icon

Svadobné obrúčky z chirurgickej ocele

kathy93
14. okt 2018

Ahojte prosím má niekto skúsenosti? Čítala som že sú odolné voči poškriabaniu ale ako je to s farbou sú stále? Viem že sa nedajú upravovať veľkostne ale dal by sa napríklad opraviť kamienok ak by vypadol? Nemôžu nejako po čase zčernať? Ako je to aj s pozlátenými? A prečo sú niekde úplne lacné a niekde stoja vyše 150€ oplatí sa v tomto prípade investovať viac? Prosím žiadne zbytočné komentáre ale reálne skúsenosti ako dlho máte prstienky a ako ste spokojné. Ďakujem

Strana
z2
lina1992
14. okt 2018

@kathy93 my máme z chirurgickej a som nespokojná si doskrabane hrôza

dori92
14. okt 2018

Ahoj my máme z chirurgickej a som nespokojná, keby som mohla vrátiť čas radšej investujeme do zlata... Naše obrúčky boli kombinaciou lesklej a matnej a v strede mám stras, teraz po necelych dvoch rokoch je už len matná a doskriabana...nič moc veru

kathy93
autor
14. okt 2018

@dori92
@lina1992 uf tak to je naprd kupovali ste drahšie či lacnejšie?

jankalukasova
14. okt 2018

Tiez mame z chirurgickej ocele, a som spokojna, kupovali sme obycajne hladke obrucky a su stale rovnake. Manzelova ma mensie skrabanceky ale on s nou robi aj okolo domu a teda tych par skrabancekov je uplne nic proti tomu aka bola kolegova zlata... ta bola totalne doskriabana a to nic take specialne nerobil.

mariejenka
14. okt 2018

@kathy93 ahoj,tiez sme.si.dali z chirurgickej ocele,muz svoju nosil malo,vadila mu pri robote a aj nikdy nemosil prstene...ta je ako nova,moju som nosila asi pol roka,je poskriabana,kamienky zatial drzia. Ale tiež v práci ma obmedzovala,som fyzioterapeut. Nenosime ich,aj sme vedeli,,ze nebudeme preto sme brali túto možnosť,lebo keby dam za zlaté 500 € a stali by v skatulke tak by ma to mrzelo. Nase stali nieco do 70€ tusim.

kathy93
autor
14. okt 2018

@jankalukasova ako dlho ich máte prosím?

kathy93
autor
14. okt 2018

@mariejenka ja som našla aj také drahšie tak neviem či sa oplatí alebo nie... Navyše mám hrubé prsty a málokde viem nájsť svoju veľkosť aj čo sa týka zlatých prsteňov ale na objednávku určite nechcem...

kathy93
autor
14. okt 2018

@jankalukasova takže zlaté obrúčky sa taktiež vedia doskriabat? Až na to že tie zlaté sa asi dajú obrusit a oceľové asi nie či?

rajona
14. okt 2018

Mame.. Zatiaľ sme spokojný, kamienok sa dá vymeniť to bolo prvé čo som sa pýtala 🙂

kubobubo
14. okt 2018

Mame už 8 rokov. Vyzerá takto. Stáli okolo 200 eur, kvôli tomu kamienku.

mariejenka
14. okt 2018

@kathy93 to veru neviem,ci sa drahsie opaltia viac,snad niekto ešte napise,ale nam ozaj islo o ten symbol ,ze mat obrucky,a aj sme sa brali ked som bola v 4 mesiaci tehotenstva,aj sme finisovali rekonštrukciu.domu...vsetko naraz...hihi a to sme spolu boli 10 rokov,cize u mna tak.

mariejenka
14. okt 2018

@kathy93 uz len doplnim,ze.sme kupovali v zlatníctve,mali tam katalóg.

jankalukasova
14. okt 2018

@kathy93 mame ich tri roky.. no zlato je makky kov... jasne, ze povrch je upravovany ale teda poskriabane byvaju uplne normalne a co sledujem tak aj viac ako tie ocelove... ci sa daju brusit alebo lestit to netusim. Ja to vnimam rovnako ako @mariejenka, proste investovat koooopec € do prstena mi pride nezmyselne. Ked sme sa brali, stavali sme dom... miesto zlatych obrucok mame riadny komin, alebo nieco ine, to je v zasade jedno...proste sa tie peniazky investovali z mojho pohladu lepsie.

kathy93
autor
14. okt 2018

@jankalukasova presne investovať do prsteňa veľmi nechcem hlavne ja moc prstene nenosím a väčšinou ich aj strácam🙈 ale nakoniec sme uvažovali a našli s mužom prstene z wolframu vraj najodolnejsi kov voči poškriabaniu 😊

kathy93
autor
14. okt 2018

Ďakujem baby za názory😊

ellaafi
14. okt 2018

@kathy93 skús si pozrieť skôr z wolframu.....určite sú odolnejšie voči škrabancom a zdeformovaniu

potvora1
14. okt 2018

Moja obrúčka, za inú by som nemenila, pokiaľ si vyslovene nepotrpis na zlato, zbytočne zlaté nekupuj, my sme sa s mužom smiali, že pomaly krabička,bola drahšia ako tie prstene, ale svoj účel to plní, muž ju nosí nonstop, on s nou aj rýľuje, aj po vonku robí a je v dobrom stave

alasea
14. okt 2018

@kathy93 my mame necele 3 roky, ja mam 2 tenke s kamienkami po celom obvode - kamienky drzia a to ich nosim nonstop, nedavam vobec dole. Jedna bola akoze strieborna, ta je stale rovnaka, druha taka medena a ta sa zosuchala tak, ze teraz vyzeraju obe rovnako. Ale nelutujem kupu 🙂 kupovali sme v Klenoty Aurum

kathy93
autor
14. okt 2018

@potvora1 to je chirurgická oceľ že? Zájdeme do zlatníctva snáď budú mať aj také obrúčky ako chirurgická oceľ a wolfram a rozhodneme sa. Mne sa viac páčia z tej chirurgickej ale zas wolfram je odolný a mužovi sa páči. Musím to vidieť naživo cez net je to oničom...

potvora1
14. okt 2018

@kathy93 no cez net by som nekupovala v žiadnom prípade, to je úplne iné, keď si ju vieš pekne vyskúšať, ako Ti sedí na ruke... Určite nájdete, my sme nekúpili na prvý šup, lebo nie vždy majú pekný pár obrúčok akurát v tej veľkosti, čo potrebuješ, my sme hľadali vyše mesiaca.

9lf9
14. okt 2018

@kathy93 my mame prstene z titanu, tie sa neposkriabu. Obj.sme cez net z Prahy poslalu sme foto a rozmery podla zlatych co sa nam pacili a podla toho nam ich vyrobili.zlate by stali 800e tieto kde ja mam kamen staci tusim 160 sme s nimi spokojni.

kathy93
autor
14. okt 2018

@potvora1 našla doma ale takú internetovú stránku ktorá má aj predajňu tak zájdem najprv tam 😊

sayurinka
14. okt 2018

My sme kupovali cez slovenskú stránku za 80€ keď sme sa brali, po roku pozlatena časť bola vyblednuta/osuchana a doskrabane celé.👎 Zo srandy som si objednala podobné z Aliexpress za cca 7€ a 2 roky zatiaľ bez akejkolvek zmeny či škrabancov. A to v nich robíme všetko, manžel aj pracuje s drevom a pri zvieratách 😱😂👍👌

mismor
14. okt 2018

Sme spokojni. Uz sme pred viac ako rokom kupovali ocelove. Mame v strede matný nastrek, ten je kus poskriabany, ale nosime ich obaja dennodenne pri vsetkom, no a nie je to nie je nic hrozne viditelne. Stali nas 55 a kupovali sme ich v kamennom obchode

mamasom
14. okt 2018

my sme mali na sobáš zlaté - ale keďže zlato nenosíme - stoja v skrinke ... a máme oceľové - 2 druhy z Aliexpress - ktoré si striedame... :D spokojnosť veľká.... - poškriabané niesú ani po rokoch a keby aj - alebo nás omrzí tento model, tak si za pár € objednáme ďalšie...

kathy93
autor
14. okt 2018

@mamasom super inak som aj pozerala ako obarená že na Aliexpresse predávajú tie isté prstene za pár eur čo u nás okolo 70€. Za koľko si kupovala?

mamasom
14. okt 2018

@kathy93 pár max okolo 7-8€ ja mám s kamienkami, manžel bez.... A sú super, presne ako v zlatníctvach... Muž povedal, že každý rok na výročie si budeme kupovať iné ;)

tatianaba
14. okt 2018

@potvora1 Mam uplne ten isty. Stal 7€. Ja s nim umyvam riady,miesim cesto,hrabem sa v hline a stale vyzera pekne. 🙂

tatianaba
14. okt 2018

@mamasom Presne toto sme si povedali aj my. :D

orieska325
14. okt 2018

My sme mali s manzelom uz ako frajeri prstene z chir.ocele..ako manzelia mame zas 6ty rok a vyzeraju krasne maximalna spokojnost z mojej strany..za tie peniazky sme boli na 2 poznavacky pocas svadobnej cesty..nase"zlate"obrucky su v nasich zazitkoch a spomienkach.

Strana
z2