icon

Sú to ploštice?

cristina7171
9. jan 2023

Ahojte, včera v noci som videla ako lezie po mojej perine tento hmyz myslím ze to je ploštica? Pozrela som sa pod posteľ a bolo ich tam viac potom som posteľ vyhodila a dnes som popozerala parkety či tam niesu a nenašla som nič. Prosím vás čo to je sú to ploštice? Zbavila som sa ich keď ich nevidno ani v noci ani cez deň?

Sú to ploštice?
Strana
z2
simsalabim
9. jan 2023

Toto je učebnicový príklad ploštice.
A ja by som určite zavolala deratizačnú firmu.

katka5161
9. jan 2023

ano su to ploštice

gaja78
9. jan 2023

@cristina7171 Zial, sama sa toho nezbavite. Treba volat deratizera, mozu byt poschovavane napr. aj za obrazom, kdekolvek. Deratizer chodi na 2 etapy, nam jedine toto zabralo.

nikpa
9. jan 2023

@cristina7171 ploštice sú svetloplache, vyliezaju len keď je tma. Schovávajú sa pod lištami, pod parketami, v zásuvkách, medzi nábytkom, pod matracom... Proste treba na ne deratizersku firmu, sama sa ich nezbavis. Skús kontaktovať bytového správcu, veľa barakov tieto postreky prepláca z bytového fondu, nakoľko to zvyčajne treba postriekat aj byty nad a pod ako ide stupačka, poprípade byty vedľa alebo na chodbe. Málokedy to býva len v jednom byte, nam prišla firma spraviť najprv obhliadky a podľa toho sa postrekovalo.

sheila121
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
rurutiax
9. jan 2023

@cristina7171 Áno, sú to ploštice. Treba zavolať firmu, lebo sama sa ich nezbavíte a najlepšie čím skôr, lebo sa to rýchlo kotí.

marcellka32
9. jan 2023

Veľmi rýchlo volať deratizerov

cristina7171
autor
9. jan 2023

@nikpa pozerala som v noci okolo 2-3 všade aj to co ste písala a nikde nič len na tej postele čo som vyhodila mala

rurutiax
9. jan 2023

@cristina7171 To, že ste ich nevidela neznamená, že tam nie sú. Ja som mala problém s plošticami 3 roky dozadu a tie mrchy sa schovávali všade.

whatever1
9. jan 2023

@cristina7171
Byvas v byte ci v dome?

cristina7171
autor
9. jan 2023

@whatever1 v byte

whatever1
9. jan 2023

@cristina7171 No tak to s velkou pravdepodobnostou budu mat aj susedia. Neries to na vlastnu past, ale cez domovnika.

dasin
11. jan 2023

Teraz sa to u nás akurát rieši. V polovici decembra nás niečo poštípalo,obrátili sme spálňu hore nohami a veru sme ich našli v záhybe čalúnenia postele. Asi 5 plostíc. Vyhodilinsme čo sa dalo,volala som deratizéra,zaplatila 260e...u nás nič nenašiel. Ale vystriekal. Jednu noc som sa zobudila a na stene okolo zásuvky asi 20 na stene.Manzel ju rozobral a tam boli...Potom som kontaktovala domovníka a dali vystriekať byty. Zistilo sa,že garzonka vedľa je zamorená,liezli všade,ešte aj v kúpeľni ich majú. Pod kobercami za lištami. No ale keďže sa im nedá dohovoriť,tak musíme dúfať že ten postrek zaberie.

whatever1
11. jan 2023

@dasin U nho sa budu nadalej rozmnozovat a sirit do celej bytovky. To sa musi riesit najprv dohovorom aj pisomne, vysvetlit mu nasledky, ved ak by ste isli cez pravnika tak by sa nedoplatil.

juliet32
11. jan 2023

@cristina7171 pokiaľ vás nič v noci nepoštipalo nebudu to ploštice.

vlucifuk
11. jan 2023

@cristina7171 Ja neviem, či sú to ploštice, lebo som ich naživo nevidela, ale tiež sme to riešili, lebo v paneláku boli zasiahnuté byty a teda striekala nám firma dvakrát všetky byty, všetci súhlasili a byty sprístupnili. My sme všetky lišty z podlahy odmontovali. Keď mi hovorila suseda, čo ich mala, aká to bola paseka. Uff...Platilo sa to z fondu.

vlucifuk
11. jan 2023

@dasin U nás v paneláku sa to tiež riešilo v novembri. Našťastie u nás vsetci byty na postrek sprístupnili a byt, z ktorého sa to šírilo musel ostať prázdny. Tam dali nejakú "bombu" s práškom, ktorý sa niekoľko dní usádzal. Ja som z toho mala normálne nočnú moru.

andrea2667
13. jan 2023

Hlavne ich nezačnite striekať nejakým prípravkom proti hmyzu z drogérie. Len by sa vám všade rozbehli. A tú posteľ ste nemali vyhadzovať pred dezinsekciou, lebo ste si istotne nejaké zvieratká vytriasli po ceste a možno sú už u susedov. Deky, paplóny a pod. neprášte z okna. Tesne pred dezinsekciou ich treba čo najopatrnejšie vložiť do vreca, matrace ak chcete vyhadzovať, zabaliť do priľnavej fólie na potraviny a tak vyhodiť. Šatstvo vyprať pri teplote nad 60 stupňov a všetko ožehliť. Čo sa nedá prať pri vysokej teplote, bez milosti vyhodiť. Pozor, prvoplánovo sa skrývajú v matracoch, paplónoch, za obrazmi, v špárach nábytku...Ale keď ich je veľa, sú všade. Napr. pod parketami, pod lištami, v elektrických zásuvkách... Je to na porazenie. Nájdite si na to firmu s dobrými recenziami a zásah je nutné zopakovať aj niekoľko krát.

tolinka25
Autor odpoveď zmazal
eliska6485
25. júl 2023

Dobrý večer, som už zúfalá je to podľa vás ploštica?

dasin
17. aug 2023

@eliska6485 skôr by som povedala,že to je nejaký bzdochovitý chrobák-keď smrdí... Ale ploštica posteľná nemá také fúziky🤭

mancuri
9. okt 2023

@gaja78 ktorú firmu ste volali prosím vás? Ťiež sa stým trápime teraz. Už od augusta a ešte stále máme. 😭 Už bola tu jedna firma. €500 sme vyplatili a ešte stále štípu.

monika185243
9. okt 2023

Zdravím, toto je ploštica?

dasin
9. okt 2023

@monika185243 ahoj,nie,toto určite nieje ploštica

mima172
9. okt 2023

@monika185243 Myslím, že toto je asi potemník skladový. Máme ich aj my, je to háveď a bojujem s nimi každý rok, lezú cez stupacku 🤬

monika185243
9. okt 2023

@dasin
@mima172 ďakujem, trošku ste ma ukludnili 🙂 Prvého som našla náhodne v synovom matraci a druhý my liezol po posteli. Neviete či môžu aj poštípať? Pretože som si našla štípance na ruke. Idem všetko popozerať či ich ešte niekde nenájdem...

mima172
9. okt 2023

@monika185243 Myslím, že nestipu, no na 100% to neviem. My ich máme najmä v špajzi a v kuchyni. Všetko nonstop drhnem, vyhadzujem a opäť sa objavia.

gaja78
10. okt 2023

@mancuri Neviem kto to bol, byvali sme v podnajme a volal ich majitel bytu, bolo to cca 10 rokov dozadu, tak zial neporadim ☹

dasin
10. okt 2023

@monika185243 to neviem,či štípe. S týmto som sa ešte nestretla.

Strana
z2