icon

Strach z vodičského preukazu

1. máj 2025

Ahojte
Mam 28 rokov a ešte nemám vodičák 😔 ide o tom ze sa bojim a duplom keď sú terqz tie testy navyše... Môžete mi prosím opísať presne z čoho skúšky pozostávajú? Viem ze je tam jazda a potom sa robia testy na 1x alebo na 2x alebo ako to je? Kolko otazok je na teste a kde sa ich môžem naučiť dostavali ste otázky ktoré budú presne na testoch? Alebo ste si museli kúpiť knihu kde je xyz otazok a naučiť sa to? Uvedomujem si že ten vodičák mi fakt treba mame malého syna a aj teraz by som s nim potrebovala ísť k lekárovi a manžel je v práci. Proste musím sa donútiť...
Ďakujem za odpoveď 🙂

pribinak
1. máj 2025

Ale veď testy sú všetko co potrebuješ vedieť keď šoférujes či si účastníkom dopravnej premávky
Tam tá nikto nebude skúšať neciem čo, iba to čo súvisí a autom premávkou

domka222
1. máj 2025

Stiahla som si platenú aplikáciu s testami. Otázok vyše 1000,ale na teste 40. Myslím, že teória je to najjednoduchšie z celej autoškoly. Na skúške píšeš test,potom cvičisko, jazda. Ak niečo nespravíš, tam končíš a opakuješ to,čo si nespravila. 4x môžeš ísť na skúšky. Ak ani tak nespravíš, platíš celý kurz odznova

patka06
1. máj 2025

Testy a priebeh testovania máš tu:
https://www.minv.sk/?elektronicke-testy
Nie je tam nič navyše - ako píšeš
ak zvládneš test, ideš na cvičisko, ak zvládneš aj to, ideš na jazdu - všetko to to sa naučíš a precvičíš v autoškole.
Na skúšky máš 4 pokusy, 1 + 3 opravné
Neboj sa nie je to až tak náročné ako si myslíš, ak neskúsiš nevieš.
Držím palce

anavixy
1. máj 2025

Testov som sa, a aj na tvojom mieste by som sa, bala uplne najmenej. Tie otazky su uplne normalne ako aj boli, obcas nejaky chytak, nejake technicke otazky, pri ktorych si povies, ze “naco”, odpovede lisiace sa v slovicku, ale naozaj nic, co by normalne inteligentny clovek nezvladol lavou zadnou. Testy si niekolkokrat prejdes na testynavodicak.sk (mas tam tusim 10 testov zdarma, tak si ich chod pozriet) a budes pripravena. Dokopy mas 4 pokusy na prejdenie skusok, takze to je neozaj velkoryse.

yelena159
1. máj 2025

U nás v autoškole to bolo tak, že ku koncu teórie dával inštruktor cvične testy a keď si aspoň 3 za sebou nemala dostatočný počet bodov, tak ťa nepustil ďalej. To bolo 2 roky dozadu. Ja som sa nebála, že by som test na skúškach nedala, lebo som sa všetky testy skúšala písomne do zošita 2x. Všetko malo dostatočný počet bodov, aj na skúškach som mala plný počet. Čiže počúvaj čo sa hovorí na teórii a precvičuj si testy písomne.

exquis
1. máj 2025

skúška pozostáva z testu(asi 40 otázok), cvičiska a jazdy v premávke. V našej autoškole sme žiadne podklady nedostali, takže som každý deň spravila aspoň jeden test napr na minv.sk alebo skvza.sk. Prípadne si vieš stiahnuť appku na precvičovanie otázok. Tie otázky naozaj nie sú ťažké a na minv máš aj zhrnutie teórie kde si vieš pozrieť odpovede k otázkam. Na cvičisku ťa naučia presne ako ísť pomedzi kužele atď, takže na skúške to len zopakuješ. A jazda v premávke môže kľudne trvať len nejakých 15 minút, ak policajt vidí že ti to ide dobre. Máš 4 pokusy a tri mesiace naučiť sa to v autoškole takže to určite zvládneš a držím palce🙂