icon

Som slabý jedinec?

25. apr 2023

Mám 41 r a často sa zamýšľam, že nevládzem toľko čo ostatní.Ani nie fyzicky, ale psychicky.Uz, keď som ako mladá chodila na diskotéky druhý deň som bola ako mechom prastena a spamätávala som sa z toho 3 dni.
Som citlivý človek, keď prídu problémy s vypätím síl všetko zvládnem, ale potom sa zložím.Pred 8 r som chodila k psychologicke v práci boli problémy nevedela som spať, nervozita malé dieťa.Povedala mi, že mám úzkosť a miernu depresiu aj som navštívila psychiatra a brala antidepresíva, terapie.Vtedy som mala konečne viac energie, bola som viac rozhodná, silnejsia poslednú dobu si myslím, že je zase čas ísť k lekárovi.
Som unavená všetky výsledky u lekára sú v poriadku krv, štítna zlaza.Uvazujem o zmene práce už pol roka sa neviem rozhodnúť mám obavy.Ked vidím a počujem koľko zvládnu moje kamarátky myslím si, že ja idem na 50% už ráno sa budím unavená poobede som už unavená.Ani si nepamätám kedy som sa cítila dobre.Aka únava je vlastne ešte normálna?Doma fungujem aj v práci aj športujem, nepolihujem, nemám depresie úzkosť občas skôr z toho, že chcem zmenu práce a bojím sa zariskovať.
Chcem začať ako SZČO.Psychologicka mi pred veľa rokmi povedala, že sa mám prijať taká aká som a podľa jej slovnej

autor
25. apr 2023

Jej slov mám na seba aj iných priveľké nároky.Ja si to nemyslím bola to staršia pani jej názor.Chodila som tam rok a vo veľa veciach mi pomohla.
Prvý stres v práci už ma bolí žalúdok, teraz som mala kondičné jazdy v autoškole po veľa rokoch idem šoférovať už 3 dni som sa ráno budila a bolel ma žalúdok.Okrem toho mám asi 5 r tetaniu, ale nemám žiadne prejavy.Obvodna mi tvrdí, že tetania môže spôsobovať únavu na ktorú sa stále sťažujem.Co mám zmeniť?nemám stresový život práveže vždy som mala šťastie kľudnu pracu, rodičia dobrý vzťah, muž fajn, syn dobrý nikdy žiadne traumy môže to byť tým, že preto tak zle reagujem na stres?Ti, čo sú viac oslahani životom mám pocit, že všetko zvládajú ľahšie.Minule som čítala článok o psychickom zrútení vo viacerých bodoch som sa našla.Vsetko ma stojí dosť úsilia zvládnuť.Moja sestra je podobná.A mama tá ešte v 60 tke po nočnej nemusela spat a je veľmi aktívna
Ako mať viac energie?