icon

V akom prípade by bolo možné vykonať sterizlizáciu u bezdetnej mladej ženy?

bielavlcica
29. okt 2019

Baby mam taku otazku ak ma baba 33 rokov v zivote nemala dieta nikdy neotehotnela aj ked nemala antiku moze poziadat svojho gynekologa o sterilizaciu ked ma zavazny zdravotny problem? Aky zavazny musi byt aby povolili sterilizaciu a poistovna nieco uhradila?

veronikaszabova
29. okt 2019

@bielavlcica zdravotny problem musi byt vazny a musi suvisiet s reprodukcnymi organmi zeny. Nie je take lahke, vybavit si sterilizaciu zo zdr.dovodov (pokial nemas 2 a viacej cisarskych)
Btw o sterilizaciu si mozes v nemocnici poziadat aj sama - vyplnis papiere a po 30tich dnoch sa objednas na zakrok. Cennik najdes na stranke nemocnice.

bielavlcica
autor
29. okt 2019

@veronikaszabova a nevies v akej cenovej relacii sa to pohybuje?

pininka1
29. okt 2019

Toto čo si uviedla nieje zdravotný dôvod. Teraz sa berie iba zivotohrozujuci stav matky, iba to je dôvod. Mne robili pri cisárskom za 100 eur, inak myslím že 250 eur. A to som mala aj papier od hematologicky že nesmiem antikoncepciu.

veronikaszabova
29. okt 2019

@bielavlcica kazda nemocnica ma svoj cennik.
Pozri si, kolko stoji sterilizacia u vas v nemocnici.

pininka1
29. okt 2019

@veronikaszabova Ani viac cisárskych sa nepovažuje za zdravotný dôvod. Ja mám tri, viem o čom hovorím a to som trombofilik.

bielavlcica
autor
29. okt 2019

A ked je to z genetickeho hladiska ze je vysoke riziko postihnutia dietata? A je to bez akehokolvek sance ze sa narodi zdrave dieta?

veronikaszabova
29. okt 2019

@pininka1 u nas po 2 cisarskych nemaju problem urobit sterilizaciu zo zdr.dovodov.

veronikaszabova
29. okt 2019

@bielavlcica to nie je dovod na sterilizaciu

maminuska
29. okt 2019

@bielavlcica také genetické postihnutie neexistuje že je bez šance že sa narodí zdravé dieťa.

janisa31
29. okt 2019

@bielavlcica tak na to máš zdravotné dôvody, tak sa treba dohdonúť s lekármi a všetko riešiť s nimi, isto sa dá s cenou niečo robiť ak máš vážny dôvod...

jana2679
29. okt 2019

@pininka1 Ahoj, ja mám 3 a bez problémov mi spravili sterilizaciu pri poslednej sekcii bez poplatku

maminuska
29. okt 2019

@jana2679 ja mám tiež tri a povedali mi že to nie je dôvod na sterilizáciu . Inak mám 5 detí . Vzhľadom k tomu že som si ju ala robit pri poslednom cisárskom , tak ma stála 17 eur. Inak by stála 250 eur.

jana2679
29. okt 2019

@maminuska fuuu aj tak dobre, mne povedal sám primár že to je dôvod a vybavila som to ráno v deň sekcii.

veronikaszabova
29. okt 2019

@jana2679 v den sekcie? Tym padom porusili zakon - musi ubehnut 30 dni od podania ziadosti ( to je doba, kedy si to mozes rozmysliet )

jana2679
29. okt 2019

@veronikaszabova podpisovala som so spätným dátumom

pininka1
29. okt 2019

@jana2679 Áno, verím, je veľa veci v našom štáte ktoré fungujú ako fungujú a zákon sa bežne porusuje. Ja som ten zákon čítala a konzultovala ho s troma lekármi. Tri cisárske niesu dôvod na bezplatnú sterilizáciu zo zdravotných dôvodov. Môže to vymyslieť nejaký diagnózu, to áno.

pininka1
29. okt 2019

@veronikaszabova Celkovo v jej prípade porušili zákon, ale to je u nás bežne.

adrika222
Autor odpoveď zmazal
ave17
29. okt 2019

@adrika222 Miesto sexu sa povenuj pravopisu a do prechodu máš pokoj... Potom sa už báť nemusíš. Prepáč, ale až ma 👀 bolia z tvojho príspevku.. 🤔

veronikaszabova
29. okt 2019

@ave17 joooj, pockaj tu prednasku. Dnes uz jednej odpisovala, ked jej pisala na jej pravopis 🙂

adrika222
Autor odpoveď zmazal
nibiru
Autor odpoveď zmazal
maminuska
3. nov 2019

@nibiru ja už mám 45 rokov a 5 detí , ja by som ďalšie nechcela ani omylom 🙂

nibiru
3. nov 2019

@maminuska prepáč to malo ísť autorke 🙂

nibiru
3. nov 2019

@bielavlcica pozor ak by si chcela napr.v buducnosti deti cez ivf napr.za pomoci darovaneho vajíčka ak si podstúpila sterilizaciu alebo interupciu poistovna umele oplodnenie nepreplatí,ja som teraz podstupovala ivf a v ziadosti to bolo tak som sa na to pýtala...stále možeš mať deti napr.prave z umelého oplodnenia darovaným vajíčkom,nikdy nevieš čo sa môže stať,ak sa chceš vyhnúť genetických ochoreniam je možnosť si dať geneticky skontrolovať embrya takže vobec sa nemusís vzdávat moznosti mať dieťa