icon

Starostlivosť o psa

13. apr 2023

Jedná sa o psie výkaly. Prosím píšete len ak viete pomôcť.
Od pondelka máme u seba kóliu mužovej tety ktorá je v nemocnici. Brali sme od nej z domu jeho veci, hračky aj žrádlo. Dostáva to isté čo pred tým má, stále riedku stolicu. Muž ho venčí denne.
Čo robíme zle?

simona92101
13. apr 2023

Pes moze byt nesvoj ze nema pri sebe svojho pana.ak ma riedku stolicu,vylucit mnamky,uvarit suchu ryzu a maso kuracie na pare,to pomoze na hmacku

nelca84
13. apr 2023

Moze to mat zo stresu zo zmeny prostredia, alebo von nieco zjedol co nemal. Ja varim ryzu s mrkvou pri znacke. Mozete mu dat aj cierne uhlie alebo smectu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
autor
13. apr 2023

@simona92101
@nelca84
Na tejto stupnici má tak 4-5

gejb
13. apr 2023

4-5 môže tak mat normalne. 6-7 by bol problem a varila by som ryžu. Takto nie.

marcellka32
13. apr 2023

4-5 je ok

lubike
13. apr 2023

môžete tiež pridať do žrádla psie probiotiká, tým nič nepokazíte

autor
13. apr 2023

Ďakujem

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
13. apr 2023

Ďakujem, žienky. Neviem do kedy bude musieť pes zostať u nás, či sa mužova teta bude vedieť sama o seba postarať po návrate z nemocnice, lebo ona nemá nikoho okrem nás a mojej svokry, tá je od nej o 15 rokov staršia. Budeme si musieť zvyknúť na seba.

autor
13. apr 2023

@jabadabadu pes dostáva granule, názov neviem. Brali sme ich vo veľkej dôze. Nerozumiem otázke. Nie je to bežný prevádzkový stav.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
13. apr 2023

@jabadabadu ach tak sorry, keď sme brali psa na dvore u nej doma boli dve tvdšie kôpky, (ako dvojka v tej tabuľke) podľa čoho som usúdila že to bežné asi nie je. Nikdy som psa nemala tak preto s pýtam. Mužova teta je odo mňa staršia o 5 rokov, bude mať 50. Prečo by nebola pozbierala psie výkaly? Nežije na smetisku či niekde v osade.

gejb
13. apr 2023

Neriešila by som to... býva to aj zo stresu. Keď si zvykne napraví sa to, ak to ostane rovnaké tak to má z krmiva. Ak by si chcela meniť granule alebo jej dávať nieco navyse tak si najprv over ze nemá alergie, to je teraz už tiež bežné pri psoch.

gejb
13. apr 2023

@jabadabadu aj drahé granule to robia...

autor
14. apr 2023

Viete odporučiť vhodné granule?

nikiki29
14. apr 2023

Hlavne nemeň granule psovi ktorý nie je tvoj.
Jedine ak by si to dohodla aj s tetou... A aj keby, ja by som počkala, kým bude pes vo svojom známom prostredí. Môžeš mu narobiť zmenou ešte viac problémov.

autor
14. apr 2023

@nikiki29 tých granúl v dôze je max do pondelka, majiteľka psa žiaľ nie je v takom stave aby povedala značku

svokrinjazykmonika
14. apr 2023

Stolica 4-5 je v norme. Nie je to hnačka. Počkala by som 2-3 dni a uvidíš. Nedávajte taniere lízať a dojedať vaše jedlo. Niektorým psom to neurobí dobre. Kvalitné granule neviem poradiť ale môžeš kúpiť aj tie najkvalitnejšie na svete ale chutiť jej možno nebudú. Aj to sa môže stať.

gejb
14. apr 2023

Ak musíš kupovať tak by som siahla asi po Brit Care, taka zlata stredná cesta. A konkrétny druh vybrať podľa veku psa junior, dospelý, senior...

autor
14. apr 2023

@gejb mal 2r. v marci, škoda že nevidno ako tie granulky vyzerajú. Tie čo máme doma sú hnedé okrúhle

zuzanaam
14. apr 2023

Ja mám dobrú skúsenosť so slovenskou značkou Bodreek, výborná kvalita za veľmi priaznivú cenu, kúpiš asi iba cez net. Ten Brit je nižšia trieda, ale tiež ešte akceptovateľné, zoženieš bežne.