icon

Má zmysel v niektorých prípadoch nemať deti?

15. mar 2024

Asi ma tu bude veľa žien nenávidieť, ale rozmýšľala som nad týmto. Áno je to zásah do súkromia, dá sa takáto vec aj zneužiť.

Sú deti, ktoré žijú v chudobe, o hlade, v chorobách, špine, sú týrané. A predsa sú, nebolo by možno lepšie v niektorých prípadoch nemať deti? Možno nejako vzdelávať takéto matky, prípadne im pomôcť predchádzať takýmto situáciám. Deje sa to aj tu na Slovensku nie len v zahraničí. Len nerozumiem tomu, prečo má alebo chce mať žena deti, veľa detí, keď sama nemá kde žiť, nemá sa ako uživiť, nemá základné potraviny.
Je toto spravodlivé a správne ?

Strana
z3
lucia.t
15. mar 2024

Myslím, že mnohé ženy zo slabších pomerov by možno ani nemali toľko detí, keby mali peniaze na antikoncepciu. Prípadne im náboženstvo ATK zakazuje a metóda plodných a neplodných dní je nespoľahlivá. Ďalšia vec: pri antikoncepcii výrazne klesá chuť na sex, občas ju aj úplne zabije (skúsenosti žien z môjho okolia, aj moje), má mnohé nežiadúce účinky.

andreatytler
16. mar 2024

Tiez som sa svojho casu doslova hnevala na zeny z krajin kde je hladomor a deti im v naruci umieraju od hladu ze preco to dopustili. Ved ked vidim ze vsade naokolo ludia umieraju od hladu, nedovolim chlapovi aby mi urobil dieta. Ale myslim ze tie zeny nemaju volbu. Je to uplne iny svet v ktorom nefunguje myslenie ktore mame my europske zeny a preto to nedokazeme pochopit. Aj romky ziju v uplne inom svete. Ine pravidla spolocnosti, ine myslenie.

autor
16. mar 2024

A práve z toho dôvodu by bolo možno lepšie vzdelávať tieto ženy, prípadne dať im možnost antikoncepcie, sterilizácie po určitom počte detí. Nie zakazovať niekomu otehotnieť ale skôr robiť osvetu a ponukat pomoc takýmto ženám

andreatytler
16. mar 2024

To treba vzdelavat celu spolocnost. Podla mna zeny v tej Afrike nemaju dovolene ist na sterilizaciu alebo brat antikoncepciu, lebo nemaju pravo urobit toto rozhodnutie. Je to proti nabozenstvu, alebo pravidlam spolocnosti, alebo to jednoducho muz nedovoli.

Strana
z3