icon

Tehuľky po IVF. Pokecáte?

rebeka33
24. jan 2011

Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.

Strana
rebeka33
autor
24. jan 2011

Prepáčte za preklepy. ešte som to chcela opraviť a ono to odišlo a nedalo mi možnosť opraviť to.Ale dúfam,že ste to pochopili. Sorry, blbý začiatok. 😀

kefalinek
26. jan 2011

ahojcek mozem sa pridat ?

wera
26. jan 2011

ahojky, aj my sme po IVFku 🙂

kefalinek
26. jan 2011

@wera ahojcek ale co nehovor moja, kde sa mi este nestretneme 😀 😀 😀 😀 😀 vitaj

wera
26. jan 2011

@kefalinek 😀 😀 😀 😀 😀 aspoň sme pekne v kontakte 😉
a Vám sa ako darí? nemáš ešte tehuľkovanie napísané v pase... v ktorom tt si?

lucia00123
26. jan 2011

ahojte baby ja som ivf podstupila 1.11.2010 a teraz som v 15 tyzdni a cakam trojicky:_D

kefalinek
26. jan 2011

@lucia00123 trojicky uff to bude veselo nebyva ti moc zle??

lucia00123
26. jan 2011

práve že mi vobec nebýva zle uplna pohodka az nato ze mi nejako rýchlo brusko rastie😀 a tysi po IVF?

wera
26. jan 2011

@lucia00123 jeeeeeeeeeeeeej trojičky, to moc gratulujem 🙂 🙂 🙂 a koľko embryjok ste vkladali?

lucia00123
26. jan 2011

no vkladali dve embryjka a budu s toho tri deticky.

kefalinek
26. jan 2011

@lucia00123 ano aj ja som po IVF, my sme mali vklad 27.12.2010 taky vianocny darcek 😀 😀 😀 😀 ,gratulujem k trojickam

lucia00123
26. jan 2011

no veru pekný vianocný darcek. Kolko ste vkladali? asi dve ze

kefalinek
26. jan 2011

dve sme vkladali

wera
26. jan 2011

@lucia00123 takže budú jednovaječné dvojičky a ešte jedna bábika? 🙂

rebeka33
autor
26. jan 2011

Ahojte @kefalinek, @wera @lucia00123 .Som rada ,že ste sa pridali. Tak ja som po 4 ivf a dvoch MA konečne v 12tt a pomaly začínam veriť,že sa to podarí. Práve vysadzujem lieky. Kedy vám kázali ich vysadiť vo vašich centrách. A čakáme dvojičky, na čo prišli až minulý týždeň na 3 USG.A to bolo prekvapenie 😀 😵 @kefalinek už si bola aj na USG? Prajem pekný deň a pohodlné tehuľkovanie. 🙂

wera
26. jan 2011

@rebeka33 ja som vysadila anopyrin a prednison v 8tt, v 11tt mi v nemocke vysadili utrogestan ale nasadili duphaston a ten som vysadila až v 14tt 🙂
gratulujem k dvojičkám 🙂 🙂 🙂 teda to sa to druhé babatenko pekne dlho skrývalo 😉

rebeka33
autor
26. jan 2011

@wera ja sa ho bojím vysadiť, hoci ako chráni to tehu.Ale vysadzovať to budem postupne až do 13tt tak to bude snáď ok. A prednison mi dali do 16tt, ale polovičnú dávku. 22tt to už máte aj morfologický USG? Povedali vám čo to bude,alebo je to prekvapko. 😀

wera
26. jan 2011

@rebeka33 neboj, od 12tt si už placenty vytvárajú potrebné hormóny a keď to budeš vysadzovať postupne tak bude všetko okey 😉 ja som mala tiež strach, ale nakoniec bolo všetko úplne bez problémov 🙂
mi sme už na morfologickom utz boli, všetko máme okey a čakáme dievčatko a chlapčeka 😀

rebeka33
autor
26. jan 2011

Takže tiež dvojky 🙂 a ešte tak super vám to vyšlo. Perfektné. No pozrela som tvoj album, trocha neskoro. Na USG bol mm s tebou? ja sa snažím zistiť či by mohol ísť so mnou , lebo on ich ešte nevidel a tak akoby ani neveril,že som tehotná a nie len tlstá 😀 😀 😀 . Určite by sa mu to páčilo. No 1.2. mám ísť na prvý morfolog. USG .
@lucia00123 obdivujem -trojičky .Ja mám trocha strach už z dvojičiek. 🙂 Budem ti veľmi držať palce.

andysok
26. jan 2011

Pripajame sa 😉

kosodrevina
27. jan 2011

gratulujem všetkým úspešným tehuľkám 🙂
to s tým utrogestanom zaujíma aj mňa, či už od začiatku 12. tt začať vysadzovať alebo až po skončení 12.tt teda až od začiatku 13. tt ?
a ešte by ma zaujímalo, v centre aj Vám, bez akýchkoľvek výsledkov, navrhli rovno amniocentézu? vraj IVF s ICSI je priamo indikáciou na amnio....
ja by som radsej počkala na výsledky z iných vyšetrení a až potom zvážila amnio...
@ wera, @andysok baby vo vyššom štádiu teho ste všetky amnio absolvovali?

andysok
27. jan 2011

@kosodrevina ahoj nie neabsolvovali, mala som odobratie krvy a na zakalde toho, mi nechali si vybat, ale dr.a genetik s ktorým sme sedeli nepriamo amnio neodporuca ale ani nevyvracia, ale ked sme uz boli rozhodnutí že nejdeme ( uznaj pri dvoch by to fakt bol velky risk) tak sme sa genetika opytali na jeho nazor a on ze sme sa dobre rozhodli, vies ak by tie vysledky boli dake horibilne, tak mozno ale pri beznom zvyseni nevidim dovod, akurat sme boli potom na morgologickom UZV..... :.)

kosodrevina
27. jan 2011

@andysok a môžem sa ešte spýtať, vy ste mali ICSI?

andysok
27. jan 2011

@kosodrevina fuuuu toto uz ani neviem, ale odoberali sa spermie aj vajicka, cize oplodnenie mimo matrenice....

rebeka33
autor
27. jan 2011

@kosodrevina mne v centre kázali od ukončeného 11 tt, takže som začala znižovať dávku v 12tt. Ja som bola s toho tiež dosť zmotaná. 😉 Na amnio ma nikto neposielal a jasné ,že sme mali aj ICSI a som pa MA . Najprv sa urobí skríning a kvalitný morfologický USG a len keby tam bolo veľké podozrenie a vy by ste chceli, vtedy robiť amnio. Počula som ,že je to dosť rizikový zákrok.
@andysok vitaj 🙂

kosodrevina
27. jan 2011

@andysok
@rebeka33
baby, ďakujem za odpovede 🙂
je toho ešte dosť, čo musím vyzistiť.... ale niekedy aj príliš veľa info je na škodu... blažená nevedomosť 🙂
na morfolog. ultrazvuk idem 01.02. a uvidíme, verím, že všetko je ok
všetko nejako stráááášne dlho trvá.... 🙂

rebeka33
autor
27. jan 2011

@kosodrevina aj ja idem 1.2 na morfo USG. 😀 . . Držím nám palce. No ja som radšej ,že viem všetky tie veci ,lebo prvé roky ma moja nevedomosť dosť stála a ďakujem babám na koníku ,že poradili. 😵 A veru ten čas sa taaaaak vlečie. Predtým boli vianoce, veľká noc ,dovolenka a rok fuč a teraz 2 týždne je dlhá doba.

rebeka33
autor
27. jan 2011

Baby,ešte som sa chcela opýtať, ak to nieje drzé. Tiež vám tak narástlo brucho a pribrali ste. Mne od stimulky sa nalepilo 10kg a to skoro všetko na brucho a vyzerám ako v 6 mesiaci. Len chcem vedieť či som pažroš 😀 ,alebo je to o.k.

katy2
27. jan 2011

Ahojte 🙂
Vsetkym vam gratulujem a prajem prijemne a bezproblemove tehu a zdrave deticky 😵 Inak ja som tiez byvala tehulka po IVF 🙂
@rebeka33 @kosodrevina idete na NT screening a nie na morfo uzv... na morfo sa chodi v 20 tt, v 12tt sa robi sijove prejasnenie a pripadne krvne testy a da sa pekne zistit ci je babo v poriadku, co sa tyka downa a inych genetickych vad.....

kosodrevina
27. jan 2011

@katy2 ďakujem, je to možné 🙂 moje prvé tehotenstvo 😅

Strana