sa to ide stať.

zuzanita1609
5. dec 2025

Niečo ako armagedom,rabovačky, krádeže,chaos, zúfalstosť,snaha prežiť? Ale veď s tým začali už nástupu do vlády 🤭.

pink_lady
5. dec 2025

v zahranici vydavaju aj prirucky (a pravidelne aktualizuju) pre pripad vojny,....uplne normalne ...

anonym_a278c2
5. dec 2025

@eva8 neblaznite uz.

anonym_0c18c4
5. dec 2025
@mandzula

Tieto bombastické titulky by mali zakázať, lebo u mnohých poslabších to úplne zbytočne vyvoláva paniku. Je to presne to isté, ako keď má budova vypracovaný evakuačný plán, ak by niečo a nie, že už sa to ide stať.

@mandzula o to ide, aby u slabších vyvolali paniku 😏 samozrejme, nič sa nechystá

autumn1
5. dec 2025

Nechcem aby to vyznelo ako urazka ale kolko mas autorka rokov? Startitup alebo Refresher a im podobne media cielia svojim obsahom primarne na tinedzerov resp. mladych dospelych max do 25rokov. (Starsi) dospely clovek uprednostnuje ine relevantnejsie spravodajske media napriklad TA3, Aktuality, SME, Pravda

zuzanita1609
5. dec 2025

A nie je to ako šírenie poplašnej správy a rovno z ministerstva? 🤨 Ináč, zažili sme,ako fungujeme počas pandémie po pár týždňoch,tak si myslím,že takéto príručky sú tak na dve veci....

mandzula
5. dec 2025
@zuzanita1609

Niečo ako armagedom,rabovačky, krádeže,chaos, zúfalstosť,snaha prežiť? Ale veď s tým začali už nástupu do vlády 🤭.

@zuzanita1609 Toto je však robota médií, pozri sa na rozdiel "Slovensko sa pripravuje na blackout: Štát odporúča, aké zásoby potrebuješ na prežitie" a "MV SR pripravilo príručku pre prípad blackoutu". Na ten prvý klikne oveľa viac ľudí a číta ho s naladením, že sa ide niečo diať. Druhý titulok mnoho ľudí ani neotvorí, nie je bombastický, a kto ho aj otvorí, číta ho s iným naladením. Mnohé média nemajú záujem o objektívne informovanie, ale o klikanosť a vyvolávanie strachu.

zuzanita1609
5. dec 2025
@mandzula

@zuzanita1609 Toto je však robota médií, pozri sa na rozdiel "Slovensko sa pripravuje na blackout: Štát odporúča, aké zásoby potrebuješ na prežitie" a "MV SR pripravilo príručku pre prípad blackoutu". Na ten prvý klikne oveľa viac ľudí a číta ho s naladením, že sa ide niečo diať. Druhý titulok mnoho ľudí ani neotvorí, nie je bombastický, a kto ho aj otvorí, číta ho s iným naladením. Mnohé média nemajú záujem o objektívne informovanie, ale o klikanosť a vyvolávanie strachu.

@mandzula pochopila som,len ak vieme,že dosť veľa obyvateľov na Slovensku verí na úplne hovadiny,sú ľahko zmanipulovatelní,s takýmito informáciami by som narábala opatrne. Efekt 🦋🦋 krídel.

mandzula
5. dec 2025
@zuzanita1609

@mandzula pochopila som,len ak vieme,že dosť veľa obyvateľov na Slovensku verí na úplne hovadiny,sú ľahko zmanipulovatelní,s takýmito informáciami by som narábala opatrne. Efekt 🦋🦋 krídel.

@zuzanita1609 A oni to presne vedia, preto to robia. A vidíš, aj autorke to stačilo na to, aby založila diskusiu, úloha splnená so žiaducim efektom.

januska12323
5. dec 2025

Neklikaj na blbosti a hneď budeš mať šťastnejší život.

misulka22
5. dec 2025

Tieto odporucania mala mamina v rakusku uz hadam 3 roky dozadu. Ale ako ziadne vypadky elektriky. Potrebujem el.ohradnik nech mi prasatka neujdu 😁

anonym_e40f1b
5. dec 2025

Zväz obchodnikov zaplatil novinárom, aby pustili kačicu, veď treba vypredať staré zásoby

anonym_c99231
5. dec 2025
@anonym_e40f1b

Zväz obchodnikov zaplatil novinárom, aby pustili kačicu, veď treba vypredať staré zásoby

@anonym_e40f1b 😂😂 aaach , zase ti zli kapitalisti...😎

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
322sima123
5. dec 2025
@doriiis

Sumu na tvojtýždňový nákup🤣.A pri blackoute budú kasy v obchodoch čo? Fungovať na baterky?

@doriiis este exsistuju trhy a mestske
Trznice

anonym_387d49
5. dec 2025

Toto cca pred mesiacom riešili v ČR s tým rozdielom, že tam ľudia do schránok dostávali letáky "príručky". O čo komu ide zistíme o pár rokov?

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mandzula
5. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova Ak si z niecoho frustrovala, ries to niekde inde, ja na taketo vykriky do tmy nie som.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mandzula
5. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova Myslim, ze tu pomoc neziskas, skus niekde u ludi s particnym vzdelanim.

anonym_474286
5. dec 2025

@eva8
My sme prezili blackout 3 dni v Australii je to v skutocnosti ovela horsie nastastie sused domaci nam poradil, take detaily, napustite si vodu do vane a do kyblov, po dvoch dvoch prestane ist voda a zachody lebo cerpadla im nepojdu, natankujte plnu nadrz benzinu lebo pumpy nefunguju, vyberte si hovost velke supermarkety su zavrete
kupte si extra powerbank na telefon, po dvoch dnoch aj tak internet prestal fungovat no ked varite na elektrike tak sa mozete ist past, oplatilo sa mat plyn aj BBQ,

zuzanka.zuzu
5. dec 2025

verím že náš vládca Robert I. nás zachráni ❤️

maciatkolulu
5. dec 2025

@eva8 v Rakúsku na Tom ficia už 5 rokov,myslím,že nejaké zásoby má doma každý a netreba robiť zase paniku,lebo ľudia sú osprosteni a zase vezmú útokom wc papier,vrecia,nakúpia lieky,besirte aj tu paniku. Alebo viete čo hor sa míňať prachy a potom vyhadzovať, alebo ísť na dovolenku nakoniec dostanú a minút zásoby....

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_dde583
5. dec 2025
@doriiis

@doriiis keď nás postihne Carringtonova udalosť tak blackout bude trvať týždne aj mesiace
ale má to jednu výhodu, znefunkční sa odpaľovanie jadrových zbraní a balistických striel, pre ľudstvo to bude skôr záchrana

mandzula
5. dec 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova Je mi jedno, comu sa venujes, riesim to, ako vystupujes tu. Vniman ta tu nejaky ten cas a vidim, co vidim.

Strana
z3