icon

Ste po covide unavení a vyčerpaní?

24. feb 2024

Mate aj vy dni kedy sa vam absolutne nic nechce ? Aj napriek tomu, ze doma to vyzera ako po bombe. Chcela som od rana vysavat, zmyvat, pratat ale nevladzem nic :( .. neviem sa po Covide dat dokopy. Za 3 mesiace som 3x chora. A uz ma to vycerpava. Celkovo aj tato zima ma vycerpava aj ked to vonku vyzera skor na jar .. prosim povedze mi, ze nie som jedina 🙈🙈

marcellka32
24. feb 2024

Čo je to pratat? Prať?

autor
24. feb 2024

@marcellka32 upratovat

slniecko66
24. feb 2024

@marcellka32 si tomu slovu vazne nepochopila? 😀

petrofka
24. feb 2024

Ja to mám absolútne totožne. Úplne každé písmeno. Čakám kým vyzdraviem. Potom doupratujem. Predtým som to nedoliečila a vracia sa mi to lebo som si nedopriala čas na vyzdravenie. Manžel čo to uprace. Snáď ďalší víkend už budem v poho. Ale čo som čítala, tak čo mali v decembri covid, mnohým sa zhoršilo psychické zdravie. Skús sa zamyslieť, či to nie je aj tvoj prípad alebo či to je len vyčerpanosť z chorôb. Ja mám nervy, že musím ležať. Mám v hlave kopec nápadov, v momente by som ich šla realizovať. A ako to máš ty? Ako je na tom tvoja hlava? Máš spomalené myslenie? Akoby v hmle? Možno to by mohol byť ukazovateľ toho, či sa nad tým zamyslieť alebo nie. Možno porozprávať sa s obvodným ak by to neprechádzalo. Držím palce.

januska12323
24. feb 2024

Vykašli sa na poriadok a oddychuj. Od týždňovej špiny ešte nikto neumrel.

marcellka32
24. feb 2024

@slniecko66 a čo je na tom divné, ty poznáš všetko? Nie som dokonalá

petrofka
24. feb 2024

@marcellka32 @slniecko66 bože ženy prestaňte.

autor
24. feb 2024

@petrofka ja som mala Covid presne koncom Novembra a zaciatkom Decembra a ide to dolu vodou. Nemala som nastastie tazky priebeh dokopy mi nic nebolo ale teraz som stale chora. A dnes mam napriklad den, ze presne nie len fyzicky ale aj psychicky sa mi nechce nic. Vobec nic ma nebavi. Teraz keby mi niekto povedal, ze som vyhrala milion tak mu poviem, ze hm dik. Normalne nic vypnuta som 😞

autor
24. feb 2024

@januska12323 asi naozaj musim lebo je pravda, ze ja tie choroby nevylezim. A potom sa to toci dookola

crazy_cat_lady
24. feb 2024

@autorka ja ani chora nie som (ani po chorobe) a som na tom rovnako :D mala som dnes plany ako upracem, operiem atd a nakoniec som skoncila pri netflixe na gauci :D

slniecko66
24. feb 2024

@petrofka ja som sa len pytala 🙂 s cim mam prestat?

autor
24. feb 2024

A ku slovu pratat. Nejak som si to neuvedomila lebo u nas sa bezne pouziva :D ale je pravda, ze nie je to spisovne. Tak sa ospravedlnujem

alex49
24. feb 2024

lahni si na gauč a vylož nohy. Nič sa nestane, ak chorobu vyležíš a doma bude bordel.

liusa82
24. feb 2024

mne sa bežne nič nechce aj dneska veru😀 a to nie som ani po chorobe ani nemám deti že by som mala byť z toho unavená.Kolkokrát sa mi nechce ani len blbé cestoviny dať do vody
a uvariť.Prácu fyzicky náročnú nemám, jedine tak na psychiku a vidíš.Ale ja priznám sa že som lenivá voš😀 keby mám deti a kmitať okolo nich tak neviem neviem

siska53
24. feb 2024

Nie, nie si. Obcas sa to stane aj mne.. pocas kovidu som bola odpalena nie kvoli priebehu, ale kvoli velkej unave, ktora ho sprevadzala. Teraz zas beriem lieky na migrenu, ktore ma celkovo utlmuju, prosto mam pocit takej unavy, to vsak viem prekonat, ked robim daco.. ale ked na mna daco lezie, tak to tak inak citim, prosto naozaj nevladzem..

Daj cesnak kazdy den a vecer k posteli cibulu, skus zvysit prijem vitaminov v strave a daj si vysetrit zelezo, ja mam pocit, ze ho mam malo a aj z toho to moze byt, ta unava.. mna napriklad dost casto aj vsetko kope, dokonca aj voda 🙈.

minenkak
24. feb 2024

Ja veľmi málo keď mám voľno upratujem,radšej oddychujem a prekračujeme bordel na zemi

deti95060810
24. feb 2024

ide jar - o slovo sa hlási depresia...

vakatko
24. feb 2024

Ide jar a telo potrebuje jarnú očistu, detox poriadne sa prečistiť zeleninovými polievkami a probiotikami ozdraviť črevnú floru po chorobách a užívaní ATB.

madeincssr
24. feb 2024

Kasli na pratanie, oddychuj, hlavne lez (poriadne vylezat virozy aj ine zdravotne problemy naozaj pomaha) a vela spi. Ked ti bude lepsie, potom chod na vzduch, na prechadzku, vylet, uz aj pocasie sa snad trochu zlepsi (aspon sa prerusi toto depresivne obdobie dazdov) a onedlho je tu jar, slnko a opat naberies elan.

tinus139
24. feb 2024

Ahoj, za mesiac som druhý krát chorá aktuálne mi je strašne, čiže ver že sa mi nechce absolútne nič nevládzem len prežívam tieto dni 🤯 teším sa na jar 🤗

marca12
24. feb 2024

Ja som zdrava,nebola som ani chora a aj tak nevladzem,nic sa mi nechce. Nemam energiu,chut,nic. Dnes som ledva navarila a potom som sa donutila vyriadit kuchynu. Mala by som ist este von dat doporiadku zahradu,ale radsej sedim tu a tukam do mobilu 🤦stve ma,ze sa musim do vsetkeho nutit. Nerobim to s radostou ako inokedy. Myslite,ze je to touto cudnou zimou alebo nedostatkom slnka?

leadan
24. feb 2024

Tak ja som na tom podobne, nevládzem nič. Dnes som sa donútila iba uvariť polievku 🙈 nemôže to byť jarná únava? Ani so psom som nešla na prechádzku, nevládala som už stáť na nohách a to mám už týždeň dovolenku.