Tipy na minimalizáciu stresu a prípravu domu na predaj
Rozhodujeme sa a vlastne sme rozhodnutí, že sa chceme sťahovať, ale jedno čo nás brzdí je predaj domu. Máme tri deti a najmladsie má rok, zatiaľ len obchádza nábytok a plazí sa. Mám obavu pred tým ako budú chodiť ľudia na obhliadky. Rada by som obhliadky minimalizovala, lebo nemáme doma už dlhodobejšie návštevy a keď má niekto prísť, hrozne ma to stresuje, že dom musí byť tip top a obzvlášť, keď sa jedná o predaj. Veľmi sa toho bojím a neviem ako to zvládnuť, pretože pri 3 deťoch ten dom nebude nikdy môcť vyzerať ako z katalógu. Máte nejaké tipy ako ste to zvládli bez pomoci iných ludi? Kam chodiť počas obhliadok?
my keď sme predávali byt, tak sme my povedali, kedy môžu prísť.
Pozri budete sa sťahovať, takže nepotrebné veci môžeš zbaliť do krabice už teraz, áno aj hračky sa dajú vytriediť a bude hneď väčší poriadok (potom budú mať aj deti “nové hračky” keď im ich vyberieš po čase), pred časom sme predávali byt, nemuseli sme ho ani inzerovať, len sme to “rozrúbili” po známych, do 2t bol byt predaný, prvému človeku (známeho známy 😂), čo ho prišiel pozrieť, keďže som sa chcela vyhnúť práve tým zbytočným očumovačom 🙂
Ja ta chapem :D a preto sme predavali byt, az ked sme sa odstahovali… ale taku moznost asi nemas, tak jedine si fakt vyclenit tie 2h kazdy tyzden a predtym to upratat tip top..
@denkabemommy dom môžu predávať mesiace
@staromodna obhliadku dáš vtedy, keď ti to vyhovuje a muž s nimi pôjde do izby, alebo von nech máš čas a kľud na otázky.
Tak zase plus je, cim budes mat v dome viac zivota, tym to tam bude rusnejsie, tym bude menej casu na riesenie blbosti :DDD obhliaka sa spravi rychlejsie atd. Lebo bude urcit echodit aj vysoke percento obzeracov, co zaujem mat nebudu. zaklad je urobit perfektne inzeraty, kde je vsetko, ale aj pre cudzieho cloveka pochopitelne (nie niektori odfotia vanu, a myslia si, ze aky cool pohlad to je na ich kupelnu...). AK je riadny inzerat, podla mna ti copridu na obhliadku uz maju predstavu a vedia co idu obzerat.
A poriadok = nikdy som nereisila ludi a veci na obhliadkach, od toho sa clovek ma odosobnit, ved 99,9% veci z toho priestrou pojde aj tak prec.
No a ak predsa mas problem ostat s niekym v byte, beries deti, idete sa prejst a nechas robit obhliadku chlapa.
"bude chodiť vysoke percento obzeracov, co zaujem mat nebudu." - to vážne ? akože načo keď nemá záujem...
@deti95060810 tiež ma to prekvapilo, že ma niekto takéto " hobby"😀
@staromodna zbytočne stresuješ... obhliadka je po dohode oboch strán a je úplne jedno, koľko detí je v dome. Kupci môžu mať rôzne úmysly= niekto kúpi dom za 400.tisíc € a viac, zbúra, postaví nový... Iný z tvojho domu nechá len 4 steny a bude meniť dispozíciu... Ďaľší môže kúpiť váš dom aj s odretou podlahou, vymaľuje, nerieši a býva. My sme kupovali byt kde žili 4 deti, všetky boli na obhliadke, venovali sa svojmu, pre byt sme boli rozhodnutí hneď, vysekali dohola a urobili "novostavbu" Ten byt mal len 6 rokov 😉 Ak máš dom v dobrej lokalite, iné ťa trápiť nemusí. Ako by povedal dobrý americký maklér👉 Location, location, location 😉

@staromodna cas prehliadky si urcujes ty,raz do tyzdna si vyclen 2 hodiny a mas problem vyrieseny.
S detmi chod von a vybavene.