icon

To nevymyslíš - zážitky z urgentu

jaja1979
25. okt 2022

Ahojte dievčatá, téma na večer trochu na odľahčenie...
Nedávno si synator zlomil nohu, tak sme utekali na chirurgiu... Ako sme vyšli von na chodbu po ošetrení, predo mnou na lavičke sedí rytier aj s princeznou🤣🤣 originál,v železnom brneni, pod tym červený kostým. Princezná v dlhých šatach..no kukala som jak puk 😁
Som nevedela, či som si nepomýlila oddelenie, veď psychiatrický pavilón je o budovu vedľa🤣🤣...
Ako som sa neskôr dozvedela, na námestí mali predstavenie a mečom mu zaťali do prsta až do kosti 😱😱
No chudák... To nevymyslis...
Myslím, že zdravotaci by romány mohli písať....
Zažili ste aj vy niečo podobné? Podelite sa?

jankalukasova
25. okt 2022

Nezažila. Ale! Moja drahá babička mi rozprávala ako bola neraz s dedkom, nech odpočíva v pokoji, na urgente. Mal ťažkú astmu. Ešte ako mladá, vitálna žienka, v lete, do noci zavárala. Začula, že dedko, má opäť silný záchvat. Nezaváhala, utekala po auto, sused sa tiež ponúkol, že pomôže. Prišli na pohotovosť, najprv sa márne dožadovali pomoci ale nakoniec doktor prišiel a pomohol. Keď si babka aj sused vydýchli, babka zistila, že je v zástere, tielku, nohavičkách a nemá topánky, sused mal len tielko, trenky a papuče....

janai1
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
25. okt 2022

@jankalukasova r
@janai1
jedno lepsie ako druhe 😂 Super pribehy, s idstup casu na zasmiatie 😁

queeninthenorth
25. okt 2022

Ja pracujem na teda ne jiske ale keď som bola s manželom na urgente kvôli jeho zlomenine, vyskytli sa tam ťažkoodenci s dvoma dobitymi typkami 🙈 vysvitlo že chalaniska sa ozrali ako dogy a napadli policajtov a ti si zavolali o pomoc…no čo vám poviem ten jeden kričal na druhého Pedro veď z teba urobili zeleninu do šalátu…stále im bolo veselo a vyskakovali 😃😃 ale aj ja si dosť užívam všelijaké stavy to je pravda 😂👌

kukulienka999
25. okt 2022

Ja nemám úsmevnú, skôr smutnú, ako má na detskej pohotovosti nechali čakať s 15mesacnym dietatom v poradovníku s amputovaným prstom, poradie sa veaj má dodržiavať. Pred nami boli väčšinou deti 10rokov plus. Keď som po hodine čakania a plakania na vrátnici ukázala prštek doktorovi(na drzovku som vošla dnu) začal zjapat po personálne na vrátnici, či sú naozaj take sprosté alebo sa len robia preco má nechali tak dlho čakať s najvážnejším prípadom v čakárni. Prštek sa kvoli dlhému času zachranit nepodarilo…takže tak. Dnes ľudskosť nečakaj nikde.

kittykat22
25. okt 2022

mesiac spat sme boli so synom na detskej pohotovosti pretoze spadol a nemohol pohnut zapastim. Vtipne bolo, ako sme stali v rade na registraciu a pred nami a za nami dalsie deti s tym istym pravym zapastim 😅😅 Teraz tam stali vedla seba tri deti a kazde dieta si drzalo tu svoju pravu ruku.

qetka
25. okt 2022

Moja kamaratka aj jej manzel su doktori. On chirurg, Rozpravala nam jeho prihodu z urgentu. Chlapik chcel spachat samovrazdu. Rozhodol sa, ze skoci hlavou do cirkularky. Lenze ako skocil, tak samozrejme pud sebazachovy zafungoval a chlapik dal pred hlavu obe ruky. Takze mu cirrularka odrezala obe ruky v zapasti. Takze chlapika k nemu priviezli s tym, ze nema obe ruky. Takze ten namiesto smrti skocil zivy ale bez ruk. 🤦‍♀️

maxi2
25. okt 2022

Raz keď som si zlamala zápästie a som si pekne sedkala na urgentne. Prišli záchranári so starou babkou. Ale čo 😁 taký fešák bol záchranár čo ostal s babkou. Keď vchádzal do dverí musel sa zohnúť taký vysoký bol😁 potom ma striaslo či na mňa niekto nepozerá či naňho veľmi nezízam. Zistila som ,že všetky ženy naňho získajú nie len ja 😁 ešte aj tej babky dcéra s vnučkou naňho pozerali ako na zjavenie

maxi2
25. okt 2022

@kukulienka999 je mi to ľúto 😢 Človek len aby sa modlil a nedostal sa do nemocnice

ahhola
25. okt 2022

@qetka aaaaaaau🙆‍♀️

ahhola
25. okt 2022

@maxi2 no, niektorí medicínmani by mohli hrať aj agenta 007😃
Tiež sme na jedného cumeli, ze co robí na neurológii, keď by mal zarezávat v hollywuuude... Ale horšie bolo, ze sme ho vidali cez choroby príbuzného počas 3,...4 rokov a chudatenko, veľmi rýchlo tam zostarol.. . 💦

maxi2
25. okt 2022

@ahhola ja som toho záchranár už nikdy nevidela bolo to pred 14 rokmi. 🤞 Dúfam, že už ani nestretneme keďže by to bolo len pri niečom zlom aj keď bol fešák

ivka225
25. okt 2022

Bola som na urgente so sestrou. Ked sme prichadzali, prave odchadzal pan po osetreni - neviem, o co islo, ale asi nic hrozne, kedze odchadzal bicyklom. Kym som cakala na sestru, pan sa vratil - vrazilo donho auto.

21mirka21
25. okt 2022

Keď sa tu spomínajú ti fesaci lekári, hneď ma napadlo ako som v 9 mesiaci hovorila svojej lekarke, ze mam problem s hemeroidmi.. lekárka ma poslala do nemocnice .. pridem tam sadnem do čakárne cakam a cakam v poradi.. otvoria sa dvere pri stole sedi mlady pohladny lekar a pyta sa ma co mam za problem.. chcela som odist no nebolo cesty späť 😄😄 tak teda mi vravel aby som si lahla na bok na stol dala dole nohavice a ukazala ten moj problem 🤦 ahhhh

noami12
25. okt 2022

@kukulienka999 bože môj 😰😰😰 chúdatenko maličké, ľúto mi to je veľmi...
Až mam v sebe zlosť na takých ľudí...

maxi2
26. okt 2022

@21mirka21 to je asi jedno ja som sa necítila dobre ani pri dedkovi🤭

evulienkaslx
26. okt 2022

moja malá, 6 rokov mala, rozbila si hlavu, že ju museli šiť, revala ako tur, potom tam prišiel pán , ktorý mal vrazený obrovský nôž v stehne, vraj si niesol tácku s klobásou a šmykol sa na koberci,...moja malá hneď prestala revať a strašne sa o neho zaujímala a všetkým sa chválila, čo zažila...

letfenixa
26. okt 2022

@kukulienka999 tak toto je strašné!

bagerka
26. okt 2022

@jaja1979 vybrali sme sa na víkend na chatu. Malý mal niečo vyše roka, chôdza ešte nie 100%. Hneď ako sme prichádzali do chatku, bol tam taký kameňový chodník, malý asi zle stúpil, spadol, začal plakať. Doniesla som ho dnu, keď sa snažil chodiť, tak kríval, a jojkal, že bolí... tak sa dal na 4 a 4nožkoval... keď to neprechádzalo po 15 minútach, môj zavelil, že ideme na pohotovosť. V cudzom meste som teda gúglila. Prišli sme tam asi za 10 minút. Milá, staršia pani doktorka sa na neho pozrela, už vyzeralo, že ho to boli menej, ale poslala nás na ortopedicku pohotovost. Tam sme museli čakať asi pol hodinu. No a ked sme prišli na radu, môj syn sa sám vyšplhal na tú posteľ, proste už bol fit..keď sa opýtali, že prečo sme tu, tak už mi bolo trápne vysvetľovať, že spadol a n3chce chodiť, lebo už bol opäť to živé dieťa...no pozreli ho, zliezol a zacal pobehovať po celej ordinácií, šaškoval so sestričkami...no všetci si tam museli myslieť, čo za matka hysterka. Poďakovali sme a už nás nebolo. Musím podotknúť, že ja by som bola ešte aspoň hodinu počkala, ale otecko panikáril😁

markus1
Odpoveď bola odstránená
makica
26. okt 2022

@bagerka toto mi pripomenulo nasu prihodu, ked syn mal nejakych 6 rokov. Boli sme na ihrisku za kamaratom v inej mestskej casti a ako sa tak deti hrali na preliezke, syn zle doskocil a zacal sa velmi stazovat na nohu, ze on nemoze chodit..tak sme chvilku pockali a spanikarila som ja, lebo to bolo predvecerom a aby sme nemuseli cakat do rana, volala som manzelovi nech pride pre nas, ze sa ide na pohotovost. Len kym sme cakali na chirurgii, zrejme bolest ustupovala a uz to nebolo take hrozne ako sa na prvy pohlad zdalo. Vosli sme dnu, doktor mu pozeral tu nohu a pytal sa ho kde ho boli a on nevedel presne povedat, postavil ho dole z lozka a cuduj sa svete, syn bez problemov chodil. A sestricka na to, ze co fesak ty si nas chcel prist sem pozriet a manzel na to..to nie on, to manzelka vas chcela prist pozriet 🙂

rhodesian
26. okt 2022

Nie síce z urgentu, ale sanitka.
Mali sme vážnu autonehodu, niekoľko krát sme sa prevrátili, ja som vyletela oknom a dopadla o niekoľko metrov ďalej. Rebrá polámané, lopatka zlomená, hlava rozbitá, ruky dorezane, celá krvavá, otras mozgu, tvár dorezaná a veľmi zmätená. Prišli ku mne zdravotníci zo sanitky pozbierať ma zo zeme a prvá otázka bola : "kde máte rúško? Je korona!"
Sorry kamoš že som počas letu oknom nemyslela na rúško 🙈

amadea3
26. okt 2022

moja dcera si zlomila zapastie a ako sme cakali na urgente, prisiel tam chalan (pubertiak, mohol mat tak 14r) s mamou a ta nanho strasne hulakala, ziapala, az ho museli sestricky branit ze je uz potrestany dost-pointa je v tom ze mali zaplatenu drahu dovolenku do dajakej exotiky a mama (ktora si poznala dieta) mu pre istotu poschovavala vsetky sportove nacinia, aby niekde neprisiel k urazu. No a mlady si dva dni pred tou dovolenkou pozical od suseda bicykel, samozrejme ze sa na nom vyvalil a zlomil si predlaktia na oboch rukach😂

zuzuliatko18
26. okt 2022

Je to uz par rokov, na.silvestra som sila na novom sijacom.stroji a akosi sa mi zlomila.ihla.v prste. Na chirurgii mi to vybrali, celkom SA zabavali, ze maju aj ine na praci, ako riesit nepodareny ohnostroj a ze nie som taka.uplna rarita, ze uz Mali aj zamestnanca, ktory si nejako.pricvikol rynu k ruke (vo firme kde ich vyrabaju).

To boli celkovo take vtipne dni v nasej rodine, na Vianoce nam s bratom nasi kupili male auticko, ze ked nas.je doma tolko soferov, ze Este jedno SA uchosni. 26 ho prihlasili u policajtov, 27 ho brat na prvej jazde otocil na strechu. Kedze som SA nestihla previezt, kupili mi sijaci stroj, natrafili sme nam v nejakom povianocnom vypredaji. Nehovorila o tom, ze ked som si prezila.prst, oco dostal.od.maminy vynadane, ze si dovolil na Silvestra po.obede vypit jedno pivko, ale teda soferovat musel brat. 😁