Šoférovanie pri stmievaní sa
Baby, ked soferujete v polosere vidite normalne? Ja som dnes pri stmievani mala pocit ze vidim rozmazane na cestu a vsetko sa mi rozlievalo pred ocami musela som zmurit.. moze to byt znak toho ze potrebujem nejake mensie dioptrie? :(
Aj ja to tak mám, keď šoférujem to vnímam viac ale celkovo pri stmievani vidím horšie.
Ja tak isto. Pri stmievani sa mi soferuje horsie ako v noci.
Je to na dioptrie, treba ísť na očné
Ja som ako taxikarka nikdy nepotrebovala okuliare, ani v šere ani v noci, dobre sa mi jazdilo, no ale po čase som si tým šoférovanim v noci pekne zničila oči, teraz keď sa zotmieva tak tiež žmúrim, ale už som bola u očného zmerať zrak a mam nosiť okuliare nonstop, no cez deň vidím dobre, nemam pocit že by som nevidela alebo videla slabsie, tak pocas dna ich nenosím, používam ich iba v podvečer pri šoférovaní, alebo večer niekedy keď mám rozmazane videnie pri TV 🙂
Ale v noci v pohode sa mi jazdí, to vidím aj srnky a hocičo, tomu nechapem 😀
Ja mam aj okuliare a v šere zásadne nesoferujem, rovnako v noci. Proste hrozne zle vidím.

Neviem či na to treba dioptrie ale ja to tak mám od 18r. odkedy som sadla za volant. Teda v takom šere keď sa stmieva, presne ako píšeš. Keď mám ísť v takom čase šoférovať, radšej idem až keď je úplna tma, teda keď sa dá.