Stratila sa mi menštruácia a chceme bábätko.
Pekný večer , chcela by som začať stym že dva roky som užívala antikoncepciu vysadila som ju vo februári tento rok od februára som čakala 4 a pól mesiaca čiže menzes som dostala 27 maj v júni som čakala že dostanem 27 s odchýlkou nejakých pár dni čakala som teda v ďalšom mesiaci Júli lenže bohužiaľ nič sa nekonalo zavolala som teda na gyn takze tuto stredu som bola nagyn lekárka má vyšetrila tehotenstvo vylúčila len mi povedala že mám maternicu privisoko dala mi vyvolávačku pri ktorej povedala že dostanem menzes a ani neviem do koľkých dni mám dostať a že vidí že minuly mesiac som sa snažila o ovuláciu a nejako sa mi nedostavila Stretli ste sa stym niektorá? Gynekologička mi odporúča sa znova dať na hormonálnu liečbu antikoncepciou lenže ja po tejto skúsenosti nechcem veď mne sa menzes úplne stratil :( som zúfalá jednu dcérku mame ale prijali by sme aj druhé poraďte prosím
@ivanka1997 ďalšiu antikoncepciu? Len to nie... telo sa musí dať dokopy... skús nejaké bylinky na upravenie cyklu, resp. horm. činnosti 😉
@ivanka1997 ja mám celý život s tým problém, napr. min. rok som mala menštruáciu len 3-krát za celý rok. Veľmi mladá som užívala antikoncepciu, ale kvôli bolestiam, ochlpeniu a meškaniu, vynechaniu menštruácie. Ale keď sa spätne pozriem, tak antikoncepcia mi len zhoršila zdravotný stav - arytmia, priberanie... V januári tohto roku som sa rozhodla zmeniť životný štýl, vylúčila som na 6 týždňov sladkosti, teda môžem povedať, že cukor. Niekde som čítala, že oriešky, zelenina a teda správne živiny pôsobia na hormóny a cyklus. Tak som začala so zmenou a taktiež pridala veľa prechádzok a cvičenie. Schudla som 7 kg, ale najpodstatnejšie na tom bolo, že od januára mám pravidelný cyklus každý mesiac, čo je u mňa normálne zázrak. Skúste sa ešte pred nasadením medikamentov poradiť s nejakým vyživovým poradcom, (al. fitnesstréner) ak nie osobne, tak možno len elektronicky. To je len môj názor a moja vlastná skúsenosť. Možno Vy budete potrebovať niečo iné, ale skúsiť to môžete. Držím palce.
Vzdy som mala problemy s cyklom, hormony mi skakali hore dole. Malo sa to upravit hormonálnou liečbou no moja mama to zakazala ( aby som sa netahala v 14 s chalanmi )...iba sa to zhorsilo. Niekedy som kramy nemala aj pol roka a ked som ich dostala tak som myslela ze zomieram v krutych bolestiach. Pomohlo mi tehotenstvo. Po nom sme uz používali kondomi, a ked sme chceli druhe tak sme par mesiacov s tym bojovali ale uz sa podarilo a zatial to je v stadiu ze najneskor mam do 2 mesiacov
@ivanka1997 Mne velmi pomohla hormonalna joga (hormonyoga.sk). Mala som diagnostikovane PCOS, co sposobovalo nepravidelnu menstruaciu, zvyseny testosteron, atd. Uz po polroku cvicenia sa to zacalo zlepsovat. A co je vyhoda mozes to zvicit cely zivot takze ti to pomoze aj pri menopauze.

No ono je to po antikoncepcii bežné... Cele telo rozhádzané. Však dva roky si užívala ten humus umelý, tak sa nečuduj. Hej, niektorí gynekológovia by všetko liečili antikoncepciou. Mne jeden a amenorheu radil užívať antikoncepciu. Som mu povedala, že ďakujem veľmi pekne za názor a radu, ale ja ešte v tomto živote chcem mať deti a také humusy brat ani náhodou nebudem. Tak mi potom poradil ako druhú možnosť pôrod. Uvidíme, či sa to po pôrode zlepší. Rodim o dva mesiace, tak uvidím no 🙄🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Ale nespravíš teraz nič, po antikoncepcii sa dava telo dokopy niekedy aj rok aj dlhšie, kým sa normálne rozbehne samo. U niektorých to môže trvať dlhšie, u niektorých kratšie, každý má inú toleranciu. Takže len čakať, ono sa to postupne upraví