Šťastie je krásna vec, ale peniaze si zaň nekúpiš
Dobrý večer, zaujímalo by ma ako si vysvetlujete citat "Šťastie je krásna vec ale peniaze si zaň nekupiš", ako ho chapete?? 🙂
@nicole25 opýtaj sa Richarda Mullera,on ako interprét tejto piesne ti to vysvetlí najlepšie 🙂 ...a aby som nezabudla - je to slovenský interprét ! 😉
@bonaqa2013 praveže nie má to byť tak ako som napisala 🙂 prave preto tomu nerozumiem a spieva to Richard Muller 🙂
@nikawero12 mas na neho kontakt ? 😀
@nicole25 nie nemám ...ja nepotrebujem vysvetľovať jeho piesne 😀
@nicole25 dobra tema, ja vzdy nad nim rozmyslam ked pocujem spievat risa mullera🙂 ja ho chapem predovsetkym ako zaujimavu slovnu hracku 🙂 priklanam sa skor k jeho opaku ze prachy su krasna vec ale stastie si za ne nekupis. Aj ked, co si budeme oci smirglovat, peniaze clovek potrebuje lebo ak nema co dat do ust a kde byvat, k pocitu stastia sa bude dopracovavat o dost tazsie ako ked nemusi riesit existencne otazky. Pri tom citate vzdy rozmyslam nad tym ci a ako zavisi pocit stastia od mnozstva penazi ktore clovek ma
Alebo o tom, ze stastie by mohlo byt zaujimavym platidlom a ze je mozno skoda ze nim nie je, lebo inac by ludia namiesto tuzby po materialnom bohatstve pracovali na tom aby boli co najstastnejsi -lebo kedze stastie je do velkej miery nezavisle od vysky bankoveho konta a zavisi skor od vztahov cloveka s jeho okolim, bolo by nam vsetkym urcite lepsie, ak by prvoradym zaujmom kazdeho z nas boli dobre vztahy s ludmi okolo nas.
Petr Hapka a Horacek
Mat stastie je krasne, ale v zivote su dolezite peniaze. Pretoze peniaze pre niekoho znamenaju stastie, pre ineho zase stastie znamena mat peniaze.
V kontexte celej piesne vyznam spociva skor v bohatsve tych, ktori stastie vidia v niecom celkom inom, ako su peniaze a hmotne statky.
@nicole25
@nikawero12
Ci mate ten kontakt aleno nie 🙂 Muller je interpret, text zlozil Michal Horacek, hudbu Petr Hapka.
je to ironia, slovna hracka
Čo ja viem. Štastie je relatívne. Štastie nemusí znamenať finančnú stránku. Niekto šťastie vidí v úplne iných hodnotách. A na to peniaze nepotrebuje. A keď si to aj tak vezmeme, šťastím získané peniaze, aj tak urobia človeka šťastným len na chvíľu.
Pre tych, pre ktorych su "stastie" peniaze...Im to je urcene...
peniaze nie su stastie, ale su prostriedkom na zabezpecenie veci, ktore nas robia aj stastnymi 🙂
je potrebne aj jedno aj druhe. peniaze ta automaticky neurobia stastnou ale ked mas stastie, nemusis mat automaticky peniaze. peniaze su prostriedkom, aby sme si mohli dovolit veci, ktore nam zivot sprijemnuju.
Najviac nechybaju peniaze tym, co ich maju. V nasej spolocnosti sa bez penazi zit neda.Peniaze si za stastie nekupis, stastie za peniaze ano. Tak je to myslene.
@mamulka211 kedysi na marketingu sme sa učili akúsi krivku spokojnosti v súvislosti s peniazmi, najprv lineárne stúpa po určitý bod rovnomerne spokojnosť voči peniazom.....a potom nastáva prepad - čím viac peňazí, tým menej je človek spokojný, no boli to iné sumy 🙂 takže nám to nehrozí

nemalo by tam byť ........šťastie je krásny vec, ale nedá sa kúpiť za peniaze.
To čo si napísala ty - nedá sa spoplatniť. Asi je to myslené tak umelecky.....
Štestí je tak krásna věc, ale ..... si za nej nekoupiš - spieva to jeden český interprét.