icon

Správna odpoveď na otázku o rodine zo Španielska?

etela_1
18. sep 2024

Prosím mamičky poraďte "angličtinárky" :
Na otázku IS YOUR FAMILY FROM SPAIN?
a) No, it isn't.
b) No, they aren't.
Ktorá z týchto dvoch je správna odpoveď. Ďakujem veľmi pekne.

andrea2323
18. sep 2024

Podľa mňa A, keď sa pýtajú IS tak odpoveď by mala byť IS NOT.

merlinja
18. sep 2024

pozri čím ti začína otázka. Ako sa pýtajú tak odpovedaj.

janababana
18. sep 2024

@etela_1 A je spravne, nizsie na foto je aj vysvetlenie preco (lebo sa pytame na rodinu ako celok) ☺️. Cize aj otazka je polozena korektne s “is”.

niki35
18. sep 2024

@etela_1 správna odpoveď je B 🙂

yanni
18. sep 2024

@etela_1 moja native speaker dcera z fleku: ach mama, zase nieco nevies. Baby lahke. It isn`t. V tomto pripade ide aj o to, ako je postavena otazka. Ako pise
@janababana pyta sa IS.

thirstymonk
18. sep 2024

Jasne, že IS. Rodina je jednotne čislo. Keby bolo families, tak vtedy ARE... to že rodina ma XY členov nehrá žiadnu rolu

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
226lenka
18. sep 2024

@etela_1 správna odpoveď je A.

lindus_esterka
18. sep 2024

@thirstymonk toto nie je uplne pravda. Rovnako povies "police are coming" v zmysle ze prichádzajú jednotlivi clenovia a nie policia ako abstraktne pomenovanie celku

jankafresova
Autor odpoveď zmazal
jankafresova
18. sep 2024

V Spojených štátoch sa „rodina“ považuje za jednu jednotku, a preto je singulár. Takže by to bolo "My family is...."

Vo Veľkej Británii sa kolektívne podstatné mená ako „rodina“ alebo „tím“ alebo „spoločnosť“ považujú za množné číslo. Takže tam by to bolo "My family are..."

"Where are your family from?" - britská angličtina
"Where's your family from?"? - americká angličtina

huxy
18. sep 2024

@jankafresova tak s týmto som sa v anglicku nikdy nestretla. Ale keby aj náhodou to bolo tak, tak jednoznačne by otázka mala začínať slovom "are", čo nezačína.

jankafresova
18. sep 2024

@huxy huh? ved som napísala že v anglicku "are"

mantilka
18. sep 2024

Určite A. Vždy sa opakuje tvar v otázke.

etela_1
autor
19. sep 2024

@thirstymonk ďakujem veľmi pekne

etela_1
autor
19. sep 2024

@jankafresova páni tak to je už dosť na mňa , ale plne chápem, že v jazykoch aj v angličtine sa nájdu vždy "háčiky"

etela_1
autor
19. sep 2024

@etela_1
@niki35 🤪 a to prídu ďalšie a ďalšie lekcie 🙂

andreatytler
19. sep 2024

@etela_1 Toto je uplna kravina, drilovat niekoho na takejto malickosti, ktora sa da pochopit oboma sposobmi. Jedine ak niekto studuje anglictinu ako hlavny odbor na vyske, nech takuto vec skuma.
Moj kanadsky manzel vravi ze spravna odpoved je B.
Uplne zabudnite na to co vravia pravidla, Skumat ako je polozena otazka, alebo ci je rodina jednotne, alebo mnozne cislo v UK alebo USA.
Tu ide o dialog dvoch ludi. Jedna osoba berie rodinu ako jednotne cislo a druha berie rodinu ako subor svojich pribuznych a teda bude hovorit v mnoznom cisle.
Obe odpovede su spravne.
Stavim sa ze sa ucia I am, You are, They are a toto ma byt akoze test na precvicenie.

huxy
19. sep 2024

@jankafresova a ja píšem, že som sa v anglicku s tým za 5 rokov nikdy nestretla. Žiadne family are...

A len som dodala, že ak by to bolo tak, tak by aj otázka musela začínať slovom "are". Neviem či je to také ťažké pochopiť.

smajliica
19. sep 2024

@etela_1 neber to tak, ze je tam hacik. Ber to tak ze mozes povedat ktorekolvek a je to v pohode 😂

dextersk
19. sep 2024
jankafresova
20. sep 2024

@huxy aha jasné, ja som to zle pochopila, že to píšeš opačne,
že v anglicku nehovoria "it is"