kočky, tak sme sa teda rozšupli a sme už v druhej téme 🙂
píšte, píšte, píšte
a čakáme aj na nové prírastky 😉
potrebovala by som poradiť:
Máte niektorá osobnú skúsenosť s biolampou alebo bioptronom? no vôbec sa v tom nevyznám 😠 potrebujem zohnať pre maminu, mala bolestivý pásový opar, koža sa zahojila, ale vnútri stále veľmi bolííí 😢 😢 😢 a lieky od bolesti už nezaberajú 😝 ☹
Ďakujem za všetky rady.
ika moja svokra používa dlhodobo biolampu a nevie si ju vynachváliť, ak potrebuješ, zoženiem ti aj kontakt na pani, ktorá predáva tieto vecičky 😉
ahojte!
huraaaaaa! nico sa mi dnes prvykrat sam vypytal kakat na nocnik. mozno to bola len nahoda. ale vypytal sa a vykakal. 🙂 🙂
felixko: nico na nocnik chodi 2-3 krat denne. vzdy sa vycika a niekedy aj vykaka. ja som myslela nato, ze sa nevypyta sam. 😉
krasne fotky. ninka je ina modelka. 🙂
ika: my mame biolampu - bioptron (je to to iste) doma uz neskutocne dlho. je to vynikajuca vec. ked pojdeme byvat sami, isto si ju kupime aj my.
ahojte 😉
ika, aj sofinke sa teraz v poslednom čase začal viac rozviazovať jazýček... "najlepšie" slovíčka ju naučil tata, keď som bola v porodke: bďo (brďo) a bla bla bla... 😝
sofi tiež nechce veľmi sedieť na nočníku
inak - počko - no comment 😠 🙄 ja som dnes normálne v byte prikúrila, veď je len 10 stupňov vonku 😝
baby ahojte,
juuuuj my mame za sebou strašny vikend.Maly začal v piatok vrackat asi 3x a potom ho prehanalo.Tak som mu dala dietu,len čaj a suchare,lebo vypitoval jest.Ale mlieko som mu nedala až dnes prvy krat.Ja som bola ako tak v pohode ale v sobotu večer neonrmlane krče do brucha,ako keby ma nožom rezal.Nejako som zaspala ale nad ranom som utekala na WC-ko a nevedela som z ktorej strany sa otočit či zadkom alebo predkom.No hroza.Ešte že som včera stravila cely den u mamy a o Filipka sa mi postarala.Neprajem nikomu na svete.Inak že je ta črevna chripka rozširena tak davajte pozor na detičky a aj tehulky.
samko sa už pár dní načahuje za hračkami, ktoré má povešané v postieľke 😉 chytá ich ručičkami a obzerá si ich... a tiež sa mu páči kolotoč, ale asi viac ho tá hudba zaujala... inak takto dlho nevydrží, vyžaduje si omnoho viac našej pozornosti, než sofi... ale to je asi normálka 😉
sofinka sa nám začala v noci budiť (cca medzi 2 - 3hod.) a strašne narieka.... asi štvrtú noc sa to opakovalao... nevieme vôbec, čo jej je, či sa bojí tmy alebo čo 😕
vzali sme ju k nám do postele, ale chcela mať ešte aj zasvietené... no potom už začala príliš vymýšľať... dnes v noci som ju nechala v jej postieľke, ale som jej vytiahla žalúzie, nech má svetlejšie v izbičke... síce zaspala, ale potom ešte asi 2 hoďky pomrnkávala 😒
večer vôbec nemá problém zaspať sama v izbičke.... doteraz sa nič také nedialo, tak vôbec neviem, čo jej môže byť 😨
bubi - my sme si to isté "odkrútili" asi pred 2 tt 😝 😝 všteci - okrem samka... ja som z toho až horúčkovala 🙄
prajem skoré uzdravenie 😉
ahojte,
dejna: takéto noci máva občas aj ikuša, tiež sa mi zdalo, akoby sa bála tmy 😕 keď som zasvietila, sa upokojila, ale už zasa nechcela spať. A preto sa v noci občas hrávame v obývačke, niekedy aj dve-tri hoďky 😝
bubinko: ja som mala raz taký stav, že sedela som na WC a na kolenách lavor - človek vtedy netuší, odkiaľ prv vytečie 🤐 😝 😝 😝
počko katastrofa, ale my máme v byte teplo aj bez kúrenia a to máme na spálni stále otvorenú vetračku.
ika - no dúfam, že je to len dočasné... lebo ja mám teraz také noci, že som aj 5 hodín v kuse hore 😝 .. keď sa konečne sofi upokojí, tak už zasa chce papť samik... našťastie, si samko zvykol v noci spať, len sa napapá a zaspí 🙂
my by sme tiež so sofi vydržali bez kúrenia, ale sami je strašná "zmzlinka" ... jemu je každú chvíľu zima, štikúce a má studený noštek ☹ neviem, čo by robil, keby sa narodil v januári 😀
strašné to počko, fakt! minulý rok boli už v apríli skoro 30 stupňové horúčavy 😎
to je jasne, že je samkovi chladnejšie, veď je to malinkatý tvor 😵 aj ike keď je zima, hneď má štikavku 😅 a to je oproti samkovi stará koza 😀 😀 😀
ika 😀 😀 😀
ale tie detičky sa zdajú bať fakt veľmi veľké oproti tým novorodencom 😉
zdajú "byť" - malo byť
jáááj, veď rastú ako z vody... babka iku nevidí dva dni a hneď hovorí, že narástla 😕
a teraz ti krpčekovia spinkajú? aj ikuša zalomila o 12,20
sami spí, zaspal mi na bruchu, tak som ho opatrne preložila a sofi práve tancuje 😀
už má poobedný spánok zasebou? 😕 ja už čakám, že sa ika každú chvíľku zobudí. dáme fazuľovú polievočku(to zas bude paľba do plienky 😀 ) a ideme von, ak nebude pršať.
hej rastú... ja sa smejem, že samkovi zaína byť malé prvé oblečko (veľkosť 50) a začína dorastať do 56 😀 😀 a to bude mať už 7 týždňov
ale kdeže.... ona zalomí až tak okolo tretej... neviem, ako ju mám "prestaviť"... lebo vtedy chodíme von a na ňu dojde ten spánok väčšinou vonku... buď zalomí, alebo nespí vôbec a večer je jak 100 čertov 😝
ale zas, už si nedáva šlofíkov... potiahne aj 1,5 hoďky spánku 😉
ja sa pamätám, že aj ika bola dlho vo všetkých vecičkách taká stratená a odrazu som kupovala už 68 😉
ahojte,
dejna aj ja som prikúrila, lebo je fakt kosa.
čo sa týka toho budenia, naša Ninka sa tiež už 4 noci po sebe budí okolo jednej s plačom. normálne spí, oči má zatvorené a plače 😒 mne to pripadá, ako keby mala nočné mory.
mne tiež potvorka spí. ešte stále je usoplená, už som z toho na nervy. veď ten bacil by mal byť citlivý na tie ATB, ktoré dostala, tak nechápem, kde tie sople furt berie. už si začínam myslieť, že to bude alergia.
a ešte vám napíšem, čo zas malá ráno zapotila na posteli. pozerala na strop v spálni a hovorí: "ježiško, maria, maria" a je, že kde sú Ninka, čo sa na teba pozerajú? a ona: "vŕtajú, tam". už je z toho vŕtania chúďa celá obláznená, doma stále niečo dorábame, vŕtame a ona už má z toho vidiny.
a to ti sofi spinká 1,5h vonku? 😕 to ika vonku zaspí max. na 20-30min., no doma je to v priemere cca 2hoďky. Dávam ju spinkať tak 12h-12.30 podľa toho, kedy sa ráno zobudí 😉 Dnes sa zobudila o 9,15 a uložila som ju o 12,20 a ani raz sa neozvala, hneď asi zaspinkala 🙂
tak a je tu už som mnou aj ikuša... majte sa
felixko, ninka má teda hlášky 😀 😀
ja som brala už asi týždeň atb, a etše furt tam ten hnusak bol v kontrolnom výtere 😠
ika, vonku spí cca hoďku.... ťahá dlhšie, než keď bola bábätko 😀
baby, nemáte nejakého známeho homeopata, resp. nepoznáte nejakého odborníka na homeopatiu?
felixko ja poznam len dr.Sucha ktory sa zaobera aj homeopatiou.Inak nikoho ineho.
dejna a felixko a čim si to doma prikurujete? 😖
bubi, normálne rádiátorom 😅 som ho skúsila ráno zapnúť a kúri sa... síce slabšie, ale postačuje 😉
teraz som volala kvôli tomu nášmu buggypodu... vraj mi ho nedodali, lebo momentálne nebol na sklade a teraz čakajú dodávku nového typu z anglicka..... takže ak ešte nejaký týždeň - dva vydržím, dajú mi ho za pôvodnú cenu... na tomto novšom type sa dá polohovať aj opierka chrbta, čo je super... budeme musieť ešte chvíľu jazdiť s 2 kočíkmi
a nam prečo nejde radiator?
bo fakt super počko 😠 😠 😠 ja som už všetky teplé veci odložila 😝 😠 dnes sme boli celý deň doma, ale nejako sme to vydržali 😅 dve tretiny z poobedneho hokeja sme boli vo vani, aspoň mal tata voľné pole 😀 😀 😀 a ika už spinká 😕 veď dnes bola hore už od 7,30, čo u nej nebýva zvykom.
felixko: aj ja budem musieť niečo vymyslieť s tým nočníkom (nálepky super 😉 ), veď keď fungujú holuby a mačky, tak dačo vymyslím 😀 😀 😀
katinka: aj ika sa teraz posledné dni pustila do rozprávania oveľa viac, a stále pribúdajú nové slová. včera pribudlo do slovníka TETA 😵 prvé slovo, kde sú rozličné samohlásky 😉