Úprava digifotiek -rámiky, pozadia.V akých programoch?

zunka
7. aug 2006

Ahojte maminky a skoromaminky, v albumoch máte krásne upravené fotky. Rôzne rámiky, pozadia s detskými motývmi. V akých programoch to robíte?

kaciatko81
7. aug 2006

ajoj, co takto sa pohrat s photoshopom 😉

zunka
autor
7. aug 2006

nemám Photoshop. Mám Corel, Gimp, PhotoFiltre a nejaké rámiky, ktoré pridávom v PowerPointe. V Photoshope sú už aj hotové rámiky, do ktorých sa vkladá fotka. Nejde mi o úpravu fotiek, že napr: červené oči, zaostrenie, vymazanie nežiadúceho predmetu z foto, lesklé čelo - to viem. Ale chcela som tie vecičky, ako napr. v strede fotky je portrét dieťaťa okolo je kruh z ruží a také rôzne obrázky.

kaciatko81
7. aug 2006

zunka, myslim, ze v coreli v pohode zvladnes 😉 musis mat tie obrazky, ktore chces pouzit a potom sa uz len "hras".

zunka
autor
7. aug 2006

no veď práve o tie obrázky mi ide, fotky si viem upraviť-vylepšiť, ale tie pekné obrázky čo sa tam vkladajú 😒

kaciatko81
7. aug 2006

zunka, skus library, tam byvaju obrazky, alebo si staihni, co ta napadne 😉 a to tam vkladaj. ty chces vediet odkial su tie obrazky?

zunka
autor
7. aug 2006
zab_ka
7. aug 2006

jeeej to je krasne, toby som aj ja chcela vytvarat!

zunka
autor
7. aug 2006

zabka, ja mám nejaké rámiky v práci v PC, ale chcela som aj ďalšie, tie moje sú už také okukané(pre mňa). Môžem Ti ich poslať zajtra

zab_ka
7. aug 2006

ano poprosim na zab_ka@azet.sk daaakujem 😵

zunka
autor
7. aug 2006

dúfam, že zajtra nezabuden, ak Ti to nebude chodiť, tak sa ozvi, lebo je tu možnosť, že v robote na to zabudnem. Ale budem sa snažiť, ty si mi dnes pomohla s tým PhotoFiltrom 😉

madeleine
7. aug 2006

existuje program Photofiltre, od kohosi som dostala tip... je tam pár nápadov... potom v PC treba najprv spustiť program a cez neho otvoriť obrázok, ktorý chcete upraviť.

http://www.photofiltre.com/

ena
7. aug 2006

made, ja ti dam, ze od kohosi 🙂))

zunka
autor
8. aug 2006

PhotoFiltre mám, chcela som aj niečo iné - pre mňa nové a neokukané

madeleine
8. aug 2006

takže mám to od eni... 😅 sorry 😔

kaciatko81
8. aug 2006

zunka, prepac, to ti neporadim, ja si take veci najradsej robim sama 😅

kamilecka
8. aug 2006

Ena.Made skusala som ten program,zatial sice v nom neviem pracovat ale ide to dakujem 🙂

janka75
18. aug 2006

Ahojte, moze mi niekto prosim poradit / po lopate / ako spravim z jednej fotky napr. sepiovu / to zvladnem / a cast z nej napr. postavy, alebo kyticu zachovat v povodnych farbach vo Photofiltri ? Nejako sa mi to nedari. Dakujem pekne.

zunka
autor
21. aug 2006

tú časť fotky, ktorú chceš urobiť sépiovu si označ mišou - pekne obkresli tvar a potom daj na sépiu - a ono Ti to zmení na sépiu, len tú časť čo si si označila.
Ešte viac podrobnejšie?

kaciatko81
21. aug 2006

zunka, podarilo sa ti najst nejake tie ramiky? priznam sa, ze som zatial nemala velmi cas hladat, ale zatial som nenasla. tak prepac, myslela som, ze to bude jednoduchsie... budem hladat dalej, snad na nieco natrafim 😉

ivet
21. aug 2006

Holky, zkuste si na netu stáhnout (myslím, že to bylo na wéwéwé.stahuj.cézet) program MonkeyPhoto...já ho měla a je to super....bohužel je to jen "omezená" verze, kterou je možno využívat 30 dní (tuším), pak to přestane fungovat a bude Vás to vyzývat, ať si koupíte plnou verzi (stojí něco kole 1.000 :o(( )...já v tom prográmku upravovala naše fotky do kalendáře, který jsme s manžele dělali....teď už mi bohužel neběhá....ale docela uvažuju i o jeho koupi (až bude Kulíšek na světě, hodně to určitě na úpravu jeho fotek využijeme)...no ale to uvidíe podle peněz 😉

zunka
autor
22. aug 2006

kaciatko: v programe PhotoFiltre niečo také vyrábam, nie len obyčajné farebné rámiky, ale aj rôzne vzory

nevesta
22. aug 2006

Ako sa to tam vyraba?

zunka
autor
22. aug 2006

nevesta: máš stiahnutý PhotoFiltre? mohla by som Ti sem napísať presný postup, ale neviem či myslíš v tomto programe a či ho máš.

kaciatko81
22. aug 2006

zunka, dakujem 🙂

zunka
autor
22. aug 2006

tessa: tak aj pre Teba je tu ten postup, dúfam, že ho napíšem celkom jednoducho. Takže najprv treba mať spomínaný program PhotoFiltre(česká verzia) a môžme ísť na to. Otvorte si v ňom fotku, ktorú chcete upraviť.
1. Myšou kliknúť na ikonu PhotoMasgue ( hore v druhom riadku medzi ostatnými ikonami-tlačidlami)
2. Myšou kliknúť na znak žltej otvorenej knihy a teraz si vyberiete vzor rámika aký chcete (v pravo sa Vám zobrazuje náhľad na ten rámik) napr:Vodovky a potom Otvoriť
3. Teraz si možte vybrať farbu rámika. Musíte mať ale Barevný režim nadstavený ako Barevný. Vyberiete tú farbu a dáte OK. No a na fotke sa spraví farebný rámik.
4. Ak tento rámik nechcete mať len taký jednofarebný, tak si musíte zopakovať bod 1 a 2. Potom Barevný režim dáte nie Barevný ale Vzor. A trošku nižšie pod tým si vyberiete Vyplňovací vzor - no a tam si už vyberiete hocijaký vzor - buď z tých ktoré ponúka program, alebo z hocikade z PC.
5. A ak tie rámiky nechcete farebné, ale len trochu rozmazať okraje na fotke, tak zopakujte bod 1 a 2. No a potom Barevný režim dajte na Gaussovo rozostření a ono Vám rozmaže miesto, kde mal byť rámik.

Neviem či sa to dá z tohto pochopiť, ale ak je to nejasné, tak rada ešte poradím

nevesta
22. aug 2006

Zunka ano mam 🙂

zunka
autor
22. aug 2006

tak skús ten postup, čo je hore vyššie napísaný, malo by to fungovať

nevesta
22. aug 2006

Zunka, dakujem presne tak som to potrebavala popisat 🙂

janka75
22. aug 2006

Zunka, velke dakujeeeem. Dnes to budem skusat, dufam, ze sa mi to podari. Chcem si upravit svadobne fotky, lebo sa mi vobec nepacia. ☹ .

zunka
autor
22. aug 2006

medzi ikonkami hore sú aj také čiernobiele štvorčeky - to je keď chcete celú foktu mať čierno bielu, alebo hneď vedľa Zašlá fotografie. Ale ak chcete mať foto v nejakom farebnom nádychu, tak tam zase treba ťuknúť na ikonu Barevný nádech.