icon

Šoférovanie pri stmievaní sa

14. júl 2022

Baby, ked soferujete v polosere vidite normalne? Ja som dnes pri stmievani mala pocit ze vidim rozmazane na cestu a vsetko sa mi rozlievalo pred ocami musela som zmurit.. moze to byt znak toho ze potrebujem nejake mensie dioptrie? :(

nikpa
14. júl 2022

Neviem či na to treba dioptrie ale ja to tak mám od 18r. odkedy som sadla za volant. Teda v takom šere keď sa stmieva, presne ako píšeš. Keď mám ísť v takom čase šoférovať, radšej idem až keď je úplna tma, teda keď sa dá.

nikha2809
14. júl 2022

Aj ja to tak mám, keď šoférujem to vnímam viac ale celkovo pri stmievani vidím horšie.

jenn7
14. júl 2022

Ja tak isto. Pri stmievani sa mi soferuje horsie ako v noci.

kristinaanna
14. júl 2022

Je to na dioptrie, treba ísť na očné

noami12
14. júl 2022

Ja som ako taxikarka nikdy nepotrebovala okuliare, ani v šere ani v noci, dobre sa mi jazdilo, no ale po čase som si tým šoférovanim v noci pekne zničila oči, teraz keď sa zotmieva tak tiež žmúrim, ale už som bola u očného zmerať zrak a mam nosiť okuliare nonstop, no cez deň vidím dobre, nemam pocit že by som nevidela alebo videla slabsie, tak pocas dna ich nenosím, používam ich iba v podvečer pri šoférovaní, alebo večer niekedy keď mám rozmazane videnie pri TV 🙂
Ale v noci v pohode sa mi jazdí, to vidím aj srnky a hocičo, tomu nechapem 😀

slovenka753
15. júl 2022

Ja mam aj okuliare a v šere zásadne nesoferujem, rovnako v noci. Proste hrozne zle vidím.

sojorez
15. júl 2022

@autorka Hod do gugla "šeroslepota".