Tretie bábo - áno verzus nie - a prečo?
Mám 34 rokov manžel 38rokov.Synov máme 10 a 7ročních.Nebránime sa otehoteneniu,nuž ale naša cesta za prvými dvomi nebola ružová k prvému sme sa dopracovali po kľukatej ceste clostylbegyt následná výmena gyn.,folikulometrie,diagnostizácia PCo syndrómu cykly 58-62dc vyvolávania,potom zastavovania ms duphaston branie 10cyklov,manžel 40% životaschopných spermií brania ACE zinok.Medzi synmi 3odišli v 5-6tt brania duphastonu aj Inofolicu potom sa zadaril aj ostal pred 3mi rokmi nám umrelo v 10tt následoval kyret.po ňom ma prepadla depresia pol roka sme sa chránili len condómom odvtedy nič,pracujem už 2rok okolo nás sa rodia detičky a tak nostalgia nás prepadla,hoc pri smenách sa za tie roky nezadarilo ale vyslovene sa nesnažíme,keď máe chuť sa proste nechránie.mužová sestra má už 40rokov a 3ročného syna a 2ročnú dcérku začali sa snažiť mať tretie spoločné keďže súvzatí len 4roky od bývalého partnera má už 21ročného syna.Brat má 33rokov tento rok a jeho žena 27 teraz sa im narodil po 7ročnom synovi druhý synček.Má niekto podobnú skúsenosť a zadarilo sa aj pri takomto náhodnom milovaní že ste počali bábo?A úspešne donosili?
@tosomja Ďakujem za odpoveďa trošku aj závidím v dobrom 🙂.Ja som mala rizikové obe vracala som do 20tt chudla aj hospitalizovaná som bola otvárala som sa od 32tt pri rpvom a druhom od 30tt aj kŕčové žily prišli v druhom tehu v 5mesiaci čo bolo dosť boelstivé :-/ zato pôrody sommala rýchle a bez problémové 🙂
@alison11 pri prvej som ani nevedela že som tehotná, do posledného dňa som robila, tancovala, ešte deň pred sekciou som sa kúpala v bazéne bola studená voda, svokra sa chytala za hlavu, aby som jej tam neporodila 😄 pri synovi som si to najviac užívala, ale zase som mala veľmi nízky tlak, tak vkuse som odpadávala 😁 ale mohla som si dovoliť oddychovať, aj prácu som mala takú, že som si mohla vyložiť nohy. Staršia už je samostatná, veľa pomohla. No a posledné tehotenstvo už ma bolela jazva, nízky tlak...ale neuvedomovala som si to, predsa synček má zamestnal a ani neviem kedy a už som bola v pôrodnici.
A teraz je to také pekné, keď tlačím dvojkocik alebo malíčku mám v šatke a synček uteká predo mnou. Alebo za rúčku. Ako je starostlivý, pusinkuje ju, dáva cumlík, hladká. Drží za rúčku 😍
moja známa...
prvé bábo mala ešte na VŠ. O ďalšie sa s manželom snažili roky. Keď to už dávno vzdali a dcére robili svadbu - zadarilo sa. Obaja mali už po 40tke. Všetko dobre dopadlo. Svadbu dcére vystrojili, s dcérou potom spolu kočíkovali detičky - každá to svoje... 😉
v súčasnosti známej syn ide do 8 tr. - je to spolužiak mojej dcéry - inak je to asi najmúdrejšie dieťa v ročníku...
@tosomja A plánujete tretie?
@deti95060810 No to je riadny vekový rozdiel,nuž ale to je len o dvoch deťoch,moja témaje amť tretie či nie pozdejšie.
Mám 7, 4 a 3 mesačného. Som úplne šťastná, že sa zadarilo. Nechali sme to viac menej na náhodou. Život zariadil posunutie ovu, tak sa stalo. Veľmi sme chceli 3, ale už som sa bála. S prvým som mala tehotenstvo rizikové od 26tt. Pri druhej vyšlo riziko Downovho, takže obe tehotenstva zle. Zároveň obaja boli sekciou, takže aj toto tretie bolo. Pri tomto 3 som síce mala duphston od začiatku po 12tt(spinenie a slabé krvácanie), ale to bolo všetko. Celé tehu úplne super, aj sekcia bola naj. Takže ja som straaasne šťastná. Každý deň ďakujem, že mám troch. Ja mám 33 manzel 35
@alison11
@mishach Ďakujem za tvoj príbeh 🙂 Ja som bola od začiatku riziková nízky,tlak,chudnutie,vracanie do 20tt pri oboch a skoré otváranie.Moc som si tehu neužívala skôr obavy či je snimi všetko ok.U druhého v 8mes. som musela cestovať do Ba na sono lebo na poradni sa môjmu gyn. nepozdávalo srdiečko ktoré sa v Ba javilo zdravé po pôrode až bolo zistená arytmia srdiečka u synčeka tak aj chodíme na kardiológiu na kontroly.
@alison11 no aj ja aj môj muž mame rovnaky vek. ako vy s mužom.
Syn bude mať v 10, dcérka by mala 5,5 (zomrela 2 dní pred pôrodom), syn má 3,5..
Túžila som mať ešte tretie (resp štvrté) dieťa. Nevedeli sme ci áno, či nie, váhali sme.
Tiež som mala vždy rizikové tehu. Okrem toho aj potrat. Pco, chvíľu sme chodili do car. Vždy som brala hormóny až príde ovulka.....
No.. Chcela som ísť do školy, chceli sme cestovať.....
Odkladala som to rozhodnutie o rok ci dva.
Nastúpila som do práce, maká som pár dní pred prijímackami do školy, a zistila som, že som tehotná. Nesnažili sme sa, a v podstate ani netuším ako k tomu došlo. Teda mali sme styk v ten mesiac len 2 krát ( brala som ATB, bola som chorá, stresy koli škole a novej práci) a aj to tesne pred očakávanou menzes a potom v čase, kedy už mi menzes meskala.
Myslela som, že nechodí, koli stresom, tréningom na preteky, práci....... Jaaj a ono ja nosím pod srdcom ďalšie bábätko.
Vybralo si nás, prišlo nečakane, ale veľmi sa tešíme. Vyriešilo tu našu dilemu, ktorú riešite teraz vy s manželom. A považujem to za malý zázrak. ❤️
Som v 16 tt a tehotenstvo mam úplne super. Keď odmyslím nejaké zvracanie a nízky tlak, všetko je ako ma byt. Ani pri jednom z predošlých som sa fyzicky necítila tak dobre.
Držím palce, aby nech sa už rozhodnete akokoľvek, ste boli spokojní doma všetci 🙂
@zafir01 Jej Ďakujem krásne teším sa svami 🙂 Tak ja som nastavená keď príde budeme sa tešiť,ak nie tak zrejme námnie je súdené mať. Nechávam to na Pána Boha,vie dobre ako som veľmi chcela prvého a nešlo to roky a aká som bola po 3ťom potrate pred druhým synom rozhodnutá už viac nemaťchela som nastúpiť do práce a prišlo to vtedy a pred 3rmi rokmi som ssa vzadal potom čo som bola na pohovore do práce som zistila že čakám bábo,vzdala som sa práce aby ostalo kvôli rpedošlím rizikovým,nuž opustilo nás a práca tiež už bola obsadená :-/ Teraz robím už 15mesiacov. Kým by som otehotnela snáď aj 2roky budem mať odrobené,pri predošlých som mala len rodičák čo som nemala 2roky odrobené na materaskú nárok. Pred prvým som konečne mala prácu ktorá ma bavila a páčilo sa i tam ešte som bola v skúšobnej dobe 3 mesiac. keď ma hospitalizovali a gyn. dal na rizikovú pn-ku do pôrodu druhý syn sa naroil 2 roky a 9mesiacov po prvom,takže som medzi nimi nerobila.Momentálne práca je ok aj náročná,ťažká aj 12kg krabice ukladáme na paletu čo balím mrazenú zeleninu občasaj30sáčkov do jednej krabice sáčky min. 250g-2,5kg majú hmotnosti najľahšie sú 300gmové po 8ks najťažšie 2,5kg-2,6kg rozdiely sú v hmotnostiach 4x dojednej krabice prípadne 10ks halušiek do jednej krabice a to majú väčšinou 1020g. A je mi veľmi ľúto že vám umrela dcérka ☹ Snáď sa dočkáte tento krát zdravej dcérky nech vám robí radosť a chalani pomáhajú.Ja by som bola veľi rada,keby do tretice máme dcérku keďže od svokry som už dostala,že zrejme jej vnučky neviem vynosiť a tie som potratila ☹ Ja si to nepripúšťam mala som párkrát sny úplne živé a vnebi mám aj synov dvoch aj dcérky dve,podľa lekára zrejme malinejakú vadu a lepšie prísť one skôr ako sa snimi trápiť po narodení,veľa krát mi táto fráza pomohla ostať nad vodou zo zdravím rozumom.
Tak a nakoniec sa to vyriešilo samé už sa len modlím,aby ostalo aj poprosi mojej ťažkej práci nechcem to vpráci ešte roztrubovať keďže aj naposledy som sa práce vzdala pre bábo a ono umrelo v 10tt ☹ Tak po bud. týždni sa dám vypísať na očr odýchnem si uvidím ako mi bude zájdem na gyn. a zrejme nejak striedavo budem na pn-ke aj pracovať,len aby mi ubehli 2roky práce do TP. 12.4. mi kalkulačka vyhodila podša poslednej ms a 2roky bude 14.4. Ak máte nejaké rady ako toto vyriešiť.Pochopte nechcem majstrovi povedať o tehotenstve,počula som už od žien že ich ako tehotné nešetril.A zas ak by neostalo nechcem prísť o prácu.Mám totiž problém vynosiť dieťa a tento gyn. naposledy ma neposlal na vyšetrenie po tom potrate,vraj mám dve nevidí problém,darmo som mu hovorila,že dlho sa nedarili a že medzi nimi 3 odišli... na blízku iný gyn. niet.
@zafir01 Tak ja pracujem v mraziarni kde sa ukladá mrazená zelenina a halušky do kartónov a tie ťažké kartony na paletu aj do výšky...tak uvidíme čo povie gyn. Ale zas príliž skoro enchcem byť na pn-ke aby nedajbože neodišlo a potom by som aj o prácu prišla aj o bábo,proste asi po bud. týždni zájdem k detskej na očr zo synmi odýchnem 10dní za ten čas stihnem gynekologa potom má prísť kukurica na linku a tam chodievame z baličky vypomáhať čo je ľahšia práca a pozdejšie by som šla na pn u obvodného proste aby som nebola nejak podozrivá a snáď si tak aj odrobím ešte nejaký čas uvidím ako zdravie dovolí a gyn. čo navrhne.

Ja mám 11r dcéru, 17m syna a 2 mesačnú dcérku. Neľutujem. Máme veselo. No ja som otehotnela na prvý šup a tehotenstvá boli bezproblémové.