Stali ste sa dobrovoľníkom v projekte Tvoj Buddy?
Ahojte, uz dlhsie sledujem tento projekt, alebo ako to nazvat. Velmi by som sa nim chcela stat, rada pomaham v roznych oblastiach. Avsak nemyslim si, ze by som to zvladla povahou. Som skor introvert. A nemam na to ani okolnosti, momentalne druhe dieta, ma len pol roka. Takze mam dost svojich starosti. No aj tak by ma zaujimalo ci tu je niekto taky a ako to zvladol, uz len ten zaciatocny proces. A ako sa vam dari dalej? Potesia ma nejake skusenosti! ❤️
Poznam osobu, ktora bola. Vyzaduje to enormnu namahu co sa tyka psychiky a casu. Ona bola buddy niekolko rokov, pokial sa nevydala a nemala vlastnu rodinu. Nemala uz na to dieta tolko casu, ako predtym, ze cele dni pomaly. Dieta si na nu zvyklo a nechcelo akceptovat fakt, ze ona uz tolko casu nema, ze sa musi venovat aj sebe a svojej realnej rodine. Nebolo to male dieta, ale extremne sa nu naviazalo. Oni jej hovorili, ze je to zavazok na velmi vela rokov, nie na mesiac-dva. Co ona akceptovala, ale ze jej niekto bude robit peklo zo zivota, lebo si dovolila mat vlastnu rodinu, to uplne necakala. Ona to po niekolkych rokoch ukoncila, lebo uz to nezvladala. Toto je projekt pre ludi, ktori su slobodni a maju dostatok casu, venovat ho tomu dietatu alebo uz maju deti vacsie. Nie je to ako doplnkova aktivita k vlastnej rodine v style "Ked budem mat cas, tak sa budem niekomu venovat". Si zober, ze kedy by si sa denne 4-5 hodin venovala dalsiemu dietatu, ked mas uz doma dve?
@muchotrafka298 ono skoda je to, ze ten cas tomu dietatu nevieme venovat ako rodina. Ze je to iba face to face. Ja v tom rodinnom kruhu vidim viacero vyhod. Ale takto to vela komplikuje a teda mas pravdu, ze nebudem mat na to cas a ani moznost. Snad o par rokov. Budem starsia, mozno aj rozumnejsia 😁 a mozno sa budem na to raz citit.
@biolady ono to nie je o pocite, ze ci sa na to citis alebo nie. Tam mas cca pol rocny psychologicky vycvik, na zaklade ktoreho do projektu budes zaradena. Takze to nie je nejaky "freestyle", ze chcem ist do projektu. Prave preto je to 1:1. aby tam neboli ine elementy, ktore by mohli pripadne prekazat. Toto nemyslim tvoju rodinu,ze je rusivy element, vobec nie. Ale proste tam sa treba na 100 percent venovat tomu dietatu v tom urcenom case ked si s nim a to by sa nedalo, ak by bola do projektu cela rodina zapojena. U takychto deti, ktore su z detskych domovov, tam oni nepoznaju standardnu rodinu, oni velakrat vobeec nevedia co to je a ani ako to v rodine klasickej funguje.
Ja si ako dieťa pamätám ze si babka hrávala na vianoce deti z detských domovov ale bo odkiaľ k nej na par dni. A vytvorila im s nami program, lebo aj my sme vtedy boli u nej. Čiže ak chceš ako rodina, možno by toto bola cesta.
Čo je to ? Nepoznám ďakujem
@marcellka32 je to projekt, kedy sa stavas "kamaratom" dietata z detskeho domova, stretavas sa s nim na pravidelnej baze, vzdy sama, niekolko rokov, idealne do konca zivota.
@muchotrafka298 to môže byť pekné...
Ale čo keď sa jedného dňa niečo stane a nebudem sa môcť už stretávať s dieťaťom?
@marcellka32 vyssie som opisala pribeh osoby, ktoru poznam. Tam najdes odpoved. Z projektu odstupit mozes, nie je to ale take jednoduche.
@hortenziaj Toto tak nefunguje, že si človek zoberie len tak nejaké deti domov na pár dní na Vianoce. Ak by tam bol nejaký rodinný vzťah, či nejaké väzby z minulosti, tak by sa to dalo zariadiť, ale úplne neznáme a cudzie deti určite nie.
@clovekoj tak 30 rokov do zadu sa to bežné robilo, že na Vianoce dali vpodstate aj cudzim deti s DD .
@hortenziaj dnes ti už nedaju dieťa na Vianoce
@sendy1977 jaaj, takže to už teraz sa tak nedá. Škoda no, mohlo to byť okolo 20rokov dozadu no,to je pravda

@biolady To je pekné, že by si sa chcela zapojiť. Možno niekedy v budúcnosti sa podarí. Určite by si bola skvelou Buddy dobrovoľníčkou. Držím ti palce.