Stihnem urobiť vodičský preukaz cez prázdniny?
Chcela by som si po skončení strednej školy urobiť vodičský preukaz, teda chcem si dať pre seba takýto darček k maturite dodatočne. Na jednej strane sa trošku bojím či zvládnem testy lebo ja som taká že rýchlo stresujem alebo panikarim 😅 Otázka: stihla by som to počas letných prázdnin? Lebo nemôžem a nechcem v budúcnosti zostať bez auta. Môžem ísť do toho?
To je v každom kurze inak. Ja som mala dosť dlhý kurz, dve mesiace teóriu a potom mesiac jazdy.
Záleží od autoškoly, ale vo všeobecnosti to cez prázdniny zrejme nestihneš. Jednak musíš mať teóriu a následne všetky jazdy a hlavne v lete majú aj inštruktori dovolenky. Ďalšia vec, vo väčšine autoškôl máš jazdu maximálne 2-3 týždenne. Takže kým odjazdiš povinný počet hodín, tak sa to skúšne natiahne. A aj na skúšky sa čaká cca 3-4 týždne. Takže ak zacneš v lete, tak počítaj s tým, že pravdepodobne skončíš v zime.
@estellas tak samozrejme nájdem si čo "najlepšiu" autoškolu a možno aj keby sa dalo rozumne dohodnúť časovo bolo by super
@riesska123 na budúci rok... Mňa to len informatívne zatiaľ zaujíma lebo rada by som ho mala už budúci rok
Ak zaplatíš ten drahý zrýchlený, tak áno, stihneš (aj keď neodporúčam, to na tých vodičoch často vidno 😑).
Ale inak rátaj 3-4m minimálne. V pohode začni teóriu apríl/máj, podľa toho, kedy začne kurz. Potom jazdy a skúšky budeš mať cez leto a pekne stihneš, ak ti to pôjde .