Študuje niekto zdravotného asistenta?
poradte ci ist studovat zdravot.asistenta som na materskej no neviem sa rozhodnut ,ci to studium zvladnem ,16mesacni drobec a druhak na zs ,manzel v praci ?
asistenta by som študovať nešla ,nikde ich nechcú ..ak máš maturitu vrhni sa na výšku alebo nejaký iný odbor v zdravotníctve...
tak ja som studovala asistenta a potom vs ose no ale netusim ako sa to da pri detoch lebo my sme mali strasne vela praxe...ja som kazdy bozi den makala v nemocke a viem ze aj externisti museli robit normalne v zdravotnictve a este aj navyse hodiny museli mat.....preco chces studovat asistenta?aku mas skolu?
@vidama dá sa. ja som začala študovať asistenta, keď mala mladšia 4 mesiace a staršia išla mať 6 rokov. teraz idem do druhého, posledného ročníka a k tomu staršia ide byť prváčka. nik v rodine mi nepomáha. ani manžel. na všetko som sama a predsa sa to zvládnuť dá. a vo februári si idem dať prihlášku na vš na ošetrovateľstvo alebo pôrodnú asistenciu.
a praxe sa neboj. nie je to až také strašné. my ju máme v jeden deň aj so školou. zvládam to ja bez pomoci, tak ak ty máš v rodine podporu a pomoc, tak sa neboj, že by si nevzládla.
@aristka to je síce pravda, že ich skoro nikde nechcú, ale na väčšine vš chcú, aby si mala maturu zo zdravotky. takže ja som tiež mohla ísť kadeľahšie s mojou maturou z dopravnej školy a musela som sa dať na druhú maturu na zdravotke, aby som mohla ísť na vš študovať oše
@zszudorova ahoj skoncila som odevnictvo s maturitou ale na vysku si netrufam , neviem ci by som to zvladla .
@vidama len si uvedom ,že ak to vyštuduješ budeš ako sanitárka ,na tvojom mieste by som si vo svojom okolí pozrela dopyt ,lebo fakt tie dievčatá majú problém sa zamestnať a bez vysokej školy ,aby si bola sestra ,čo by si mala lepšie sa budeš ťažko uplatňovať.....určite si pobehaj domovy dôchodcov a nejaký špitál a pýtaj sa ,lebo na sanitárku ti bude stačiť kurz....aby si do toho nevpadla a potom nebanovala ..
@vidama zvládla. kamarát skončil asistenta na sš. teraz študuje oše na vš. učia sa tam to isté, čo na sš, len obšírnejšie. v pohode to zvláda, pretože 90% toho všetkého ovláda. 🙂 a stačilo by ti aj bc. na to, aby si bola zdravotná sestra. nemusíš ísť na mgr. aj keď ja osobne, ak mi to financie dovolia, tak už keď dokopem bc., tak si už dotiahnem aj to mgr. 🙂
@vidama latinský jazyk, anatómia a fyziológia, preventívne lekárstvo, organizácia zdravotníctva a sociálnej starostlivosti, psychológia, pedagogika a profesijná komunikácia, zdravotnícka etika, sociálna starostlivosť, zdravie a klinika chorôb, základy ošetrovateľstva a asistencie, administratíva a zdravotnícka dokumentácia. teraz v druhom ročníku nebudeme mať preventívne, sociálnu starostlivosť ani organizáciu zdravotníctva, ale pribudne nám prvá pomoc a patológia. možno ešte aj niečo iné sa pomení, ale to sa dozvieme na zápise a ten máme 13.9. 🙂
všetko sú to odborné predmety. slovenčinu, cudzie jazyky (teda okrem latiny a aj tá bola iba 1rok) ani matiku nemáme, pretože z toho sme maturovali. 🙂

@vidama Ahoj ja mám tri detičky, najmenší mal včera rok... A zvládla som popri práci, neskôr rizikovom tehotenstve a novorodencovi vyštudovať VŠ ošetrovateľstvo - externe. Pred 3 dnami som robila štátnice - prekladala som si ich na leto kedže som nestíhala písať prácu.Ak niečo chceš tak to v pohode dokážeš, ja tvrdím že kde je vôľa tam je aj cesta...