icon

Španielsky vodný pes

rutyruth
17. sep 2023

Ma tu niekto toto plemeno? Vedel by mi dat základné reálne info o ňom? Vďaka

alazala
17. sep 2023

@rutyruth ahoj, ja mám. Je to skvelý pes, pre rodinu ideálny. ALE je potrebné naozaj sa mu venovať, hlavne prvé 3 roky kým dospeje , musí mať výcvik a byt socializovaný. Teraz si to už užívame,ideálny parťák na prechádzky do lesa aj do mesta. Neplzne , čo je obrovská výhoda, ale treba rátať s tým, za sa musí strihať 2-4x za rok. Okrem toho miluje blato vodu atd, s tým sa treba zmieriť. Je dosť nedôverčivý k cudzím, nedá sa vôbec pohladkať hocikomu. Je to inak absolútne zlatíčko, berieme ho všade, v hoteli, v reštaurácii nie je problém. Vyberáme ho v lese, teraz už stačí tak 45min. Ked máš záujem o viac info, napíš mi.

rutyruth
autor
17. sep 2023

@alazala Super. Nejako tak sme s tym vsetkym ratali. Cize je to pravda 😁. Popis sedi. Uz sme dali zálohu za rezervacku. Tak dúfam že sme dobre vybrali. Toto sme už absolvovali pri predchádzajúcom tak len oprasime. Asi je taky pojasenejsi že? Žiaden kludas...

elmivelmi
17. sep 2023

@rutyruth
@rutyruth mne sa moc nepaci.Ma ho znama,je ale kludny,malo steka,neplzne.Akurat ze z chovnej stanice mala majitelka tolko narokov a poziadavok na majitela ale pes je neplavec😀

elmivelmi
17. sep 2023

@alazala No neviem nedobercivy?Ako asi ktory lebo dal sa pohldkat aj chytit a to sme ho 1x v zivote videli.Len ho netreba prekrmovat lebo potom vyzera ako gula.Co u psov nieje ani pekne a ani ziaduce.

rutyruth
autor
17. sep 2023

@elmivelmi My ho nejdeme brat zo SR. Cena bola dosť vysoká a aktuálne nemala šteniatka. Je to jediná chovná stanica u nás. Uvidíme teda. Hlavne nech nie je trhac 😁

elmivelmi
17. sep 2023

@rutyruth ved aj znmej je z prahy alebo okoloe prahy.

rutyruth
autor
17. sep 2023

@elmivelmi aha. Tak každý má asi iné požiadavky

alazala
18. sep 2023

@rutyruth áno, je pomerne energický, ale vekom sa to zlepšuje 😉fakt sa mu treba venovať, za odmenu to bude poklad. My chodíme aj na turistiku,caniross, robili sme aj agility len tak pre zábavu. A plávať sa musí tiež naučiť. Cena za šteniatko je vysoká, ale z kvalitnej chovky to stojí za to, chovateľa úplne chápem , že má kopu požiadaviek na nových majiteľov , to je podľa mňa správne, že nedá hocikomu. Držím vám palce!

rutyruth
autor
18. sep 2023

@alazala Ďakujeme. No tiež dúfame že s nami bude chodiť všade. Manžel je ľadový medveď tak by chcel s nim aj chodiť plávať. A mávate ho aj von ci len dnu? A mate psíka ci fenku? Ci tam nie je rozdiel v tej pojasenosti 😆

alazala
18. sep 2023

@rutyruth máme fenku. Bývame v dome takže je aj dnu aj von. Naša pláva len za aportom, len tak vedľa mňa veľmi nechce. Aj v ľadovej vode, ale treba aby vtedy mala dlhú srsť kvôli izolácii (aj tak ju veľmi nepúšťam ). Najradšej má čvachtať sa v mlákach a bahne 😊

rutyruth
autor
18. sep 2023

@alazala no fasa 🙈