Svadobné obrúčky z chirurgickej ocele
Ahojte prosím má niekto skúsenosti? Čítala som že sú odolné voči poškriabaniu ale ako je to s farbou sú stále? Viem že sa nedajú upravovať veľkostne ale dal by sa napríklad opraviť kamienok ak by vypadol? Nemôžu nejako po čase zčernať? Ako je to aj s pozlátenými? A prečo sú niekde úplne lacné a niekde stoja vyše 150€ oplatí sa v tomto prípade investovať viac? Prosím žiadne zbytočné komentáre ale reálne skúsenosti ako dlho máte prstienky a ako ste spokojné. Ďakujem
Ahoj my máme z chirurgickej a som nespokojná, keby som mohla vrátiť čas radšej investujeme do zlata... Naše obrúčky boli kombinaciou lesklej a matnej a v strede mám stras, teraz po necelych dvoch rokoch je už len matná a doskriabana...nič moc veru
Tiez mame z chirurgickej ocele, a som spokojna, kupovali sme obycajne hladke obrucky a su stale rovnake. Manzelova ma mensie skrabanceky ale on s nou robi aj okolo domu a teda tych par skrabancekov je uplne nic proti tomu aka bola kolegova zlata... ta bola totalne doskriabana a to nic take specialne nerobil.
@kathy93 ahoj,tiez sme.si.dali z chirurgickej ocele,muz svoju nosil malo,vadila mu pri robote a aj nikdy nemosil prstene...ta je ako nova,moju som nosila asi pol roka,je poskriabana,kamienky zatial drzia. Ale tiež v práci ma obmedzovala,som fyzioterapeut. Nenosime ich,aj sme vedeli,,ze nebudeme preto sme brali túto možnosť,lebo keby dam za zlaté 500 € a stali by v skatulke tak by ma to mrzelo. Nase stali nieco do 70€ tusim.
@jankalukasova ako dlho ich máte prosím?
@mariejenka ja som našla aj také drahšie tak neviem či sa oplatí alebo nie... Navyše mám hrubé prsty a málokde viem nájsť svoju veľkosť aj čo sa týka zlatých prsteňov ale na objednávku určite nechcem...
@jankalukasova takže zlaté obrúčky sa taktiež vedia doskriabat? Až na to že tie zlaté sa asi dajú obrusit a oceľové asi nie či?
Mame.. Zatiaľ sme spokojný, kamienok sa dá vymeniť to bolo prvé čo som sa pýtala 🙂
@kathy93 to veru neviem,ci sa drahsie opaltia viac,snad niekto ešte napise,ale nam ozaj islo o ten symbol ,ze mat obrucky,a aj sme sa brali ked som bola v 4 mesiaci tehotenstva,aj sme finisovali rekonštrukciu.domu...vsetko naraz...hihi a to sme spolu boli 10 rokov,cize u mna tak.
@kathy93 uz len doplnim,ze.sme kupovali v zlatníctve,mali tam katalóg.
@kathy93 mame ich tri roky.. no zlato je makky kov... jasne, ze povrch je upravovany ale teda poskriabane byvaju uplne normalne a co sledujem tak aj viac ako tie ocelove... ci sa daju brusit alebo lestit to netusim. Ja to vnimam rovnako ako @mariejenka, proste investovat koooopec € do prstena mi pride nezmyselne. Ked sme sa brali, stavali sme dom... miesto zlatych obrucok mame riadny komin, alebo nieco ine, to je v zasade jedno...proste sa tie peniazky investovali z mojho pohladu lepsie.
@jankalukasova presne investovať do prsteňa veľmi nechcem hlavne ja moc prstene nenosím a väčšinou ich aj strácam🙈 ale nakoniec sme uvažovali a našli s mužom prstene z wolframu vraj najodolnejsi kov voči poškriabaniu 😊
Ďakujem baby za názory😊
@kathy93 my mame necele 3 roky, ja mam 2 tenke s kamienkami po celom obvode - kamienky drzia a to ich nosim nonstop, nedavam vobec dole. Jedna bola akoze strieborna, ta je stale rovnaka, druha taka medena a ta sa zosuchala tak, ze teraz vyzeraju obe rovnako. Ale nelutujem kupu 🙂 kupovali sme v Klenoty Aurum
My sme kupovali cez slovenskú stránku za 80€ keď sme sa brali, po roku pozlatena časť bola vyblednuta/osuchana a doskrabane celé.👎 Zo srandy som si objednala podobné z Aliexpress za cca 7€ a 2 roky zatiaľ bez akejkolvek zmeny či škrabancov. A to v nich robíme všetko, manžel aj pracuje s drevom a pri zvieratách 😱😂👍👌
Sme spokojni. Uz sme pred viac ako rokom kupovali ocelove. Mame v strede matný nastrek, ten je kus poskriabany, ale nosime ich obaja dennodenne pri vsetkom, no a nie je to nie je nic hrozne viditelne. Stali nas 55 a kupovali sme ich v kamennom obchode
my sme mali na sobáš zlaté - ale keďže zlato nenosíme - stoja v skrinke ... a máme oceľové - 2 druhy z Aliexpress - ktoré si striedame... :D spokojnosť veľká.... - poškriabané niesú ani po rokoch a keby aj - alebo nás omrzí tento model, tak si za pár € objednáme ďalšie...

@kathy93 my máme z chirurgickej a som nespokojná si doskrabane hrôza