Test na alergiu na striebro a zlato
Ahojte,
vzdy som vedela, ze na bizuteriu nereagujem dobre. Tak som si na Vianoce kupila dvoje strieborne nausnice, no po par mesiacoch som prisla na to, ze bolesti usi a okolia budu zrejme z nich. Dala som ich dole a po 2 dnoch mi vsetky bolesti presli. Lenze potrebujem nausnice, ktore by som mohla mat stale a zvazujem zlate. Vcera ma v zlatnictve prekvapili, ze existuju aj take pripady, ze su alergicke na jeden druh zlata a na druhy nie. No a moja dilema je, ako zistit, na co som/nie som alergicka. V dvoch zlatnictvach mi nevedeli povedat, ci taky test existuje. Povedali, ze musim vyskusat dane zlate nausnice nosit a potom uvidim. No 300 eur dat len tak za vyskusanie sa mi zrovna nechce davat, nemozem si to ani dovolit. Uz dvoje strieborne zostali v skrinke, nastastie neboli take drahe.
Prosim, nemate s tym skusenost? Mne by bolo jedno, ci by som vo vysledku mala biele zlato alebo hoci aj chirurgicku ocel, len uz si chcem kupit nausnice, ktore by som mohla nosit stale bez bolesti. Dakujem ❤
Ja som bola pred cca 6 rokmi u koznej tiez kvoli testu na kovy kvoli prstenom. A na chrbat mi nalepila taku naplast co som si v lekarni kupila a potom tusim po 24 a 48 h pozerala to miesto kde bola naplast ci su tam nejaké reakcie. Nepamatam si presne uz v akych casovych intervaloch som tam isla..
alergia vacsinou nie je na zlato a striebro ale na primesy ktore su v nich. nikdy to nie je ciste zlato a striebro. ja mam tak alergiu na olovo a nikel. nic mi nerobi chirurgicka ocel ostatne alergiu testy mi robil kozny

ja môžem len žlté zlato, biele mi robí zle