Strach z prvej jazdy
Ahojte. Zajtra má čaká prvá jazda v autoškole. Mám veľký strach z jazdy. Poraďte mi ako sa zbaviť strachu z jazdy.
Ďakujem 😊
Zvládneš to !!! Vôbec nad tým neuvažuj, to je najhoršie čo môžeš urobiť, takto sa vystresuješ do takého stavu , že nebudeš schopná sa ani pohnúť . Je tam predsa inštruktor, ktorý každú tvoju chybu napraví !!!! Neboj všetci sme robili chyby, začiatky sú ťažké, nikto sme múdry z neba nepadol, raz sa na tom zasmeješ. Ver inštruktorovi, vie čo robí !!!
A preco by si to nemala zvladnut? Ako je vyssie pisane, instruktor ma pedale a nedovoli ti rozdrbat auto. A nepojdes predsa 130... V autoskole som tusim max pouzila 3jku v meste, teda som nesla viac ako 40... A bude realne prva jazda alebo prve sedenie v aute? Lebo teraz je trenazer povinny, ak sa nemylim. A ak to bude iba prve sedenie, tak to bude trenovanie rozbehu. A ak ta to upokoji, tak uceny z neby nikto a trening robi majstra
@eminaaaa neboj ja som mala prvú jazdu takú že má učil len na parkovisku, plyn spojka, brzda a po parkovisku má točil zasa do veľkej premávky by tá nemal dať. Aj keď už potom som to po rovnej ceste odjazdila asi 2 km pred autoškolu ale to som šla fakt len rovno žiadne prekážky.
@eminaaaa nemas sa coho bat. Ja si tiez teraz robim vodicak, mam za sebou 5 jazd, instruktor je tam od toho, aby ta to naucil a aby zasiahol, keby bolo treba. Ale viac menej na jazde v meste nemas co pokazit, rychlo sa nepojde, maximalne ti pomoze s tocenim volantu, s drzanim sa na vozovke (prve jazdy mi to neslo uplne najlepsie) alebo ti pomoze s rozjazdom alebo brzdenim, keby si spanikarila a neurobis, co mas. Ber to ako hru, sadnes a musis prejst level 😃 bude to dobre, drzim palce 😉
toto som mala aj ja, nevedela som co cakat, ci to zvladnem, podstatne je povedat si, ze kolki ini to zvladli tak preco by som to nemala zvladnut ja? mne toto uvedomenie velmi pomohlo 🙂

To má každý , neboj zvládneš to. Daj si žuvačku a snaž sa pokojne dýchať. Inštruktor tam má pedále , keby čosi - zasiahne.