icon

Sphynx - reálne skúsenosti

14. nov 2022

Ahojte,veľmi rozmýšľam nás sphynxom. Všetko ohľadom náročnosti viem teoreticky. Povedzte prosím reálne skúsenosti,či ste to niekedy oľutovali alebo naopak. Na čo sa mám pripraviť? Bojim sa napríklad ze mi zničí žalúzie,alebo skočí na luster a zhodí ho,alebo zhodí tv. Zaroven sa mi ale paci jej povaha a nezvyčajnou.dakujem

balihara
14. nov 2022

Spýtaj sa v skupine We love cats-Milujeme mačky tu na MK,istotne Ti poradia

refly
14. nov 2022

Sphynxa konkretne nemam, ale pohybujem sa v macacich kruhoch. Nahate plemena su notoricke tym, ze su trocha viac "mastne". Ja mam doma chlpatiny a tam kde sa stale obsuchuju - napriklad noha stola, alebo roh nabytku - tak po nejakom case tam po nich ostava taky tmavy flak, ktory treba umyt. Sphinxovy ludia nadavaju ze u ich je to intenzivnejsie a treba aj castejsie prat periny a podobne. Inac su to fajn macky, len teda mastnejsie nez priemer :P

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
refly
14. nov 2022

Jo, a este k tej povahe... To sa u mackach velmi zle odhaduje. Mala som v minulosti aj cistokrvne, potom som mala milion vonkajsich na docaske a kazda macka je uplne, ale uplne ina. Momentalne mam doma 4 a este aj zvuky, ake vydavaju su uplne ine.... Jedna placlivo mnauka, druhy iba trilkuje, dalsia iba vysoko piska a posledna iba mrnci. Povahovo sa macky velmi zle odhaduju :S

heleninamama
14. nov 2022

Každá mačka je osobnosť. Je možné naučiť ju všetkému, čo chceš, ale ona rozhodne, či to bude aj akceptovať. Vo všeobecnosti mačky milujú teplo, slniečko, mäkké brlôžky - môže byť aj Tvoja posteľ, dobré jedlo a mačaciu trávu. Tiež neplatí nič univerzálne, treba vyberať kvalitu a skúšať, čo jej chutí. Mačka veľa spí, ale potrebuje aj byť so svojím človekom, olizuje ho, nechá sa hladkať alebo len tak leží v jeho prítomnosti a pradie. Niekedy leží ako plyšák a vzápätí ju chytí divočina a skáče po byte ako veverička, nestačíš sledovať ako Ti lieta ponad hlavu. Vie trucovať ako malé decko, ale aj sa veľmi tešiť a byť úžasne prítulná. Občas si niekde obrúsi pazúriky, je zvedavá a všade lezie (najmä mladé mačky), nemôžeš mať kvety - niektoré sú pre ňu jedovaté, iné jej proste prekážajú. Ale ak si raz zaobstaráš a zamiluješ mačku, už nebudeš vedieť žiť bez nej. Je to úžasné stvorenie.

maialeo
23. apr 2023

Mam kocurika sphynx kanadskeho... 10 rokov, kludne sa pytaj.