Španielsky vodný pes
17. sep 2023
Ma tu niekto toto plemeno? Vedel by mi dat základné reálne info o ňom? Vďaka
@rutyruth áno, je pomerne energický, ale vekom sa to zlepšuje 😉fakt sa mu treba venovať, za odmenu to bude poklad. My chodíme aj na turistiku,caniross, robili sme aj agility len tak pre zábavu. A plávať sa musí tiež naučiť. Cena za šteniatko je vysoká, ale z kvalitnej chovky to stojí za to, chovateľa úplne chápem , že má kopu požiadaviek na nových majiteľov , to je podľa mňa správne, že nedá hocikomu. Držím vám palce!

@rutyruth ahoj, ja mám. Je to skvelý pes, pre rodinu ideálny. ALE je potrebné naozaj sa mu venovať, hlavne prvé 3 roky kým dospeje , musí mať výcvik a byt socializovaný. Teraz si to už užívame,ideálny parťák na prechádzky do lesa aj do mesta. Neplzne , čo je obrovská výhoda, ale treba rátať s tým, za sa musí strihať 2-4x za rok. Okrem toho miluje blato vodu atd, s tým sa treba zmieriť. Je dosť nedôverčivý k cudzím, nedá sa vôbec pohladkať hocikomu. Je to inak absolútne zlatíčko, berieme ho všade, v hoteli, v reštaurácii nie je problém. Vyberáme ho v lese, teraz už stačí tak 45min. Ked máš záujem o viac info, napíš mi.