icon

Stratené evanjeliá

9. jan 2023

stratene evanjelia,mate o nich prehlad? co sa v nich presne pise,kde su zverejnene cele texty?

dreamss
Odpoveď bola odstránená
autor
9. jan 2023

@dreamss ok a co by si ty k tímu dodal?

dreamss
Odpoveď bola odstránená
autor
9. jan 2023

@dreamss ale tomášovi evanjelium zasa ma iný princíp ako naše kresťanstvo.Skor by som povedala ze kresťanstvo vzniklo tak nestastbe lebo to vyhovovalo ľuďom pri moci",zjednotiť národ a pod.Tomas píše ze všetci sme synmi božím a boha máme v sebe nepotrebujeme kňazov a teda obeta zmŕtvychvstania je otázna.Ak znamenalo by to ze Ježiš nebol Boh a nieje a svätá trojica je len výmysel ľudí?

dreamss
Odpoveď bola odstránená
autor
9. jan 2023

@dreamss len pointa je v tom.ak mas prve prikazanie ze nebudes sa klanat inum
bojim okrem jedineho ,a v xirkci sa modlime k jezisovi,co podla tomasa nemusel byt boh

autor
9. jan 2023

@dreamss ale aky je tvoj nazor,ty si myslis ze stratene evanielia su podvody?

autor
9. jan 2023

@dreamss
@dreamss prepac ze na 3x ta oznacujem.Pises ze jehovisti si z krestanstva vybrali to,co im vyhovuje.A neurobili to iste prvi krestania?Vybrali len 4 evanielia a zvysnych 30 znicili?

asasko
3. nov 2024

Svätá trojica nie je vymyslená! Hlasovalo sa za evanieliá. Toto som ja počul. Bolo stretnutie ako concaleve(konkláve) na ktorom sa volia pápeži. Na tomto sa nevolili pápeži. Toto bolo stretnutie o tom kde vyberali vo asi Vatikáne

asasko
3. nov 2024

Ale možno je to iba konšpiračná teória. Neviem. Ospravedlnujem sa ze to píšem do 2 správ ale nahodov som jednu už vymazal.