V akom prípade by bolo možné vykonať sterizlizáciu u bezdetnej mladej ženy?
Baby mam taku otazku ak ma baba 33 rokov v zivote nemala dieta nikdy neotehotnela aj ked nemala antiku moze poziadat svojho gynekologa o sterilizaciu ked ma zavazny zdravotny problem? Aky zavazny musi byt aby povolili sterilizaciu a poistovna nieco uhradila?
@veronikaszabova a nevies v akej cenovej relacii sa to pohybuje?
Toto čo si uviedla nieje zdravotný dôvod. Teraz sa berie iba zivotohrozujuci stav matky, iba to je dôvod. Mne robili pri cisárskom za 100 eur, inak myslím že 250 eur. A to som mala aj papier od hematologicky že nesmiem antikoncepciu.
@bielavlcica kazda nemocnica ma svoj cennik.
Pozri si, kolko stoji sterilizacia u vas v nemocnici.
@veronikaszabova Ani viac cisárskych sa nepovažuje za zdravotný dôvod. Ja mám tri, viem o čom hovorím a to som trombofilik.
A ked je to z genetickeho hladiska ze je vysoke riziko postihnutia dietata? A je to bez akehokolvek sance ze sa narodi zdrave dieta?
@pininka1 u nas po 2 cisarskych nemaju problem urobit sterilizaciu zo zdr.dovodov.
@bielavlcica to nie je dovod na sterilizaciu
@bielavlcica také genetické postihnutie neexistuje že je bez šance že sa narodí zdravé dieťa.
@bielavlcica tak na to máš zdravotné dôvody, tak sa treba dohdonúť s lekármi a všetko riešiť s nimi, isto sa dá s cenou niečo robiť ak máš vážny dôvod...
@jana2679 v den sekcie? Tym padom porusili zakon - musi ubehnut 30 dni od podania ziadosti ( to je doba, kedy si to mozes rozmysliet )
@veronikaszabova podpisovala som so spätným dátumom
@veronikaszabova Celkovo v jej prípade porušili zákon, ale to je u nás bežne.
@ave17 joooj, pockaj tu prednasku. Dnes uz jednej odpisovala, ked jej pisala na jej pravopis 🙂
@bielavlcica pozor ak by si chcela napr.v buducnosti deti cez ivf napr.za pomoci darovaneho vajíčka ak si podstúpila sterilizaciu alebo interupciu poistovna umele oplodnenie nepreplatí,ja som teraz podstupovala ivf a v ziadosti to bolo tak som sa na to pýtala...stále možeš mať deti napr.prave z umelého oplodnenia darovaným vajíčkom,nikdy nevieš čo sa môže stať,ak sa chceš vyhnúť genetických ochoreniam je možnosť si dať geneticky skontrolovať embrya takže vobec sa nemusís vzdávat moznosti mať dieťa

@bielavlcica zdravotny problem musi byt vazny a musi suvisiet s reprodukcnymi organmi zeny. Nie je take lahke, vybavit si sterilizaciu zo zdr.dovodov (pokial nemas 2 a viacej cisarskych)
Btw o sterilizaciu si mozes v nemocnici poziadat aj sama - vyplnis papiere a po 30tich dnoch sa objednas na zakrok. Cennik najdes na stranke nemocnice.