Sú to ploštice?
Včera som našla 2 na zaclone a ďalšie 2 v okolí okna. Hneď som všetko vyčistila vyprala vystriekala. Bývame v byte na prízemí.
Ploštice sa pred denným svetlom väčšinou skrývajú pokiaľ nemajú naozaj veľkú kolóniu . Ale to už by ste mali štípance po celom tele . Ak sú to ploštice je veľmi málo pravdepodobné že by ste sa ich svojpomocne zbavili. Niekedy nestačí ani deratizacia bytu ale býva potrebné deratizovat celý dom . Pretože ide naozaj o veľmi odolný hmyz
Ploštice sa pred denným svetlom väčšinou skrývajú pokiaľ nemajú naozaj veľkú kolóniu . Ale to už by ste mali štípance po celom tele . Ak sú to ploštice je veľmi málo pravdepodobné že by ste sa ich svojpomocne zbavili. Niekedy nestačí ani deratizacia bytu ale býva potrebné deratizovat celý dom . Pretože ide naozaj o veľmi odolný hmyz
@jogy1984 a podľa foto? Síce už bola zabitá.. Možno som ich akurát vymakla keď sa chceli k nám dostať a nevyzerali ako dospelé skôr mladé. Divné že išli z obývačky ani tam nikto nespí a zvyšok bytu je ok prehľadala som také miesta kde by mohli byť. Ani kusance
Ploštice sú veľmi rýchle telo by sa možno aj podobalo ale tie anténky na hlave nesedia . Ploštice sú veľké 3-4 mm . Podľa fotky to vyzerá na nejaký druh švaba
@dominika1n áno ale iný tvar tykadiel
@jogy1984 sú zabite popučene vo vreckovke. Ale tak budem rada ak to nebudú ploštice. Chcela som ešte pozrieť vonku okolie okna lebo vedľajší byt ma balkón zakrytý a nikto tam ani nebýva.. kto vie čo tam je...bývame skoro rok ešte len
@jogy1984 sú zabite popučene vo vreckovke. Ale tak budem rada ak to nebudú ploštice. Chcela som ešte pozrieť vonku okolie okna lebo vedľajší byt ma balkón zakrytý a nikto tam ani nebýva.. kto vie čo tam je...bývame skoro rok ešte len
@dominika1n to je ten problém . Aplikácia na rozpoznávanie hmyzu sa ľahko môže pomýliť pretože telíčko je zdeformované. Ale ako bolo povedané je nepravdepodobne že ide o plošticu. Ak ste ich našli na záclone a bývate na prízemí najpravdepodobnejšie je že prišli s vonku . Ploštice sa šíria medzi bytmi . Je maj a hmyz býva aktívnejší . Ak máte ploštice tak sa nachádzajú najčastejšie 2 metre od postele pod matracom v škarach
Pozrela som aj na stránkach hmyz s ktorým sa to dá zameniť a nič sa tak nepodobalo. No uvidíme časom
Na zaclone na svetle mali takú hrdzavu farbu a čím skôr som to zabila keďže máme malé bábätko
To bude bzdocha dubova, su velmi male , maju priesvitne kridla a štipu
@bobooo áno podobá sa to podľa Google 🙏🏼 chvalabohu
@bobooo áno podobá sa to podľa Google 🙏🏼 chvalabohu
@dominika1n v pohode, nie su nebezpecne len štipu, v istom období - potom zmiznu...poroadne vytrepat pradlo z vonku - tam zvyknu nalietať 🙂
@dominika1n v pohode, nie su nebezpecne len štipu, v istom období - potom zmiznu...poroadne vytrepat pradlo z vonku - tam zvyknu nalietať 🙂
@bobooo ja som už pre istotu preprala všetko v okoli okna a gauč vystriekala sanytolom proti roztočom a plošticiam 🙂 na jednom okne nemáme sieťku a to je asi ten problém že sa tu dostali

Pochybujem, že by sa ploštice držali v okne. Uprednostňujú tmavé miesta a vyliezaju v noci.